• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Merge yaklaştıkça 2 milyon ETH jetonu yakıldı

Merge yaklaştıkça 2 milyon ETH jetonu yakıldı

Ethereum EIP-1559 şimdi 2 milyon ETH yaktı. Ağustos 2021’de Londra hard fork’undan sonra aktif hale gelen yakma mekanizması, token deflasyonist tutma çabasının bir parçası. Basın zamanı itibariyle, mevcut değerlerinde 5 milyar doların üzerinde Ethereum tokeni yakıldı.

5 Milyar Dolardan Fazla ETH Yandı

EIP-1559, belki de Londra hard fork’unu oluşturan en popüler Ethereum güncellemelerinden biridir. Esasen işlem maliyetlerini sabit tutmak için geliştirilmiştir. Kararsız bir madencilik ücretine yol açan önceki yöntem yerine, bir temel gaz ücreti getirdi ve kullanıcıların madencilere bahşiş vermesine izin verdi. Ayrıca, gaz ücretinin bir kısmını yakan jeton yakma mekanizmasını da tanıttı. Başladığından beri, dolaşımdaki toplam ETH arzını önemli ölçüde azaltırken, token üzerinde deflasyonist baskı yarattı. Aynı zamanda, Ethereum’un bir zamanlar yüksek olan gaz ücretlerini düşürmede aktif bir rol oynamıştır. Özellikle, en büyük NFT pazarı olan OpenSea, popüler merkezi olmayan borsa olan Uniswap ile ağ üzerinde en yüksek miktarda işleme neden olduğu için yanıkların çoğundan sorumludur.

Ethereum Merge Geliyor

Ethereum’un mevcut İş Kanıtı’ndan (PoW) bir Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs modeline geçiş üzerinde çalıştığı artık haber değil. Yaygın olarak Birleştirme olarak adlandırılan ve merakla beklenen geçiş, ağın ana ağıyla Beacon Chain birleştirmesini içerecektir.

Yakın zamanda Ethereum Vakfı’nın Kiln Testnet’i başlattığını ve paydaşları denemeye teşvik ettiğini duyurduğunu bildirdik. Kiln, birleşmeden önceki son halka açık test ağı ve çoğu kişi geçişin Temmuz’dan önce gerçekleşeceğini tahmin ediyor. Bu süre zarfında devre dışı bırakılacak olan Ethereum zorluk Bomb’unun, geliştiricilerin birleştirmeyi tamamlaması için yeterli teşvik görevi göreceğine işaret ediyorlar.

ETH

Ethereum “Birleştirme” Sektörü Değiştirecek

Ethereum’un bir PoS ağına geçişi, yalnızca uzun süredir devam eden bir vaadi yerine getirmekle kalmayacak, aynı zamanda tüm endüstri üzerinde önemli bir etkiye sahip olması bekleniyor. Diğer akıllı sözleşme özellikli blok zincirlerinin büyümesine rağmen, Ethereum, merkezi olmayan uygulamalar için baskın blok zinciri ağı olmaya devam ediyor.

Geçişi, daha fazla ölçeklenebilirlik ve daha ucuz işlem ücretleri anlamına geleceğinden, ağın alandaki durumunu güçlendirmesine olumlu bir şekilde yardımcı olacaktır. Ayrıca, ağın enerji kullanımını şu anda tükettiği enerjinin yaklaşık %1’ine düşürmesine yardımcı olacaktır. Tüm bunlar, kripto endüstrisinin büyümesi ve benimsenmesi için etkili bir şekilde memnuniyetle karşılanacak bir gelişme olacaktır.