• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Frax (FRAX) Nedir, Nasıl Alınır?

Frax (FRAX) Nedir, Nasıl Alınır?

Stablecoin’ler dijital varlık endüstrisinde çok önemlidir. Bugün, çoğu, istikrarlarını sağlamak için maddi varlıklara veya para birimlerine sabitlenmiştir. Diğer kripto para birimlerinin aksine, kısa sürede önemli düşüşler veya kazançlar kaydetmezler. Bu, onları öngörülemeyen düşüşlerden tasarruf etmenin mükemmel bir yolu yapar. Ancak bu coinleri alırken büyük kazançlar da beklememelisiniz. Örneğin, para biriminin eğilimini takip eden madeni paralar dolara sabitlendi. Düştüğünde, sabitlenmiş stabilcoinler de düşer. Dijital varlıkları destekleyen birçok protokolün bulunduğunu ve bunlardan birinin FRAX olduğunu söylemek güvenlidir.

FRAX Nedir?

Frax, izinsiz ve açık kaynaklı olmaya çalışan bir kesirli-algoritmik kararlı madeni para protokolüdür. Aynı zamanda endüstride devrim yaratmayı ve geliştirmeyi uman Ethereum tabanlı bir platformdur. Bu sistemin birincil amacı, ademi merkeziyetçilik, ölçeklenebilirlik ve hızlı işlem yerleşimini sağlamaktır.

Aynı zamanda tek bir tasarıma bağımlılık sorununu çözdüğünü iddia ediyor. Örneğin, bazı protokoller tamamen algoritmik iken diğerleri tamamen teminat altına alınabilir. Yapımcılar, teminatlandırılmış bir stabilcoin olmanın tehlikeleri üzerinde durdular. Bir stabilcoin teminat altına alındığında, saklama riskleri olduğunu iddia ediyorlar. Ancak, kesirli-algoritmik platformun, yalnızca algoritmik tasarımlardan yararlanan platformlardan daha güvenli ve etkili olacağına inanıyorlar. Bu nedenle FRAX, güvenilir, güvenli ve tamamen zincirleme bir platform oluşturmak için teknolojileri birleştirmeyi umuyor. Gerçekten de çoğu uzman, zincir üstü platformların daha fazla güvenlik sağladığına ve bu da onu harika bir özellik haline getirdiğine inanıyor.

Frax Protokolünün Özellikleri

Protokolün amacını ve hedeflerini anlamak, hedeflerine ilişkin içgörü kazanmayı kolaylaştıracaktır. Frax protokolü, ölçeklenebilirlik üzerinde çalışarak ve dijital varlık alanında zorunlu olan ademi merkeziyetçiliği benimseyerek hızı artırmayı umuyor. Bu protokol yeni kavramları birleştirirken, birçok potansiyele sahiptir ve diğer protokoller tarafından hızla benimsenebilir. Aşağıda bu gelişen teknolojinin bazı özellikleri verilmiştir:

Kesirli-Algoritmik

Bu, bu protokolün önemli parçalarından biridir. Gerçekten de, onu tamamen algoritmik veya teminatlı tasarımları benimseyen diğer stabilcoin protokollerinden farklı kılıyor. Ayrıca, arzının bir kısmı desteksiz olduğundan ölçeklenebilirlik elde etmeyi kolaylaştırır. Bir denge oluşturmak için algoritmik ve teminatlı tedariklerin oranı sabit değildir ve piyasa tarafından belirlenir. Stabilcoin 1 doların üzerinde satış yaptığında, teminatlandırılmış oran düşer. Ancak 1 doların altında satılırsa oran yükselir.

Ademi Merkeziyetçilik

Ademi merkeziyetçilik, gelişen teknolojiyi geleneksel finansal sistemlerden ayıran bir özelliktir. Kullanıcıların önemli konularda karar vermesini sağlayarak merkezileşmeyi ortadan kaldırır. Bir organın tüm kararları aldığı merkezi bir sistemin aksine, merkezi olmayan bir sistem, yönetim simgesi olan herkesin hükümette yer almasına sahiptir.

Yönetim

Frax protokolünün bir diğer önemli kısmı da yönetme gücüdür. Kullanıcılar, karar verme sürecine katılmak için yönetim belirtecini kullanabilir. Ayrıca, topluluk kararları kontrol eder. Protokol için karar veren merkezi bir organ yoktur, bu da onu oldukça merkezi olmayan ve kullanıcı dostu hale getirir. Bu nedenle, merkezi olmayan bir topluluk istiyorsanız, yerel belirteci tutmak isteyebilirsiniz.

Tamamen Zincirleme

Zincir içi işlemler, esas olarak blok zincirinde gerçekleşen işlemleri ifade eder. Protokol, Ethereum ve diğer ağlar üzerinde olduğu için, tamamen zincir üzerinde işlem yerleşimi sağlamak için onlardan faydalanabilir. Pek çok avantaj, zincirleme işlemlerle birlikte gelir. Birincisi, çoğundan daha şeffaf ve güvenlidirler. Bu, kullanıcılara varlıklarının güvenliğini garanti eder.

Frax FRAX’ı Nereden Satın Alabilirsiniz?

Stabilcoin, FRAX, bir dizi büyük borsada ve Uniswap ve DEX’ler gibi DeFi platformlarında mevcuttur. Stabilcoin’in tokenleri Frax Shares (FXS) de mevcuttur ve stabilcoin kadar likittir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505