• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ocean Protocol (OCEAN) Nedir, Nasıl Alınır?

Ocean Protocol (OCEAN) Nedir, Nasıl Alınır?

Ocean Protocol (OCEAN) Nedir, Nasıl Alınır?

Ocean Protocol platformunun yerel kripto para birimi olan OCEAN, bir yardımcı program belirtecidir. Ocean Protocol, kendisini “tüm ilgili aktörler için kontrol, denetlenebilirlik, şeffaflık ve uyumluluk sağlarken insanların verileri paylaşmasına ve bunlardan para kazanmasına olanak tanıyan merkezi olmayan bir veri alışverişi Protocol” olarak tanımlıyor. Ocean Protocol coin OCEAN nedir, nasıl çalışır, nasıl alınır, ne kadara mal olur vb. detaylı bilgiler içeriğin devamındadır.

Ocean Protocol Coin (OCEAN) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Ocean Protocol, geliştiricilerin verileri özel ve güvenli bir şekilde değiştirmek, yayınlamak ve kullanmak için pazar yerleri ve diğer uygulamalar oluşturmasına olanak tanımaktadır. Yapılan açıklamalara göre Ocean Protocol ile kullanıcılar, merkezi olmayan Ocean veri paylaşım ağına bağlı Ocean yazılım bileşenini kullanarak kendi veri pazarlarını oluşturabilmektedir. Veri sağlayıcılar hem mahremiyetlerini koruyabilir hem de kontrolü sürdürebilmektedir. Ancak, kullanıcılar yukarıda bahsedilen sistem sayesinde para da kazanabilmektedir. Veri tüketicileri ise daha önce elde edemedikleri verilere erişebilmekte ve paylaşılan veriler sayesinde özel verilere ulaşabilmektedir.

Ocean Protocol platformunun yerel kripto para birimi olan OCEAN, bir “yardımcı token” olarak tanımlanır. Başka bir deyişle, OCEAN bir hizmet simgesidir ve kullanıcılara çeşitli avantajlar sunar. Platformun açıklamalarına göre kullanıcılar, veri ve yapay zeka hizmetleri satın almak için OCEAN’ı kullanıyor. Ocean ağ işlemleri, Hizmet Yürütme Anlaşmaları kullanılarak çalışır ve ödemelerin Ocean Token ile gerçekleşmesini sağlar.

Ocean Protocol (OCEAN) Nasıl Çalışır?

Ocean Protocol, dünyanın en büyük ikinci blok zinciri olan Ethereum’da yaşıyor. Protocol, her bir veri belirtecinin merkezi olmayan uygulamalarında çalışır durumda kalırken değiştirilebilirliği korumasını sağlamak için akıllı sözleşmelere dayanır. Bu görevi gerçekleştirmek için ağ üç ana bileşeni birleştirir.

Sağlayıcılar

Sağlayıcılar, Ocean Protocol ekosisteminde hayati bir rol oynayan ilk düğümdür. Sağlayıcılar, yerel olarak depolanan veri kümelerini tutmakla görevlidir. Bu setlerin bölümlerini belirli gruplara satma veya belirli kullanım durumları için erişim sağlama seçeneğine sahiptirler. Bu görevlerin bir parçası olarak, veri belirteçlerini de basarlar ve zincir dışı veri kümelerine erişim hakkını satarlar.

Tüketiciler

Protokoldeki ikinci düğüm Tüketicidir. Tüketiciler Ocean Market’ten veri belirteçleri satın alır. Sağlayıcının sunucularında depolanan veri kümelerine erişmek için bu belirteçleri kullanırlar.

Pazar Yerleri

Üçüncü bileşen, ağın pazar yerleridir. Bu pazar yerlerinin temel amacı, satıcıları ve alıcıları eşler arası bir şekilde birbirine bağlayarak işlemleri kolaylaştırır. Sağlayıcılar, verilerinin alıcılara nasıl sunulacağını özelleştirebilmek için kendi pazaryerlerini kurabilmektedir.

Protocol Pazarı

Ağ ayrıca, sağlayıcıların ve tüketicilerin buluşması için ana konum olarak Ocean Market’i sağlar. Piyasa, veri belirteçlerinin basımını ve değişimini yönetir. Özellikle, Ocean Market otomatik bir piyasa yapıcıdır (AMM), yani bir sipariş defterini ortadan kaldırır. Bunun yerine, kullanıcılar doğrudan akıllı sözleşmelerle ticaret yapıyor. Bu nedenle, Ocean Market, işletmelerin ve bireylerin veri ve veri tabanlı hizmetleri yeni yollarla değiş tokuş etmelerini ve bunlardan para kazanmalarını sağlar.

Veri Belirteçleri

Veri belirteçleri, ağın temel işlevlerinden biridir. Bu ERC-20 belirteçleri, veri kümelerine ve hizmetlere erişim sağlamak için kullanılır. Spesifik olarak, tüketiciler, sahip oldukları bilgilere erişmek için sağlayıcılarla veri belirteçlerini kullanır.

Veri Belirteçlerini Basmak

Ocean Protocol, veri paylaşımını basitleştirmek için sıfırdan inşa edildi. Ağ, veri belirteçlerinin stratejisiyle bu düşünce tarzını takip ediyor. Bir veri jetonunu basmak için birkaç bilgi alanı belirtmeniz yeterlidir. Bu veriler, tüketicileri ürününüz hakkında bilgilendirmek için kullanılan verilerdir.

Binance 20 komisyon indirimi

Ocean Protocol (OCEAN) Nasıl Satın Alınır?

Ocean Protocol (OCEAN) aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

Binance – Avustralya, Kanada, Singapur, Birleşik Krallık ve dünyanın çoğu için en iyisi. ABD sakinlerinin Ocean Protocol (OCEAN) satın almaları yasaktır.

WazirX – Bu borsa, yüksek bir kalite standardı sağlayan Binance Group’un bir parçasıdır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505