• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Binance Hesabı Nasıl Açılır?

Binance Hesabı Nasıl Açılır?

Binance, dünyanın en büyük kripto para ticaret platformudur. Güçlü ticaret seçenekleri ve özellikleri sunduğundan, özellikle kullanıcı dostu değildir. Yatırımcılar, deneyim ve bilgilerine bağlı olarak Binance ile dik bir öğrenme eğrisi yaşayabilir. Binance, masaüstü veya mobil gösterge panoları aracılığıyla etkileyici piyasa grafikleri ve yüzlerce kripto para birimi de dahil olmak üzere çok çeşitli alım satım özellikleri sunar. Kullanıcılar ayrıca vadeli işlemler ve opsiyonlar dahil olmak üzere çeşitli ticaret seçeneklerine ve ayrıca çeşitli emir türlerine erişebilir. Bununla birlikte, birçok seçenek ve özellik Amerika Birleşik Devletleri’nde mevcut değildir ve ABD’li müşteriler için yalnızca 65+ kripto para birimine erişilebilir. Binance, araçlarına ve özelliklerine ek olarak kapsamlı bir öğrenme platformu, bir NFT platformu ve daha fazlasını sunar. NFT pazarı henüz ABD’deki müşterilere açık görünmüyor. Makalemizde bir Binance hesabı veya Bitcoin hesabı nasıl açılır? Adım adım göreceğiz.

Binance Hesabı Nasıl Açılır?

Şirket Genel Bakışı

2017 yılında yazılım geliştiricisi Changpeng Zhao tarafından kurulan Binance, aslen Çin merkezli, merkezi olmayan bir kripto borsasıdır.  Binance şu anda ticaret hacmi açısından dünyanın en büyük kripto para borsası olsa da, aynı zamanda birçok ülkede düzenleyici sorunlarla karşı karşıya. Amerika Birleşik Devletleri’nde, şu anda ABD makamları tarafından kara para aklama ve vergi suçları iddialarıyla ilgili soruşturma altında. Platform ayrıca birçok ülkede yasaklandı.

Binance, küresel kullanıcılar için yüzlerce kripto para birimi sunuyor. Ancak küresel Binance platformunun, yalnızca 65+ kripto para birimi sunan ABD’li muadili Binance.us’tan farklı olduğunu belirtmek önemlidir. Deneyimli tüccarlar Binance tekliflerinin çeşitliliğini takdir edebilirler, ancak birçok özelliği göz önüne alındığında kullanıcılar bu platformu kafa karıştırıcı bulabilir. Ek olarak, devam eden soruşturmaları ve artan düzenleyici sorunlar listesi de endişe vericidir.

Binance’de Bulunan Kripto Para Birimleri

Binance, borsasında ticaret için 365’ten fazla kripto para birimine sahiptir, ancak ABD’de yalnızca 65+ mevcuttur Uluslararası kullanıcılar için USD, EUR, AUD, GBP, HKD ve INR dahil olmak üzere çeşitli fiat para birimlerini de destekler. Bulunduğunuz yere bağlı olarak Binance, bulunduğunuz yere bağlı olarak çok çeşitli kripto para birimi çiftlerine sahiptir.

Binance ABD’de bulunan bazı kripto para birimleri şunlardır: Binance Coin (BNB), VeChain (VET), Harmony (ONE), VeThor Token (VTHO), Dogecoin (DOGE) ve Matic Network (MATIC). Ek olarak Binance, aşağıdakiler de dahil olmak üzere popüler kripto para birimlerini destekler:

  • Dash (DASH)
  • Cosmos (ATOM)
  • Compound (COMP)
  • Bitcoin (BTC)
  • Ethereum (ETH)
  • Litecoin (LTC)
  • Cardano (ADA)

Binance Nasıl Çalışır?

Binance, çok çeşitli hizmetlere sahip, tam işlevli bir kripto para borsasıdır. Binance’i şu amaçlarla kullanabilirsiniz:

  • Kripto para birimi satın alın, satın veya takas edin
  • Yinelenen satın alma işlemlerini ayarla
  • Pasif gelir elde edin
  • Kripto türev ürünleri, limit emirleri ve eşler arası ticaret gibi gelişmiş özelliklere erişin
  • Takas edilemez tokenler (NFT’ler) ticareti yapın
  • Yeni kriptolara maruz kalmak için Binance Launchpad ve Launchpool’a katılın
  • Portföy bilgilerine, ayrıca canlı izleme ve uyarılara erişin
  • Vergi raporlama aracıyla vergi yükümlülüklerinizi takip edin

Binance’in geniş ürün yelpazesinin, dünyanın dört bir yanındaki çeşitli düzenleyici kurumlar tarafından sıcak suya soktuğunu unutmayın. Binance, kullanıcıları ilgili riskler konusunda uyarır. Ayrıca, bir kişinin hesabını kısa sürede art arda birkaç işlem kaybetmesi durumunda geçici olarak askıya almak için bir anti-bağımlılık ayarına sahiptir. Ancak nihayetinde, perakende yatırımcılara marj ticareti gibi riskli ürünlere erişim sağlar. Riski yönetmek kullanıcıların sorumluluğundadır.

Ticaret Deneyimi

Binance, hareketli ortalamalar ve üstel hareketli ortalamalar içeren gerçek zamanlı grafik araçları da dahil olmak üzere çeşitli ticaret araçları sunar. Kullanıcılar Binance uygulaması, Binance web sitesi veya Binance masaüstü uygulaması aracılığı ile alım satım yapılmaktadır.

Yatırımcılar ayrıca ticaret geçmişlerine ve portföylerine erişebilmek ve ayrıca fiyat çizelgelerini ve sipariş defterini görüntülemek için Binance platformunu kullanabilmektedir. Ek olarak Binance, stop emri, stop-limit emri, limit emri, stop-market emri ve takip eden stop emri gibi çeşitli emir türleri vardır. Ayrıca klasikten marj ve OTC görünümlerine kadar farklı ticaret görünümleri seçebilirsiniz. Ancak, bazı emir türleri ve marj ticareti de dahil olmak üzere bu özelliklerin çoğu ABD’de mevcut değildir.

Ücretler

Binance’in ücretleri sektördeki en düşük ücretler arasındadır. ABD merkezli kullanıcılar Binance.us’ta biraz daha fazla ödeme yapacak olsa da ücretleri hala diğer önde gelen platformlarda göreceğinizden daha düşük. Binance bir yapıcı/alıcı ücret yapısı kullanır ve ücretler işlem hacmine ve Binance Coin (BNB) bakiyesine göre değişir. Genel olarak, daha yüksek hacimli işlemler daha düşük ücretlere tabidir.  Kullanıcılar ayrıca aşağıdakiler için ücret indirimleri alabilir:

  • İşlemlerde Binance (BNB) paralarını kullanma
  • Tavsiye bonusları
  • Belirli miktarda varlık ticareti yaparak çok önemli kişi (VIP) statüsüne ulaşmak

Güvenlik

Binance’in güvenlik özellikleri arasında Google Authenticator uygulaması ya da kısa mesaj hizmeti aracılığı ile iki faktörlü kimlik doğrulama, adres beyaz listeye alma, cihaz yönetimi ve cihaz erişimini kısıtlama yeteneği yer almaktadır.

Binance Hesabı Açma

Binance hesabı açmak için aşağıdaki adımları izleyin:

Adım 1: Binance web sitesini ziyaret edin

Buraya tıklayarak binance hesap açma sayfasına gidin: https://accounts.binance.com/tr/register?ref=JL3MPH7U

Adım 2: Sağ üst köşedeki “Başlayın” düğmesine tıklayın ve gerekli bilgileri girin. Binance hesap bilgilerinizi doğrulayacağından kayıt işlemi birkaç dakika sürebilir.

Adım 3: 2FA’yı etkinleştirin

Adım 4: Ödeme yönteminizi bağlayın

Adım 5: Para yatırın ve ticarete başlayın

Binance hesap açma video anlatım:

Müşteri Servisi

Binance, müşteri desteği için üç temel seçenek sunar: bilet göndermek, sohbet yoluyla temel sorular sormak ve Twitter üzerinden ulaşmak.  Bir bilet göndermek ve e-posta yardımı almak için kullanıcılar Binance web sitesinde bir form doldurabilir. Binance’in destek için bir Twitter hesabı ( @BinanceHelpDesk ) vardır ve kullanıcıları sorunlarını şirkete tweet atmaya teşvik eder. Ayrıca destek ekranının sağ alt köşesinde Binance web sitesinde erişilebilen bir sohbet kutusu bulunmaktadır.

Müşteri Memnuniyeti

Binance, 2.000’den fazla Trustpilot incelemesinde ortalama 5 üzerinden sadece 2 yıldız alıyor. Birkaç şikayet, zayıf müşteri hizmetleri ve para çekme zorluğu etrafında dönüyor. Ancak, bazı kullanıcıların karşılaştığı zorluklara rağmen, bazı geri bildirimler olumludur. Birçok Binance kullanıcısı, platformla ilgili olumlu, nispeten sorunsuz bir deneyimden bahseder.

Hesap Yönetimi

Kullanıcılar, bir masaüstü tarayıcısı veya indirilebilir masaüstü uygulaması aracılığıyla Binance kontrol panellerine erişebilir. Ayrıca, Apple ve Google Play mağazalarından indirilebilen iOS ve Android için mobil uygulamalar sunar.

Binance’in kontrol paneli, çizelgeleri, pazarlama trendlerini, portföyünüzü ve mevcut ve geçmiş alım satımlarınızı görüntülemenizi sağlar. Ödeme türlerinizi yönetmek için hesap sayfasına gidin ve işlem yapmak istediğiniz kredi/banka kartlarını ve banka hesaplarını ekleyin. Para yatırma ve çekme işlemleri basittir ve “Spot Cüzdan”a giderek, satın almak veya çekmek istediğiniz varlığı seçerek ve ekrandaki talimatları izleyerek yapılabilir.

Kripto Para Biriminiz Binance İle Güvende Mi?

Fonlarınızı bir kripto borsasına emanet ettiğinizde güvenlik önemlidir, özellikle de yıllar içinde gördüğümüz hack’lerin sayısı göz önüne alındığında. Binance’deki bazı önemli güvenlik özellikleri şunlardır:

  • Fonların çoğunu soğuk depoda çevrimdışı tutar.
  • Alım-satım ücretlerinin %10’unu, bilgisayar korsanlığından kaynaklanan kayıpları karşılamak için tasarlanmış güvenli bir fonda saklar. Bu, üçüncü şahıs sigortasına sahip olmakla aynı şey değildir, ancak kullanıcılara bir miktar koruma sağlar.
  • İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ve para çekme adresi beyaz listeye alma gibi kullanıcı düzeyinde özellikler. Beyaz listeye alma, para çekme işlemlerini yalnızca önceden onaylanmış adreslerle sınırlayabileceğiniz anlamına gelir.

Binance, aradığımız güvenlik özellikleri açısından birçok kutuyu kontrol ediyor, ancak düzenleyici sorunları ideal değil. Şirket, önce davranıp sonra af dileme konusundaki itibarını değiştirmek için çalışıyor. Uyumluluk ekibinin 2021’de %500 büyüdüğünü söylüyor.

Binance Exchange’in Özellikleri

Diğer çoğu kripto para birimi işlemi gibi Binance de iyi güvenlik, kullanıcı dostu olma ve güçlü performans sağlamayı vaat ediyor. Binance tarafından tanıtılan bazı özellikler şunlardır:

  • Güvenli ve kararlı: Güçlü bir çok katmanlı mimari sistem kullanma
  • Çoklu cihaz desteği: Web tarayıcıları, Android, IOS, HTML5, WeChat ve diğer platformları destekleyin.
  • Yüksek performans: Saniyede 1,4 milyon siparişi işleyebilir.
  • Çoklu dil desteği: Çince, İngilizce, Japonca ve Korece, Rusça ve İspanyolca’yı destekler. Tabii ki, son zamanlarda hem web sitesinde hem de uygulamada Vietnamca da var.
  • Yüksek likidite: Aşırı likiditeye sahip birkaç kripto çifti sunar.
  • Çoklu Para Desteği: 271’den fazla farklı sanal para biriminin ticaretine izin verir
  • Güçlü geliştirme ekibi: Binance, Changpeng Zhao tarafından işletilmektedir. Genel olarak şirket, ekibinin hem Wall Street hem de kripto finansmanı konusunda kapsamlı deneyime sahip olduğunu ve başarılı girişimlerin geçmişine sahip olduğunu söylüyor.
  • Kanıtlanmış ürün: Binance platformu, mevcut 30 arayüzde uygulandı. Platform, tüm cihazları ve birden çok dili destekleyerek iyi bir kullanıcı deneyimi sağlar.

Binance Ticaret Araçları ve Özellikleri

Yukarıdaki bölümden yola çıkarak, Binance Review UK, platformun çok çeşitli araçlar ve özellikler sunduğunu keşfetti. En dikkate değer olanlar aşağıda daha ayrıntılı olarak tartışılmaktadır.

Sipariş Türleri

Binance UK, alım satım yaparken aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda emir türü sunar.

  • Piyasa Emri: İşleri basit tutmak istiyorsanız, bir piyasa emri seçebilirsiniz. Bu, Binance’in pozisyonunuzu bir saniyeden daha kısa sürede – bir sonraki uygun piyasa fiyatında – gerçekleştireceği anlamına gelir.
  • Limit Emri: Veya bir limit emri oluşturmayı seçebilirsiniz. Bu, Binance ticaretinizin yerleştirilmesini istediğiniz fiyatı belirlemenizi sağlar.
  • Zarar Durdur:  Binance’de bu emir türü ile olası zararlarınızı sınırlayabilirsiniz. İşleminizden çıkmak istediğiniz fiyatı girin ve bu tetiklenirse Binance onu kapatacaktır.
  • Kâr Al: Binance ayrıca kâr al siparişleri de sunar. Bu, önceden tanımlanmış bir kâr hedefine ulaştığınızda, işleminizin kapanmasını istediğiniz fiyatı belirlemenize olanak tanır.
  • Stop-Trailing Order: Bu emir türü, kârda olduğunuzda ‘oyunda kalmanızı’ sağlar. Örneğin, takip eden durdurma emrini %5 olarak ayarlarsanız, işleminiz yalnızca %5 değer kaybederseniz kapanır. Ancak, ticaretinizin değeri artmaya devam ederse çıkış fiyatı otomatik olarak artacaktır.

Hesap Güvenliği İçin 2FA’yı Etkinleştirme Talimatları

Bu, hesabınızı korumak için çok önemli bir özelliktir. SMS veya Google Authenticator kullanarak 2 faktörlü kimlik doğrulamayı kullanabilirsiniz. Güvenlik için Google Authenticator’ı kullanmanızı öneririz. Çünkü SMS kullandığınızda, şebeke operatörünün başarısız olduğu zamanlar olacaktır. Giriş yapamayacaksınız.

Binance Uygulamasında Google Authenticator’ı Etkinleştirin

Hesap -> Güvenlik -> Google ile Kimlik Doğrula’ya gidin. Değişim hesabı için Google Authenticator’ı Etkinleştir’de görebileceğiniz adımların ayrıntılarını.

Binance Web Sitesinde Google Authenticator’ı Etkinleştirin

2FA özelliğini açmadıysanız, giriş yaptığınızda aşağıda gösterildiği gibi bir istek göreceksiniz. Kuruluma devam etmek için “Google’ı Onayla” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Ardından aşağıdaki adımları izleyin;

Adım 1: App Store ve Google Play’de bulunan Google Authenticator uygulamasını edinin

Adım 2: Binance tarafından sağlanan QR kodunu tarayın, tarayamıyorsanız manuel olarak girebilirsiniz.

Adım 3: Yedek anahtarı kaydedin. Telefonunuzu kaybettiğinizde, her zamanki gibi kullanmak için bu tuşu girebilirsiniz. Kaydetmezseniz, desteğe bir bilet göndererek Google Authenticator’ın sıfırlanması 7 gün sürer.

Adım 4: 2FA uygulamasında oturum açma şifresini ve 6 rakamı girin

Binance Uygulamasında SMS Doğrulaması

Herkes hesaba gelsin, Güvenlik -> SMS ile Kimlik Doğrulama’yı seçin. Telefon numaranızı girin ve SMS Gönder’e basın.

Kısa mesajınıza gönderilen kodu “ SMS doğrulama kodu ” alanına girin. Ardından, zaten yüklediyseniz Google Authenticator kodunu girin. Son olarak onay tuşuna basın.

Hesabınızı Nasıl Güvende Tutabilirsiniz?

Ticaret hesabında her zaman para vardır, değil mi? Paran varsa her zaman izlenirsin. Güvende kalmak için Blogtienao size aşağıdaki yollardan bazılarını önerecektir:

  • 2FA özelliğini etkinleştirin. Tabii ki yukarıda belirttim. Yalnızca Binance hesapları için etkinleştirilmemiştir. Hem Gmail hem de ilgili şeyler için açın.
  • Garip linklere tıklamayın. Daima yalnızca “ binance.com ” adresinde oturum açtığınızdan emin olun .
  • Garip e-postalar görmeyin. Görmek için tıklamamanız gereken en iyi hediye e-postası veya jeton çekilişi.
  • Kişisel bilgilerinizi yabancılara vermeyin.

Binance Hesabını Devre Dışı Bırak

Hesabı Neden Devre Dışı Bırakmalısınız?

Geri çekmek için size ait olmayan olağandışı erişim veya para çekme emirleri tespit ettiğinizde. O zaman yapmanız gereken, mülkünüzü kaybetmemek için devre dışı bırakmaktır.

Devre Dışı Bırakırsanız, Hesabınıza Ne Olacak?

Devre dışı bırakıldığında, aşağıdakiler gerçekleşir:

  • Bekleyen para çekme emirleri iptal edilecektir. Para çekme emri zaten e-posta ile onaylandıysa, yardım edemezsiniz.
  • Daha fazla işlem yapamayacaksınız.
  • API anahtarlarınız silinecek.
  • Bir zamanlar hesapla ilişkilendirilmiş cihazlar silinecek.
  • Hesabınızı yeniden etkinleştirmek için support@binance.zendesk.com ile iletişime geçmeniz gerekir.

Binance Borsası Hangi Cihazlarda Kullanılabilir?

Binance borsasını bilgisayarlardan cep telefonlarına kadar çeşitli cihazlarla kullanabilirsiniz. Mobil cihazlar için hemen hemen aynı özellikler Web Sitesine entegre edilmiştir. Ama bir süre sonra güncellendi.

Android cihazlar genellikle iOS’tan önceki özelliklerle güncellenir. İşlem yapmak için doğru cihazı kullanmayı düşünmelisiniz. Düzenli olarak bilgisayarla uğraşan biriyseniz daha hızlı çalışmak için web sitesini ziyaret etmelisiniz. Ve hareket halinde bir insansanız, ticaret yapmak için uygulamayı kullanmayı düşünmelisiniz. Bu yazıda hem Web’de hem de Uygulamada nasıl kullanılacağını göstereceğim. Şu anda Binance Uygulaması hem App Store’da hem de Google Play’de mevcuttur. Henüz indirmediyseniz aşağıdaki görsele tıklayarak indirebilirsiniz.

Binance Düzenleme ve Lisanslama

Binance, 100’den fazla ülkeden müşterilerle ilgilenen küresel bir organizasyon. Her gün milyarlarca dolar değerinde kripto para ticaretini kolaylaştırır ve vadeli işlemler ve seçenekler konusunda karmaşık finansal piyasalar sunar.

Bu nedenle, Binance’in birkaç yargı alanında düzenlendiğini düşünebilirsiniz – ancak bu biraz gri bir alandır. Örneğin, Binance merkezi ofisi Malta’ya taşımasında, platformun Ada ülkesi tarafından düzenlendiğine inanılıyordu. Bununla birlikte, Malta Finansal Hizmetler Otoritesi (MFSA), Binance’in ulusal düzenleyicilerin görev alanına girmediğini belirten bir açıklama ile öne çıktı.

İyi haber şu ki, Binance o zamandan beri FCA’dan yetki aldı. Banka/kredi kartı veya banka havalesi ödemesi karşılığında kripto para birimleri satmasına izin veren şey budur. Bununla birlikte, kripto para ticareti yapmak veya vadeli işlemlere/seçeneklere erişmek için küresel Binance borsasını kullanmaya devam ederseniz, bu FCA’nın görev alanına girmez.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505