• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

MobileCoin (MOB) Nedir, Nasıl Alınır?

MobileCoin (MOB) Nedir, Nasıl Alınır?

MobileCoin (MOB), telefonunuzda dijital para olarak kullanılmak üzere tasarlanmış bir Kripto para birimidir. Neredeyse anlık işlemlerle kullanımı kolaydır. Hızlı işlem hızı ve aynı zamanda çevre dostu olmasıyla en güvenli kripto varlıklarından biri olarak adlandırılır.

Genel Bakış

MobileCoin, yüksek işlem hızı ile en güvenli kripto varlıklarından biridir ve aynı zamanda tamamen çevre dostudur. MobileCoin, kullanım sırasında bulut verilerini korumak için Microsoft Azure gizli bilgi işlem kullanacağını duyurdu. Görünüşe göre, Intel SGX etkin sanal makinelere dayalı Azure gizli bilgi işlem ile ağ üçüncü taraflar için kör hale getirilerek gizlilik artırılabilir.

MobileCoin Nasıl Çalışır?

MobileCoin adlı bir ödeme ağının kendi para birimi MOB vardır. Proje, işlemlerini kaydetmek için Stellar Consensus Protokolünü kullanıyor ve Marlinspike tarafından geliştirilen Signal protokolünü kullanan iki uygulama olan WhatsApp ve Signal gibi uçtan uca şifreli bir mesajlaşma platformu oluşturmayı hedefliyor. Mobile Coin projesinde kullanılan Stellar Consensus Protocol, iş kanıtı yerine federe Bizans anlaşma modelini (itibar kanıtı) kullanır.

Stellar Consensus Protocol (SCP), Stellar ağı ile aynı değildir. Stellar ağı, ayrı bir SCP uygulaması üzerinde çalışır. Stellar blok zincirini kullanıyorlar çünkü öncekilerden daha hızlı ve daha verimli. MobileCoin, WhatsApp, Facebook Messenger veya Signal gibi bir mobil mesajlaşma uygulamasının bir MobileCoin cüzdanıyla entegre olabilmesi için tasarlanmıştır. Kullanılabilirlik, tüm kripto para birimi projelerinde günümüzün en büyük zorluklarından biridir.

Stellar Consensus Protocol’de düğümlerin blok zincirinde tam bir işlem geçmişi depolamasına gerek yoktur; her ödeme tamamlandıktan sonra çoğu veriyi atabilirler. Bu bileşenler, ister bir hükümetten isterse kullanıcıları takip etmek ve şantaj yapmak isteyen bir suçludan gelsin, MobileCoin’i gözetime karşı daha dirençli hale getirir.

Özellikler

  • Kolay cüzdan kurtarma: Kullanıcılar, telefonlarını kaybederlerse, özel anahtarlarıyla bir sağlayıcıya güvenmeden cüzdanlarını güvenli bir şekilde kurtarabilirler.
  • Hızlı işlemler: Çoğu işlem on saniyeden daha kısa sürede tamamlanır, bu nedenle ödemeler anında gerçekleşir. Ödemelerin olması gerektiği gibi.
  • Gizlilik: Tüm defter opaktır, bireysel işlemler kriptografik olarak korunur ve ağ ileri gizlilik kullanır.
  • Kullanıcı Dostu ve gezegen dostu: Büyük elektrik israfı olmadan geniş ölçekte kullanımı kolay güvenlik.

Yatırımcılar

Mobile Coin Inc. yatırımcılardan 29,7 milyon dolar topladı ve bu miktarla SEC dolgusunu doldurdu. Lider şirket, kripto para borsası Binance ile ilişkili bir blok zinciri başlangıç inkübatörü olan Binance Labs idi.

“Alandaki pazar liderlerinden biri olarak Binance Labs’deki görevimiz, blok zincir teknolojilerini geliştirmeye ve kolektif kripto ekosistemimizi büyütmeye yardımcı olmaktır. MobileCoin gibi mobil öncelikli, kullanıcı dostu bir kripto para birimi, ana akım kripto para biriminin benimsenmesini sağlamada kritik bir rol oynar. MobileCoin ekibi ve Binance Labs ortak bir vizyonu paylaşıyor ve onların yaptıklarının destekçisi olmaktan gurur duyuyoruz.” dedi bir Binance temsilcisi.

A Serisi yatırım turu Future Ventures ve General Catalyst tarafından desteklendi. Mobile Coin, yeni girişim finansmanında 11,35 milyon dolar topladı.

MobileCoin (MOB) Nasıl Satın Alınır?

MobileCoin’i kripto borsası FTX’ten satın alabilirsiniz. En yüksek hacme, aslında tüm borsalardaki tüm ticaret faaliyetlerinin %96’sına sahiptir. MOB, pek çok borsada listelenmemiş yeni bir belirteçtir. Binance’den başka bir yerde ticaret yapmak istiyorsanız, bu sizin için büyük bir fırsat olabilir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505