• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Tribe (TRIBE) Nedir, Nasıl Alınır?

Tribe (TRIBE) Nedir, Nasıl Alınır?

Fei Protokolünü yöneten bir Ethereum tokeni olan TRIBE, Coin Gecko platformunda piyasa değerine göre 169. sırada yer alıyor, ancak Tribe (TRIBE) nedir? TRIBE, Fei Protokolüne ait simgedir. Fei Protokolü, piyasadaki çoğu stablecoin’in başına bela olan sorunları çözmek için geliştirildi ve onları merkezileştirilmiş veya verimsizliklerle dolu hale getirdi. Proje, iş teklifini, merkezi olmayan stablecoin’lere alternatif bir çözüm yaratma üzerine inşa etti. Peki Fei Protokolünün arkasındaki teknoloji nedir ve TRIBE nasıl çalışır?

Tribe (TRIBE) Nedir?

Protokol, hem fiat hem de kripto destekli sabit paralarla ilgili sorunları belirledi. İlki ile, merkezileştirilmiş para birimine sabitlendiklerinden merkezileştirilirler, böylece ademi merkeziyetçiliğin bütünlüğünü zayıflatırlar. İkincisi ile, sabit paralar sermaye verimsizliklerinden muzdariptir ve istikrarsızlıkla doludur. Fei Protokolü, alternatif olarak, rezerv merkez bankacılığı sistemine benzer bir model önermektedir.

Web sitesinde kendisine ‘merkezi olmayan, ölçeklenebilir ve DeFi-native stabilcoin protokolü’ adını veren Fei, getiri elde etmek ve likidite sağlamak için protokol kontrollü değerde (PCV olarak da bilinir) varlıkları algoritmik olarak tahsis ediyor.

Protokol kontrollü değer (PCV), Fei Protokolü’nün resmi literatüründe, ‘sonuçta kullanıcılar tarafından paraya çevrilemeyen tüm varlıkları temsil eden Kilitlenen Toplam Değer (TVL)’nin bir kategorizasyonu olarak tanımlanır. Yaygın olarak kullanılan PCV örnekleri, DAO hazineleri ve sigorta fonlarıdır. PCV, likidite ve istikrar gibi protokol hedeflerini kolaylaştırmak için protokole ait varlıkların herhangi bir algoritmik yönetimini içerecek şekilde kavramsal olarak genişletilebilir. Fei Protokolü, yalnızca merkezi olmayan kripto varlıklarını elinde tuttuğu için, tamamen merkezi olmayan olduğunu iddia ediyor. Proje, PCV’yi dağıtarak takas ve borç verme piyasalarında likidite sağlayarak diğer DAO’ları desteklemektedir. Fei Protokolü ayrıca diğer DAO’ları, Hizmet Olarak Likidite (LaaS) adı verilen bir şeye erişim sağlayarak destekler.

TRIBE Madeni Para Ne İçin Kullanılır?

Tribe, Fei Protokolü için yönetim belirtecidir, FEI ise sabit paradır. TRIBE tamamen bir yönetim organı olarak hareket eder. TRIBE kripto parasının sahipleri, minter ve brülör sözleşmelerinin atanması, ölçek hedefinin ayarlanması ve bağlama eğrileri üzerindeki tahsis kurallarının ayarlanması ve teşvik edici zaman-ağırlık büyüme oranının ayarlanması dahil olmak üzere Protokolün işleyişinin tüm alanlarında oy kullanabilir. TRIBE, mevcut dolaşımda 455 milyon jeton arzına ve maksimum 1 milyar TRIBE jeton arzına sahiptir. Şu anda 13 Ocak 2022 itibariyle madeni para başına 1,12 $ değerinde ve TRIBE’nin piyasa değeri bu nedenle 510 milyon $ (371 milyon £) seviyesinde bulunuyor.

TRIBE Token Nasıl Satın Alınır?

TRIBE paraları satın almak için merkezi olmayan bir borsa veya DEX kullanabilirsiniz. DEX platformunun güzel bir örneği PancakeSwap’tır. TRIBE’ı nasıl kolayca satın alabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır;

Adım 1: TRIBE paralarınızı saklamak için bir cüzdan alın. İdeal olarak, işlem sürecinde aracılardan kaçınmak için DEX platformuna entegre edilmiş bir cüzdan seçin.

Adım 2: Cüzdanda TRIBE’ı arayın.

Adım 3: Para birimini harici bir cüzdandan aktararak veya kredi/banka kartınızı kullanarak yeni para birimi satın alarak cüzdanınıza kripto para varlıkları ekleyin.

Adım 4: DEX platformuna bağlanın.

Adım 5: Cüzdanda saklanan kripto para birimini kullanarak TRIBE jetonlarını satın alın. TRIBE jetonlarınızı anında alabileceksiniz. Satmaya veya değiştirmeye karar verene kadar cüzdanda saklanacaklar.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505