• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Chromia (CHR) Nedir, Nasıl Alınır?

Chromia (CHR) Nedir, Nasıl Alınır?

Chromia, dApp ölçeklenebilirliği sorununu çözmeyi amaçlayan blok zinciri tabanlı bir platformdur. Bir ilişkisel blok zinciri ağı, platformu oluşturur. Dünyanın her yerinden geliştiriciler, ister büyük iş uygulamaları, ister oyunlar veya daha küçük projeler üzerinde çalışıyor olsunlar, dApp’leri kendilerine tanıdık gelen bir tarzda yazabilirler.

Chromia Hakkında

Chromia, merkezi olmayan uygulamalar için mevcut platformların sınırlamalarına yanıt olarak oluşturulan ve yeni bir Dapps sınıfının şu anda mümkün olanın ötesine geçmesine izin vermeyi amaçlayan yeni bir defter teknolojisidir.

Chromia eskiden Chromapolis olarak biliniyordu. Bu kripto para biriminin kendisi için bir isim oluşturmasını sağlayan, kendine özgü bir büyüme unsuruna sahip ilişkisel bir blok zinciri platformudur. Renkli madeni paralar ve blockchain2.0, alanlarında şampiyon olan çok yetenekli kişiler tarafından yaratıldı. Hükümetler ve diğer şirketler de firmaya destek verdiler.

Chromia Nedir?

Chromia, Binance Smart Chain ve Ethereum için EVM uyumlu bir Layer-1 ve Layer-2 blok zinciridir. Ölçeklenebilirliği, daha iyi veri işleme ve ayarlanabilir fiyatlandırma yapıları, mevcut dApp’leri iyileştirmeyi ve yeni nesil dApp’lerin oluşturulmasını sağlamayı amaçlamaktadır.

Blok zinciri, özel bir hiyerarşik blok zinciri yapısının yanı sıra özelleştirilmiş bir programlama dili olan Rell’i kullanır. Rell, SQL’e benzer şekilde yazmak ve gerçekleştirmek üzere tasarlanmıştır ve geliştiricilerin, verileri ilişkisel veritabanı performansıyla tutarken ve işlerken, blok zincirin güvenliğinden ve sabitliğinden yararlanmalarına olanak tanır.

Chromia’nın Kurucuları Kimdir?

Veya tüm endüstri profesyonelleri olan Perelman, Henrik Hjelte ve Alex Mizrahi, Chromia’nın çekirdek ekibini oluşturuyor. Üçünün de kripto para birimleriyle uzun bir geçmişi var. Örneğin Alex, daha sonra Ethereum tarafından popüler hale getirilecek olan “belirteçler” kavramını yaratmaya yönelik ilk çabalardan biri olan Renkli Paraların arkasındaki önemli bir figürdü. Ayrıca Proof of Stake konsensüsü üzerine birçok erken dönem akademik makale yayınladı.

Chromia’yı Benzersiz Yapan Nedir?

Ethereum gibi sistemler her tür uygulamanın geliştirilmesine izin verirken, uygulamada zayıf bir kullanıcı deneyimi, aşırı ücretler, zor bir geliştirme deneyimi ve yetersiz güvenlik gibi bir takım dezavantajları vardır. Bunun sonucunda merkezi olmayan uygulamalar (dapps) ana akıma giremez. Öte yandan Chromia, bu sorunları etkin bir şekilde ele alıyor, blok zinciri mimarisi ve programlama paradigmasının, merkezi olmayan uygulamaların talepleri ışığında yeniden düşünülmesi gerekiyor.

Chromia, dapp’lerin milyonlarca kullanıcıya ölçeklenmesine izin verir. Merkezi uygulamalarla eşliğe ulaşmak için Chromia, dapp’lerin kullanıcı deneyimini iyileştirir. Geliştiricilerin güvenli uygulamalar oluşturmak için tanıdık kavramları kullanmasını sağlar. Platform, her tür dapp için mükemmeldir, ancak özellikle yüksek G/Ç kapasitesi veya karmaşık veri seti yönetimi gerektiren durumlar için çok uygundur. MMOG’ler (devasa çok oyunculu çevrimiçi oyunlar) buna bir örnektir.

Chromia Nereden Satın Alabilirsiniz?

CHR, birkaç kripto borsasında yer aldı, ancak diğer büyük kripto para birimlerinin aksine, fiat para birimiyle doğrudan satın alınamaz. Ancak yine de bu para birimini, önce herhangi bir büyük borsadan Bitcoin, Ethereum veya USDT satın alarak ve ardından CHR ticareti yapan bir borsaya aktararak elde edebilirsiniz. Bu eğitim gönderisinde, CHR’yi ayrıntılı olarak satın alma prosedürlerinde size yol göstereceğiz.

Başlamak için Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) veya Tether (USDT) gibi büyük kripto para birimlerinden birini satın almanız gerekir. Binance, bing CHR için en popüler değişim platformlarından biridir, ancak CHR’yi Binance, Mandala Exchange, Huobi Global, FTX ve CoinTiger gibi diğer değişim platformlarından da satın alabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505