• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

TonCoin (TON) Nedir, Nasıl Alınır?

TonCoin (TON) Nedir, Nasıl Alınır?

Telegram Open Network’ün kısaltması olan TonCoin, saniyede binlerce işleme ucuz fiyatlara ulaşan ölçeklenebilirlik sağlayan ve geliştiricilerin platform işletim teknolojisinde değişiklik yapmalarına izin veren bir sistemdir. TonCoin projesi için özellikle harika bir yıl oldu. Proje, Telegram’ın kendi TON blok zinciri ağını ve ilgili jetonunu başlatma planlarını ertelemeye zorlandığı sırada başladı. Ağın yürütülmeden çökmesine izin vermek yerine, sistemin sunduğu teknolojinin değerine inanan bir insan topluluğu, onu denemeye ve başlatmaya karar verdi. Bunu, finansman sürecine tabandan bir yaklaşım ve yönetişim sistemine merkezi olmayan bir yaklaşım benimseyerek başardılar. Planlarının sonucu, güvenlik protokollerini ve meritokratik bir sisteme dayalı bir belirteç dağıtım protokolünü entegre ederken, saniyede milyonlarca işlem gerçekleştirebilen bir platformun yaratılmasıydı.

TonCoin’in (TON) Kurucuları Kimlerdir?

TonCoin başlangıçta Telegram ekibinin kilit üyeleri tarafından geliştirildi, ancak daha sonra Mayıs 2020’de Telegram, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan gelen bir dizi dava sonrasında projeden çekildi.

Daha sonra, kendilerini kar amacı gütmeyen bir topluluk olarak etiketleyen TON Vakfı üyeleri, sistemin kaynak kodunu, belgelerini ve Durov’un blok zinciri mimarisini bir proje olarak araştırdı ve platformun geliştirilmesine devam etti. Ağustos 2021’de Telegram, ton.org alan adını ve GitHub deposunu GitHub web sitesinde sağlanan verilerden yola çıkarak Makosov ve Emelianenko’ya aktardı. Bu, geliştiricilerin şirkete açık bir mektup yazmasından sonra oldu. İçinde TON konseptinin gelişimine destek olmak ve ona yeni bir hayat vermek istediklerini belirttiler.

TON ağı, Telegram’ı kuran aynı kişi, Rus programcı ve matematikçi Nikolai Durov tarafından kuruldu. Durov, programlama ve genel olarak blockchain dünyasında oldukça eğitimli ve deneyimlidir. İlk doktora derecesini aldı. Saint Petersburg Devlet Üniversitesi’nden matematik okudu ve ardından ikinci bir doktora derecesi aldı. Bonn Üniversitesi’nden geometri. Durov, Ton ağını kurmadan önce, 2013 yılına kadar VK şirketinde baş geliştirici olarak görev yaptı. Aynı yılın ilerleyen saatlerinde, Ton sistemine dahil olan kardeşi Pavel Durov ile Telegram anlık mesajlaşma platformunu kurdu.

TonCoin (TON) Ne İçin Kullanılır?

TON ağının üzerine inşa edildiği temel özerklik, kullanıcılara onu bir DeFi bankacılık sistemine benzeyen bir işlev sağlamaktır. Böylece, burada kullanıcılara varlıkları üzerinde çok daha fazla kontrol sağlanır ve daha fazla seçenek sunulur. Merkezi olmayan yapısı nedeniyle topluluk, token sahiplerinden oluşan bir DAO tarafından demokratik olarak yönetilir.

TON ağı, ekosistem içindeki işlemlerin yürütülmesi için kullanılan TON coon tarafından yönetilir. Ek olarak, token ağ dışında da değer taşır ve kendileri için kar elde etmek için BNB ve DOT gibi diğer kripto para birimi çiftleriyle değiştirilebilir.

TonCoin’i (TON) Nasıl Satın Alırım?

Ton ağı, Telegram mesajlaşma sistemi tarafından desteklenmektedir ve bu nedenle, birkaç kişinin varlığından haberdar edilmesi sağlanarak, benimsenme oranında bir artışa yol açmıştır. Şu anda, Ton Rakun birkaç borsada mevcuttur ve aşağıdaki adımlarla kolayca satın alınabilir.

  1. Kripto ticaret platformunda bir hesap açın.
  2. Fiat para biriminizin belirli miktarını hesabınıza aktarın.
  3. Para yatırma işleminizin onaylanmasını bekleyin ve ticaret hesabınız aracılığıyla TON satın alın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505