• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Frax Share (FXS) Nedir, Nasıl Alınır?

Frax Share (FXS) Nedir, Nasıl Alınır?

Frax Protokolü, orantılı bir algoritmaya dayanan ilk sabit para sistemidir. Frax, şu anda Ethereum’da dağıtılan, izinsiz, açık kaynaklı ve tamamen zincir üzerinde bir protokoldür. Mevcut CoinMarketCap sıralaması 325,651,096 USD canlı piyasa değeri ile 237. sırada. 322.510.832 FRAX coin dolaşım arzına ve maksimum 131.992.706 FRAX coin arzına sahiptir.

Frax Share Hakkında

Frax protokolünün nihai amacı, Bitcoin gibi sabit kaynaklı dijital varlıkların yerini alacak yüksek düzeyde ölçeklenebilir, merkezi olmayan, algoritmik bir para üretmektir. Aşağıdaki fikirler protokole dahil edilmiştir.

Frax, arzının bir kısmını teminatla garanti altına alan ve ihraç kısmının algoritmik olan kısımlarını içeren kesirli-algoritmik bir stabil coindir. Teminatlı ile algoritmik oran, FRAX stablecoin’in piyasa fiyatına göre belirlenir. FRAX 1 doların üzerinde işlem görüyorsa protokol teminat oranını düşürür. FRAX 1 doların altında işlem gördüğünde, protokol teminat oranını yükseltir.

Frax Share Nedir?

Frax, dördüncü ve en belirgin kategoriyi başlatan, kesirli-algoritmik olarak tanımlanan ilk küresel sabit paradır. Stablecoin’ler daha önce üç kategoriye ayrılmıştı: fiat teminatlı, kripto para birimi aşırı teminatlı ve teminatsız algoritmik. Frax v1, her ikisi de tamamen zincirde olan Uniswap (ETH, USDT, USDC zaman ağırlıklı ortalama fiyatlar) ve Chainlink (USD fiyatı) oracle’larından yararlanır.

Frax Share Kurucuları Kimlerdir?

Frax Protokolü, 2019’da kesirli-algoritmik bir stabilcoin kavramını ilk kez öneren Amerikalı yazılım geliştiricisi Sam Kazemian’ın beynidir.

Tamamen algoritmik maliye politikasına sahip teklifler, çekiş kazanmadan bocaladı veya terk edildi. Frax, kısmen programlı, kısmen menkul kıymetleştirilmiş bir stablecoin’e yönelik piyasa duyarlılığını ölçmenin bir yolu olarak oluşturuldu.

Frax Share Benzersiz Yapan Nedir?

Frax Protokolü, türünün tek örneği bir tasarıma sahip bir toplum sabit parasıdır. Birkaç yıl boyunca, likidite sağlayıcıları ve verim çiftçileri, FXS arzının %60’ından fazlasını elde etti.

Zincir içi yönetişim ile tamamen merkezi olmayan bir protokoldür. Merkezi olmayan ve düşük yönetim Frax Protokolleri ticareti daha kolay hale getirdi. Topluluk sorumlu olduğundan, minimum aktif yönetim ile merkezi olmayan özerk, algoritmik bir metodolojiye vurgu yapıldı. Ayrıca, Kasım 2020’de piyasaya sürüldüğünde kesirli-algoritmik bir hibrit mimari kullanan ilk ve tek sabit para olacak.

Binance indirim kodu

Frax Share Nereden Satın Alabilirsiniz?

Stabilcoin, FRAX, bir dizi büyük borsada ve Uniswap ve DEX’ler gibi DeFi platformlarında mevcuttur. Stabilcoin’in tokenleri Frax Shares (FXS) de mevcuttur ve stabilcoin kadar likittir.

Frax FRAX’ın artan değeri, paydaşların ve gelecekteki yatırımcıların gözünde değerini kanıtlamak için yeterlidir. Buna ek olarak, Frax FRAX, kullanıcılara izin verilen her pay ile ticaret için başka bir fırsat verir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505