• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Chia (XCH) Nedir, Nasıl Alınır?

Chia (XCH) Nedir, Nasıl Alınır?

Chia (XCH) Nedir, Nasıl Alınır?

Kripto para, en çeşitli ve değişken ekonomilerden biridir. Bitcoin’den bu yana, birçoğu bir tür gerçek dünya kullanımı sunan binlerce altcoin piyasaya girdi. Chia bu jetonlardan biridir. Bitcoin’e “yeşil” bir alternatif olarak selamlanan Chia, orijinal kripto para devi kadar enerji kullanmayan blok zinciri sisteminden ödüller kazanmak için farklı bir yol kullanıyor. Bu kripto para biriminin yatırımınıza değer olup olmadığını değerlendirmek için Chia kriptosu hakkında bilmeniz gereken her şeyi tartışacağız.

Chia Kripto Nedir?

Chia kripto token nispeten yenidir, yalnızca 2018’de merkezi olmayan torrent istemcisi BitTorrent’in kurucusu tarafından piyasaya sürüldü. Başarılı bir lansman gerçekleştirdi ve kripto para girişim kapitalistleri tarafından desteklenen 2021 yılının Mayıs ayında yaklaşık 61 milyon dolar fon topladı.

XCH, Chia Ağı üzerinde çalışır ve Chialisp adlı özel programlama diline sahiptir. Çoğu ana akım kripto ve altcoin’in aksine, Chia Ağı, kar amacı gütmeyen bir çaba olmasına rağmen, halka açık ve açık kaynaklı bir ağdır.

Chia Kripto Neden İcat Edildi?

O zamandan beri pazar devleri haline gelen ilk kripto para birimlerinin tümü, bir “çalışma kanıtı” doğrulama yöntemine güveniyor.

Bu, yeni kripto para birimleri madenciliği yapmak için ağdaki bilgisayarların bir blok madenciliği yapmak için rekabet edeceği anlamına gelir. Bu da, en fazla bilgi işlem gücüne sahip bilgisayarların veya “madencilerin” blok zincirini kazanma ve yeni basılan madeni parayı alma olasılığı en yüksek olanlar olacağı anlamına geliyor. Bu yöntem iki temel sorun yaratır: artan merkezileşme ve daha yüksek enerji tüketimi.

Chia Nasıl Çalışır?

Tekrar tekrar belirtildiği gibi, Chia Ağı, Ethereum ve Bitcoin gibi kripto para birimlerine daha yeşil bir alternatif olarak sunulmaktadır. Bu iddia öncelikle doğrulama yöntemlerinden kaynaklanmaktadır.

Geleneksel iş kanıtı, emek ve enerji yoğun olarak kabul edilirken, Chia’nın alternatifi çevreye çok daha az zarar veriyor. Buna “Zaman ve Mekan Kanıtı” yöntemi denir. Karmaşık bir blok zinciri mekanizması olmasına rağmen, iki bölümde özetlenebilir: planlama ve çiftçilik.

Binance 20 komisyon indirimi

Chia Kripto Nasıl Satın Alınır?

Chia tokeni (XCH) gösteri için nispeten yeni olduğu için Binance gibi çoğu büyük kripto para borsasında alamazsınız. Ancak, KuCoin gibi diğer altcoin ticaret platformlarında alabilirsiniz. Bu bölümde size Chia kriptosunu nasıl satın alacağınızı öğreteceğiz.

  1. Seçim değişiminiz için kaydolun.
  2. Borsa politikalarına bağlı olarak, alım satım yapmadan önce tam olarak doğrulanmış bir üye olmanız gerekebilir.
  3. Çoğu altcoin borsası doğrudan nakit transferlerini kabul etmez, bu nedenle önce Bitcoin gibi büyük bir madeni para satın almanız gerekir.
  4. Bitcoin’inizi cüzdanınızdan Chia jetonlarını barındıran borsaya aktarın.
  5. Borsaya yatırdığınız parayla Chia tokenleri satın alın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505