• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Binance Hesap Açma Adım Adım Kılavuz

Binance Hesap Açma Adım Adım Kılavuz

Binance Hesap Açma Adım Adım Kılavuz

2009’un başlarında, Satoshi Nakamoto adlı anonim bir internet görevlisi, tanınmış bir forum topluluğunun kullanıcılarına yeni bir tür eşler arası para birimi başlattığını bildirdi. Blockchain teknolojisini kullanan bu yeni para birimi, üçüncü bir tarafa ihtiyaç duymadan neredeyse anında ve izinsiz olarak dünyanın herhangi bir yerine değer aktarımını sağladı. Bitcoin dediğimiz bu yeni sihirli internet parası, tamamen yeni bir varlık sınıfının temeli oldu ve multi-trilyon dolarlık bir kripto para endüstrisini doğurdu. 2017 yılında, Bitcoin ağının başlatılmasından yaklaşık on yıl sonra, Changpeng Zhao Binance’i kurdu. Binance hesabı nasıl açılır? Adım adım kılavuzu sizlerle.

Binance Nedir?

Cayman Adaları’nda yerleşik olan Binance, dünyadaki dünyanın en büyük kripto para borsalarından biridir. Bu yazının yazıldığı sırada Binance borsası, piyasadaki en rekabetçi fiyatlardan bazılarında alım satım yapılabilecek 500’den fazla kripto para birimine sahip olmakla övünüyor. Geniş özellik yelpazesi, gelişmiş ticaret platformu ve platformda desteklenen çok sayıda işlem, Binance’i operasyondaki en iyi kripto para borsalarından biri haline getiriyor.

Artıları

Geniş Seçim – Binance, dünyadaki en geniş kripto para birimi seçeneklerinden birine sahiptir. Platformları, kullanıcılara satın almaları için 500’den fazla para birimi sunuyor.

İşlem Türleri – Çoğu borsadan farklı olarak Binance sadece bir ticaret platformu değildir. Kullanıcılar, marj ticareti, takip eden zararları durdurma ve eşler arası ticaret dahil olmak üzere çeşitli karmaşık işlemlere ve araçlara erişebilir.

Platform – Binance platformunun kapsamlılığı, en yüksek ticaret seviyeleri için tasarlanmıştır ve kullanıcılarına seçenekler, gelişmiş grafik araçları ve mevcut en iyi teknik göstergeler gibi finansal araçlara erişim sağlar.

Eksileri

Kullanımı zor – Platformun karmaşık yapısı nedeniyle Binance, kripto para piyasasında yeni olan yatırımcılar için bunaltıcı olabilir. Diğer borsalarda deneyimi olan kişiler bile Binance borsasında gezinmeyi zor bulabilir.

Düzenleme – Binance, piyasadaki en çok düzenlenen borsadan uzaktır. Gelişmişlik ve daha karmaşık ticaret mekaniklerine erişim yerine güvenliğe ve düzenlemelere öncelik vermek isteyen yatırımcılar, Binance borsasından uzak durmak isteyebilirler.

Binance Güvenli Mi?

Son 10 yılda kripto paraları çalınan sayısız insanı görmek için Google’a “kripto para hack” kelimesini yazmanız yeterli. Mt Gox destanı gibi korku hikayeleri, kıdemli kripto para yatırımcılarının ruhlarına hala korku salarken, her yatırımcının aklındaki sorunun “Binance güvenli mi?” olacağı önceden belirlenmiş bir sonuçtur.

7 Mayıs 2019’da Binance, borsadan 7000’den fazla Bitcoin‘in çalındığını gören büyük bir hack yaşadı. O zamandan beri Binance, platformda güvenlik ve güvenlik söz konusu olduğunda hiçbir masraftan kaçınmadı. Artık kullanıcılara, 2 faktörlü kimlik doğrulamayı kullanmak da dahil olmak üzere hesaplarının güvenliğini sağlamaya yardımcı olacak bir dizi hizmet sunuyorlar.

Diğer güvenlik özellikleri arasında IP adresi ve cihaz beyaz listeye alma, soğuk depolama ve yeni Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (SAFU) bulunur. Binance’in geniş güvenlik özellikleriyle hiçbir borsa güvenlik ihlalini garanti edemezken, kripto para birimi yatırımlarınızın platformda risk altında olması pek olası değildir. Bununla birlikte, kullanıcılar Binance’in Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere büyük yargı bölgelerinde finansal düzenleyiciler tarafından düzenlenmediğini bilmelidir. Sermayelerini düzenlenmiş borsalara yatırmak isteyen kullanıcılar, alternatif borsaları değerlendirmelidir.

Platform ve Özellikler

Düzenleyici nedenlerle, Binance’in iki sürümü vardır. Bir sürüm Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar için, diğeri ise diğer ülkelerdeki kullanıcılar için tasarlanmıştır. Bu düzenleyici kısıtlamalar nedeniyle, platformun ABD versiyonu, muadilinden çok daha sınırlı bir işlevsellik yelpazesine sahiptir. New York dahil birden fazla eyalette mevcut değildir. Bu Binance incelemesi, Binance’in ABD dışındaki platformuna ve özelliklerine odaklanacak.

Dijital çağdaki çoğu borsa gibi Binance de hizmetlerini masaüstü platformu ve Binance uygulaması arasında paylaştırıyor. Binance uygulamaları, çeşitli beceri seviyelerindeki yatırımcılar için uygundur. Kullanıcı arayüzünü basitleştiren ve uygulamayı acemi yatırımcılar için çok daha kolay hale getiren bir “lite” özelliği eklediler. Bu hafif işlev, Binance’in borsasına yönelik temel bir eleştiriye karşı çıkıyor: Yeni yatırımcıların gezinmesi için çok karmaşık.

Binance borsası birden fazla ödeme yöntemini kabul eder, çeşitli itibari para birimlerini destekler ve hesabınıza/hesabınızdan para transferi için çeşitli seçenekler sunar. Bunlara banka havaleleri, SEPA, banka havaleleri ve nakit mevduat dahildir.

Kripto para ticareti ile ilgileniyorsanız, Binance borsası ayrıca mevcut en gelişmiş ve en son platformlardan birini sağlar. Kapsamlı ticaret araçları, göstergeleri ve grafik seçenekleri yelpazesi, tüccarları ihtiyaç duydukları tüm kaynaklarla eksiksiz bir şekilde donatır. Son olarak Binance, kripto para birimlerinizden faiz kazanmanıza izin vererek borçlanma ve borç verme piyasalarına girerek diğer büyük borsaları takip etti. Binance cüzdanını kullanarak sakladığınız seçili madeni paralarda %7’ye varan APY sunarlar.

Binance Ücretleri ve Komisyonları

Binance ticaret ücretleri, sektördeki en rekabetçi ücretlerden bazılarıdır. Şu anda, bir depozito ücreti talep etmemektedir ve Binance para çekme ücreti, kripto para birimini Binance hesaplarından çıkarmanın işlem maliyetlerini karşılamak için kullanıcılar tarafından ödenen sabit bir ücrettir. Binance borsasından kripto paranızı çekmek için ödeyeceğiniz belirli fiyat, çektiğiniz blok zinciri ağına ve çekme sırasında ağın yaşadığı tıkanıklık düzeyine bağlı olarak dalgalanacaktır. İşte Binance ücretlerinden bazıları:

  • İşlem Ücretleri – işlem başına %0.02-0.10
  • Banka/Kredi Kartı Ücretleri – %3-4,5
  • Banka Havalesi Ücreti – 15 $
  • Kripto Dönüşümü – Yok
  • Diğer Ücretler – %0,50 Anında Al/Sat

Gördüğünüz gibi Binance borsası diğer platformlardan çok daha ucuz. Binance US kullanıcıları biraz ödeme yapacak olsa da, ücretleri diğer önde gelen brokerleri kullanmaktan önemli ölçüde daha ucuz olacaktır.

Binance’de Ne Ticareti Yapabilirsiniz?

Binance, sektördeki en kapsamlı kripto para birimlerinden birine sahiptir. Şu anda 500’den fazla farklı kripto para biriminin yanı sıra bu para birimlerinin ticaretini yapmak için geniş bir finansal araç yelpazesi sunuyorlar. En popüler ürünlerinden bazılarına bir göz atalım.

Kripto para birimleri – Binance, borsaları aracılığıyla satın alınabilecek 500’den fazla altcoin ile dünyanın en etkileyici altcoin listelerinden birine sahiptir. Bu kadar uzun bir para birimi listesiyle, borsada işlem yapabileceğiniz en egzotik kripto para birimlerini bile bulabileceksiniz.

Vadeli İşlemler – Binance borsası, bu düzeyde gelişmiş araçlar sunan birkaç borsadan biridir.

Türevler – Binance borsasında çeşitli türev sözleşmeleri de mevcuttur.

Avrupa genelinde çeşitli yargı alanlarından gelen düzenleyici baskılar nedeniyle Binance, Avrupa kıtasının çoğunda vadeli ve türev ürünlerini sona erdirmeye karar verdi. Buna İngiltere, Almanya, İtalya ve Hollanda dahildir.

Binance Hesap Nasıl Açılır? Video ve Resimli anlatım:

Binance hesap açma süreci son derece basitleştirildi ve tamamlanması bir iş gününden fazla sürmemelidir. Başlamak için borsanın web sitesine gidin.

Buraya tıklayarak Binance hesap açma sayfasına gidebilirsiniz: https://accounts.binance.com/tr/register?ref=JL3MPH7U

  1. Hesap oluşturmak için gerekli bilgileri girin.
  2. Ülkenizi seçin
  3. hesabınızı onaylayın.
  4. KYC doğrulamanızı telefonunuz ile saniyeler içerisinde yapın.
  5. Para yatırın ve ticarete başlayın.

Ana sayfalarında “Şimdi Kaydol” seçeneğini göreceksiniz. Binance’de bir hesap kaydetmeye başlamak için bu seçeneği seçin. Bir cep telefonu numarası veya e-posta ile kayıt olma seçeneğiniz olacaktır. Bunu yaptıktan sonra, hangisini kullanmaya karar verdiğinize bağlı olarak, kodu e-posta veya kısa mesaj yoluyla girerek her iki seçeneği de doğrulamanız istenecektir.

Bu adımı tamamladıktan sonra Binance borsasını kullanmak için kimliklerinizi doğrulamanız gerekir. Bunu yapmak için pasaport/kimlik gibi temel kimlik belgelerinin bir kopyasını göndermeniz gerekecektir. Ara doğrulamaya uymak için ek yardıma ihtiyacınız varsa, ekranın sağ üst köşesinde bir talimat videosu bulunabilir. Binance’in nasıl kullanılacağını öğrenmek oldukça ezici bir deneyim olabilir. Devam etmeden önce, Binance’den nasıl para yatırılacağına ve çekileceğine hızlıca bakalım.

Binance hesabınıza para yatırmak için ekranın sol üst tarafındaki “kripto satın al” seçeneğini seçin ve ardından “karta para yatırma” seçeneğini seçin. Alternatif olarak, ekranın sol üst köşesindeki “cüzdan” seçeneği seçilerek de para yatırılabilir. Binance hesabınızdan para çekmek için ekranın sol üst tarafındaki “cüzdan” seçeneğini seçin ve ardından “Fiat ve Spot”u seçin. Bu sayfada, paranızı tercih ettiğiniz banka hesabına ve seçtiğiniz para biriminde çekme seçeneğine sahip olacaksınız.

Binance’de Kripto Ticareti Nasıl Yapılır?

Binance’de nasıl ticaret yapılacağı tartışılmadan hiçbir Binance incelemesi tamamlanmış sayılmaz. Binance coin’i (BNB) nasıl satın alacağımıza ve platformda nasıl ticaret yapabileceğimize bir göz atalım. Binance marj ticareti ve daha gelişmiş ticaret araçları dahil, aralarından seçim yapabileceğiniz birkaç seçeneğimiz var. Bu Binance incelemesinin amaçları doğrultusunda “Klasik” seçeneğini seçelim.

Seçildikten sonra, Binance ticaret istasyonu ile karşılaşacaksınız. Ticarette yeni olanlarınız için, tüccar iş istasyonu oldukça zorlu olabilir. Ekranın sol üst köşesindeki arama çubuğundan işlem yapmak istediğiniz döviz çiftini seçebilirsiniz. Sağ üst köşede BNB/BTC (Binance Coin/Bitcoin) ticareti yaptığımızı görebilirsiniz. Al/sat fonksiyonları ekrandaki fiyat/hacim tablolarının hemen altındadır. Bu iki seçeneği kullanarak işlemlerinizi girebileceksiniz. Daha büyük işlemlere/marjlı işlemlere geçmeden önce işlem stratejilerinizi küçük sermaye ile uygulamanız şiddetle tavsiye edilir.

Binance Müşteri Desteği

Binance, müşteri desteği söz konusu olduğunda üç seçenek sunar ve bunlar arasında Twitter üzerinden ulaşmak, sohbet yoluyla temel sorular sormak veya bir bilet göndermek yer alır. Bir bilet göndermek ve e-posta yardımı almak için web sitelerindeki formu doldurmanız gerekir.

Binance Hesap Açma

Binance’e kaydolmak hızlı ve kolaydır. Aslında, yalnızca üç basit adımdan oluşur: 1) hesabınızı oluşturmak, 2) kimliğinizi doğrulamak ve 3) kripto para yatırmak.

1. Adım: Hesap Kaydolun

E-postanız veya telefon numaranızla Binance Uygulaması, Binance web sitesi veya Binance Masaüstü Uygulaması’ndan bir Binance hesabı kaydedin. Bir Yönlendirme Kimliğiniz varsa, bu adımda girebilirsiniz.

2. Adım: Doğrulamayı Tamamlayın

Fiat para yatırma ve çekme limitlerinin kilidini açmak için Binance hesabınızda Kimlik Doğrulamayı tamamlayabilirsiniz. Temel hesap bilgilerinizi doğrulama, kimlik belgelerini sağlama ve bir selfie/portre yüklemeyi içeren bu işlemin tamamlanması genellikle birkaç dakika sürer.

Binance hesabınızın güvenliğini sağladığınızdan emin olun. Platform, hesabınızı güvende tutmak için her şeyi yaparken, Binance hesabınızın güvenliğini artırma gücüne de sahipsiniz. Daha fazla bilgi için Güvenlik İpuçlarına bakın.

3. Adım: Kripto Para Yatırın

Halihazırda başka bir cüzdanda kripto paranız varsa, bunları Binance Cüzdanınıza yatırabilirsiniz. Binance hesabınıza kripto para yatırma ve çekme hakkında daha fazla bilgi için lütfen buradaki Binance SSS bölümüne bakın.

Binance 20 komisyon indirimi

Banka Hesabınızla Bitcoin Alabilir Misiniz?

Kısa cevap? Evet! Binance P2P ile banka hesabınızı (SEPA, SWIFT) kullanarak Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın alabilirsiniz. Binance’in web sitesine göre: “Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini satın almanın hızlı ve kolay bir yolunu arıyorsanız, banka hesabınızı bağlamayı deneyin. Binance P2P, banka kartı, kredi kartı ve yüz yüze nakit ödemeler dahil 300’den fazla ödeme yöntemini desteklese de, banka havalesi platformdaki en popüler ödeme yöntemlerinden biri olmaya devam ediyor.”

Kredi/Banka Kartı ile Kripto Satın Alabilir Misiniz?

Evet, Binance kullanıcıları kripto satın almak için kredi veya banka kartlarını kullanabilir. Aslında Binance, yararlı bir video, ekran görüntüleri ve hatta tüm süreçle ilgili önemli soruların yanıtlarını içeren özel bir sayfaya sahiptir.

Kullanıcı Arayüzü (UI)

Bir kullanıcı arayüzü, genellikle herhangi bir platformu kullanma deneyimini yaratabilir veya bozabilir. Doğru yapın ve kullanıcılar zamanlarını platformda, çeşitli menüler ve özellikler arasında uzun süre gezinerek geçirsinler. Yanlış anlarsanız, kullanıcılar hüsrana uğrayacak, sabırsızlanacak ve sonunda daha kullanıcı dostu bir değiş tokuşa geçecektir.

Binance Masaüstü

Binance’e göre, çoğu kullanıcı platforma web tarayıcıları aracılığıyla erişiyor. Yazdıkları gibi, “Ancak bu yöntem birçok kişinin alışkın olduğu bir şey olsa da, bilgisayardaki kripto alım satım ihtiyaçlarınıza alternatif veya tamamlayıcı olarak Binance masaüstü uygulamasını sunmak istiyoruz.” Masaüstünüzden işlem yapmayı tercih ediyorsanız, Windows, MacOS veya Linux bilgisayarınız için seçenekleri bulabileceğiniz Binance Masaüstü Uygulaması indirme sayfasına gidin.

Masaüstü sürümünü kullanmanın (web tarayıcınızın aksine) bir dizi avantajı vardır: 1) daha iyi bir ticaret deneyimi için daha hızlı yükleme süreleri ve daha sorunsuz kullanıcı deneyimi; 2) kimlik avı veya tarayıcıyla ilgili diğer riskler olmadan Binance’e daha güvenli erişim; 3) QR kod taramayı kullanarak rahat ve güvenli oturum açma; 4) birden fazla hesap arasında geçiş özelliği; ve 5) dünyanın neredeyse her yerinden Binance’e erişim.

Peki ya onu gerçekten kullanma deneyimi? Masaüstü sürümüne gerçekten giriş yaptığınızda, kullanıcı dostu kullanıcı arayüzünde gezinmenin ne kadar kolay olduğunu hemen anlayacaksınız. Ekranın sol tarafında, örneğin piyasalar, kripto satın alma, alım satımlar ve vadeli işlemler için seçenekler göreceksiniz, ekranın alt kısmında ise ek ayarlar için dişli çarka tıklayabilirsiniz. Kullanıcılar, “bileşenler arasında gezinmek veya bir işaretleme aygıtı kullanmadan görevleri gerçekleştirmek için” klavye kısayolları oluşturma seçeneğine bile sahiptir; bunun amacı, “kullanılacak tuş kombinasyonlarının listesini özelleştirebileceğiniz için ticaret deneyiminizi daha da kullanışlı hale getirmektir.” ticari infazlar için.”

Binance Mobil Uygulaması

Binance mobil uygulamasını indirmenin çeşitli yolları vardır. Ancak, iki adımlı doğrulama kodları oluşturan ve bu nedenle hesap güvenliğinizi artıran Binance Authenticator’ı da indirip kurmak isteyeceğinizi unutmayın.

Hesabınızda oturum açtıktan sonra, piyasalar, işlemler, vadeli işlemler ve cüzdanlardan para yatırma, yönlendirme ve P2P Alım Satım seçeneklerine kadar kolayca gezinilebilen çok sayıda menü ve seçenek içeren ana ekran tarafından karşılanacaksınız. Binance’in mobil uygulamasını kullanmanın genel deneyimi, en iyi şekilde sorunsuz bir şekilde sezgisel olarak tanımlanabilir. Binance, dünyadaki en büyük kripto para borsasıdır ve birçoğunu bu Binance incelemesinde özetlediğimiz iyi sebeplerden dolayıdır.

Binance ücretleri sektördeki en düşük ücretler arasındadır. ABD merkezli kullanıcılar Binance.us’ta biraz daha fazla ödeme yapacak olsa da, ücretleri diğer önde gelen platformlarda göreceğinizden daha düşük. Binance bir yapıcı/alıcı ücret yapısı kullanır ve ücretler işlem hacmine ve Binance Coin (BNB) bakiyesine göre değişir. Genel olarak, daha yüksek hacimli işlemler daha düşük ücretlere tabidir.” Kullanıcılar, alım satımlarda Binance (BNB) paralarını kullanarak, tavsiye bonusları yoluyla veya belirli bir miktarda varlık alıp satarak çok önemli kişi (VIP) statüsüne ulaşarak ücret indirimleri bile alabilirler. Binance düzenleyici sorunlarla karşılaşmış olsa da, bu sorunlar mutlaka Binance’e özgü değildir, daha çok dünyanın çeşitli ülkelerinde kripto para birimleriyle ilgili açıkça tanımlanmış standartların eksikliğiyle ilgilidir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz: JL3MPH7U

Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505