• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Cartesi (CTSI) Nedir, Nasıl Alınır?

Cartesi (CTSI) Nedir, Nasıl Alınır?

Cartesi (CTSI) Nedir, Nasıl Alınır?

Cartesi, bir DApps işletim sistemi geliştiriyor. Teknoloji, karmaşık ve zorlu hesaplamaların, ademi merkeziyetçiliği tehlikeye atmadan blok zincirinin dışında bir Linux ortamında çalışmasını sağlar. DApp’ler, Cartesi sayesinde çok daha güçlü, yapımı kolay ve taşınabilir olacak. Cartesi’nin amacı, merkezi olmayan uygulamaların geliştiricilerine ve tüketicilerine yaygın ölçeklenebilirlik ve basitlik sunmaktır.

Cartesi Hakkında

Cartesi, programcıların standart yazılım bileşenleri ve Linux işletim sistemi kaynaklarını kullanarak DApp’ler ve akıllı sözleşmeler oluşturmasını sağlar. Cartesi, merkezi olmayan uygulamaların daha basit, daha uygun maliyetli ve daha güçlü geliştirilmesine olanak tanır.

Cartesi, oyuncuların verilerini gizlediği merkezi olmayan oyunların yanı sıra hassas veriler üzerinde çalışan Enterprise uygulamaları sağlayarak DApp gizliliğini sağlar. Cartesi, en popüler zincirlerin üzerinde çalışacak bir blockchain agnostik platformudur. Ethereum, Binance Smart Chain, Matic (Polygon) ve Elrond, mevcut uygulamalar tarafından desteklenmektedir. CTSI, platformun kendi parasıdır. Bu para, Cartesi ekosisteminin işleyişi için son derece önemlidir. Ağın birincil yardımcı programı belirtecidir. Ağın kullanıcıları, teşvikler karşılığında CTSI jetonlarına bahis oynayabilir.

Cartesi Nedir?

Cartesi, kripto dünyasına giren diğer birçok yeni dijital protokol gibi, maliyetleri düşürerek ve blok zinciri işletmelerinin ölçeklenebilirliğini artırarak sürtünmeyi ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Cartesi, zincir dışı bilgileri doğrulamak için Linux kullanıyor ve yeni bir blok oluşturmak için gereken süreyi ve bilgi işlem gücünü azaltıyor. Bu faaliyetler zincir dışına taşınarak enerji korunur ve maliyetler düşürülür. Bir anlaşmazlık ortaya çıkarsa, Cartesi blok zincirinden onay isteyecektir.

CTSI, Optimistic Rollups teknolojisini kullanarak blok zinciri ölçeklenebilirliğini ve aşırı ücretleri ele almaya çalışan Cartesi ağını yöneten bir yardımcı program simgesidir. Staking ve ağdaki veri işleme ücretleri CTSI ile yapılabilir.

Cartesi’nin Kurucuları Kimdir?

Cartesi’nin kurucu ortağı Augusto Teixeira, Serguei Popov ile bilimsel bir ortak yazardı, Serguei, Cartesi’nin ilk yatırımcılarından ve danışmanlarından biriydi. Veri bilimcileri için güvenli bir yapay zeka pazarı geliştirme konseptini ortaya atan kişi Augusto’ydu.

Erick de Moura, Cartesi’nin CEO’su. Yazılım işinde 20 yıllık deneyime sahip bir girişimci ve teknik uzmandır. Erick, Fintech, Healthtech, E-ticaret ve Altyapı dahil olmak üzere çeşitli sektörlerdeki teknoloji firmalarına kapsamlı çözümler sunarak, yazılım tasarımı ve geliştirme süreçlerinde kapsamlı bir uzmanlığa sahiptir. Erick, ana akım ademi merkeziyetçiliği hedefleyen çözümler yaratmak için akademik araştırmaları, en son yazılım tasarımını ve gerçek dünya sorunlarını bir araya getirmek için Cartesi ile yorulmadan çalışıyor. Colin Steil, Cartesi’nin Kurucu Ortağı ve COO’sudur.

Cartesi’yi Benzersiz Kılan Nedir?

Cartesi, geliştiricilerin akıllı sözleşmelerini ve DApp’lerini doğrudan normal yazılım bileşenleri ve Linux işletim sistemi kaynakları ile yazmasına izin vererek, kendisini katman-2 ve idealist toplama çözümü olarak ayırır. Bu, merkezi olmayan uygulamalar için ileriye doğru küçük bir adımdan daha fazlasıdır. Blockchain ekosisteminin gelişimine doğru önemli bir adım. Genel programlanabilirliğe izin vermek, DApp geliştiricilerine temelden sofistikeye kadar değişen akıllı sözleşmeler oluşturma konusunda daha fazla ifade özgürlüğü verir.

Cartesi’nin rekabette öne çıktığı nokta: geliştiriciler, zaten tanıdık bir programlama dilini kullanarak blok zinciri uygulamaları oluşturabilir. Cartesi, ortak programlama dilleri kullanılarak akıllı sözleşmelerin oluşturulmasına izin vermesi bakımından benzersizdir. Cartesi, geliştiricilerin bir Linux sanal makinesinde popüler yazılım yığınlarını kullanarak yüksek düzeyde ölçeklenebilir akıllı sözleşmeler oluşturmasını sağlar. Cartesi, yan zincirlerin ve toplamaların bir karışımını kullanır.

Geliştiriciler, standart yazılım yığınlarını kullanarak akıllı sözleşmeler oluşturarak, blok zincirine özgü sanal makinelerin kısıtlı programlanabilirliğinden Linux tarafından sağlanan geliştirme araçlarıyla kodlamaya verimli bir geçiş sağlar.

Binance 20 komisyon indirimi

Cartesi Nereden Satın Alabilirsiniz?

Kripto para birimleri satın almak ve satmak, fiat paranın dönüştürülmesini içerir, bu da maliyete neden olur. Bir banka hesabı aracılığıyla para transferi kullanarak Coinbase’de CTSI satın alabilirsiniz. ancak bir ücret artı alış/satış farkı ödemeniz gerekecek. Kripto para birimi ticareti, hisse senedi veya tahvil ticaretinden önemli ölçüde daha pahalıdır, bu nedenle karar verirken bunu aklınızda bulundurun.

CTSI’yi birçok borsadan bulabilirsiniz. CTSI’yi nereden satın alacağınızı merak ediyorsanız, şu anda CTSI ticareti için ana platformlar Coinbase, Changelly ve Binance’dir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505