• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ocean Protocol son bir günde %27 arttı, yükselişin arkasında ne var?

Ocean Protocol son bir günde %27 arttı, yükselişin arkasında ne var?

Bireylerin ve işletmelerin veri alışverişi yapmasına ve para kazanmasına izin vermeyi amaçlayan açık kaynaklı bir protokol olan Ocean Protocol, son günlerde destekte çarpıcı bir artış gördü. Simgesi Ocean, 24 saat içinde %27 ve son 7 günde %39 arttı. Peki bu talebin ana itici gücü nedir?

Ocean Protocol ekibi, Şubat ayından bu yana yol haritaları, ortaklıklar ve hibe programları hakkında düzenli olarak duyurular yapıyor. 2022 güncellemelerinde, 2022’nin ilk çeyreğinde halka açık testler için veri belirteçlerinin kullanıma sunulacağı Ocean V4’ün piyasaya sürülmesi de dahil olmak üzere yıl için bazı iddialı planların ana hatlarını çizdiler.

V3 ile bazı çok ilginç özellikleri yayınlamayı planlıyorlar: halı çekme, Veri NFT’leri, Veri çiftçiliği ve Ocean DAO’nun ve ekosistemin genişletilmesi. Veri NFT’leri, ERC20 ve ERC721’i birleştiren ve potansiyel olarak farklı alt lisanslarla temel IP’ye karşı birden fazla gelir akışı sağlayan bir IP çerçevesi sağlayacaktır.

Ekosistem Büyümesini Desteklemek

Ocean Protocol, 2017 yılında Bruce Pon ve yapay zeka araştırmacısı Trent McConaghy tarafından kuruldu. Yazılımı, veri alışverişini kolaylaştırmak için inşa edilmiştir ve veri setlerini yeni başlayanlar ve araştırmacılar için kolayca erişilebilir hale getirir. Ayrıca, verilere ihtiyacı olan veya bunları depolamak için kaynakları olmayan kullanıcıları da bağlar. OCEAN belirteci çok amaçlı olacak şekilde tasarlanmıştır ve en iyi veri belirteçlerini doğrulamak ve kullanıcıların hem yönetişime katılmasına hem de veri alıp satmasına izin vermek için kullanılır.

Algovera, merkezi olmayan AI ürünlerinin gelişimini hızlandırmak ve benzersiz bir ekosistem oluşturmak için Ocean Protocol hibelerini kullanmak için küresel olarak çalışan bir topluluktur. Alternatifleri araştırmaya başladım ve Ocean Protocol ekosistemiyle karşılaştım. Haftalık belediye binası toplantılarına katıldım, inşaatçılar ile tanıştım ve bir Web3 topluluğuyla ilgili ilk deneyimimi yaşadım. 2 ay içinde ilk hibemi yazıp kazandım ve sonunda projeme başladım. İşimi bıraktım ve arkama bakmadım.” Algovera’nın Kurucusu Richard Blyhman diyor.

Ocean Protocol

Veri Büyüyen Bir İlgi Alanıdır

Son zamanlarda Ocean’ın popülaritesindeki artışa önemli ölçüde katkıda bulunan üç önemli şey oldu. İlk olarak, veri yönetimini daha önce hiç olmadığı kadar para kazanılabilir hunilere taşıyacak olan protokollerinin 4. Sürümünün çok beklenen lansmanı. İkincisi, yakın zamanda 200.000 OCEAN’ı kapmak için hibe programlarının 16. Turu için çağrıları açmaları ve daha bu hafta Binance blockchain haftasının önde gelen sponsorluklarını açıklayarak ekosistemleri ve içinde geliştirilmekte olan projeler için kamu desteğini göstermeleri.   Ayrıca, Cryptoslate analitiklerinde, bu hafta Ocean Protocol için pozitif Twitter duyarlılığında bir artış tespit edildi ve bu, jetonun olumlu performansını daha da doğruladı.