• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultanahmet açıklaması 12.1.2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultanahmet açıklaması 12.1.2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sultanahmet açıklaması 12.1.2015

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanahmet meydanında bugün gerçekleşen bombalı saldırı hakkında açıklamalar yaptı. Erdoğan canlı bomba hakkında ne dedi, Recep Tayyip Erdoğan açıklama tam metni, Tayyip Erdoğan bombalı saldırı hakkında ne dedi, Sultanahmet bombalı saldırı son haber, Sultan Ahmet'te ne oldu?, Sultanahmet bombacısı kim?

Sultanahmet'te meydana gelen ve Suriye kökenli bir canlı bomba saldırısı olduğu değerlendirilen terör olayını esefle kınadığımı belirtmek istiyorum. 10 kadar maalesef bu terör eyleminde ölümüz var. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralananlara şifa diliyorum ki 15 kadar yaralımız var. Bu hadise bir kez daha millet olarak terör karşısında terör örgütleri karşısında tek yürek tek vücut olmamız gerektiğini göstermiştir.  Dedi.

Bu bölgede faaliyet gösteren tüm terör örgütlerinin ilk hedefi Türkiye'dir. Buradan açıkça soruyorum; dünyada DAİŞ denilen terör örgütüyle Türkiye'den daha kararlı şekilde mücadele yürüten ve bizim kadar bedel ödeyen bir ülke var mıdır? Aynı şekilde bölücü terör örgütüyle mücadelemizi yürütüyoruz. Ama bunu bile anlamamakta direnenler var.

Siz büyükelçilerimizden de bölücü terör örgütü hakkında teyakkuzda bulunmanızı bekliyoruz. Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere terör örgütü etkinliği olan yerlerde biz de devlet olarak daha güçlü çalışmalıyız. Meydanı onlara bırakmamalıyız. Şeklinde ifadeler kullandı.

 Kendilerine güya akademisyen ve araştırmacı ünvanı yakıştırmış bir güruh çıkıyor, terör örgütünün eylemlerine karşı vatandaşlarını, toprakları savunan devletimize dil uzatıyor. Neymiş efendim, hak ve özgürlükler ihlal ediliyormuş. Terör örgütünün eylemleri yüzünden bölgede yaşayan milyonlarca vatandaşımızın hak ve özgürlükleri ihlal ediliyor. Ama bu ihlali yapan devlet değil, terör örgütünün ta kendisidir. Sokakları kazıp, hendeklerle, barikatlarla kapatan terör örgütüdür. Yollara köprülere bombalar döşeyerek insanımızın seyahat özgürlüğünü engelleyen terör örgütüdür. 

Buna rağmen kendilerine akademisyen diyenler devleti suçluyor. Bununla da kalmıyor, gelişmeleri takip etmek üzere yabancıları ülkemize davet ediyorlar. Bunun adı mandacılıktır.

Türkiye bu zihniyetin ihanetiyle 100 yıl önce de karşılaştı. O zaman da bu ülkeyi ancak yabancıların düzeltebileceğine inanan ve kendilerine yine aydın diyen mandacı bir güruh vardı. Milletimiz Kurtuluş Savaşı'nı zaferle sonuçlandırıp istiklalini kazanarak bunlara hak ettikleri cevabı vermişti.

Tüm dünyaya şu mesajı vermek istiyorum: Türkiye'nün Kürt vatandaşlarıyla hiçbir sorunu yoktur. Türkiye'de Kürt sorunu diye bir mesele yoktur. Kürt kardeşlerimizin yaşadıkları yerlere mahsus sıkıntıları olabilir. Bunları oturur kendileriyle konuşur, çözeriz. 

 Bugün Türkiye'nin sorunu terör sorunudur. Kürt sorunu değildir. Açıklamasını net bir şekilde vurguladı.

Ama bu aydın müsveddeleri ne yazık ki devletin bir katliam yaptığından bahsediyor. Ey aydın müsveddeleri siz karanlıksınız, karanlık. Aydın falan değilsiniz. Sizler ne doğuyu ne güneydoğuyu bilemeyecek kadar karanlık ve cahilsiniz. Ama oraları bizler oraları çok iyi biliriz. Eğer bugün güneydoğunun her yanına havalimanları, üniversiteler, camileriyle, okullarıyla bölge zengin bir hale gelmişse bu bizim oradaki Kürt kardeşlerimize ne denli değer verdiğimizin göstergesidir. Dedi.

Habermark Son Dakika