• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Moonbeam (GLMR) Nedir, Nasıl Alınır?

Moonbeam (GLMR) Nedir, Nasıl Alınır?

Moonbeam (GLMR) Nedir, Nasıl Alınır?

Moonbeam, Ethereum ve Polkadot blok zincirleri arasında zincirler arası birlikte çalışabilirlik vaat eden bir parachaindir. Daha spesifik olarak, Moonbeam, geliştiricilerin kodu yeniden yazmak veya altyapıyı yeniden dağıtmak zorunda kalmadan dApp’leri iki ağ arasında taşımasını sağlayan akıllı bir sözleşme platformudur. Artan sayıda blok zinciri ve jeton tarafından doldurulan bir Web3 dünyasında, Moonbeam, çapraz uyumlu, birlikte çalışabilir bir geleceği kolaylaştırmaya yardımcı olmayı vaat ediyor.

Moonbeam Hakkında

Moonbeam, teknoloji girişimcisi, PureStake CEO’su ve Fuze iletişim platformunun kurucu ortağı Derek Yoo tarafından Ocak 2020’de kuruldu. Web3 Vakfı’ndan bir hibe kazandıktan sonra Yoo, Eylül 2020’de Moonbeam Testnet’i başlattı, ancak proje, bir yıldan fazla bir süre sonra, Moonbeam kullanıcı topluluğu Polkadot blok zincirinde bir parachain yuvasını güvence altına almak için bir çaba başlatana kadar popüler bir çekiş kazanmadı. . Polkadot, 100 adede kadar para zincirin belirteçleri, hizmetleri ve diğer veri türlerini değiş tokuş etmesine izin verecek olan ana aktarma zinciri aracılığıyla birlikte çalışabilirliği kolaylaştıran çok zincirli bir ağdır.

Moonbeam parachain, Moonbeam kullanıcılarının toplu olarak DOT jetonlarında yaklaşık 1 milyar ABD doları taahhüt etmesinin ardından Ocak 2022’de Polkadot’ta yayına girdi. Yoo, Polkadot parachain statüsünün Moonbeam’in potansiyelini ortaya çıkarmak, merkezi olmayan birlikte çalışabilirliği sağlamak ve her iki ağın “birbirlerinin özel hizmetlerinden yararlanmasını” sağlamak için önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Bir parachain olarak Moonbeam, diğer blok zincirler ve parachainler ile iletişim kurabilir, bilgi alışverişinde bulunabilir, işbirliği yapabilir ve kendisinin ötesinde bir kullanıcı topluluğu ile işbirliği yapabilir. Bu, akıllı sözleşmelerin, dApp’lerin, API’lerin, oracle’ların, Web3 cüzdanlarının ve Moonbeam’de barındırılan diğer entegrasyonların Polkadot ve Ethereum dahil olmak üzere diğer bağlantılı ağların ekosistemlerindeki muadillerine erişebileceği ve onlarla iletişim kurabileceği anlamına gelir.

GLMR Simgesi: Glimmer (GLMR), Moonbeam ağının yerel simgesidir. GLMR bir yardımcı program simgesidir ve işlemleri hızlandırmak, güvenlik sağlamak ve hisse bazlı yönetim kararlarını kolaylaştırmak için kullanılır. 2021’de Take Flight adlı özel bir etkinlikte yaklaşık 98 milyon GLMR jetonu tahsis edildi, ancak tedarik sonunda toplam 1 milyara ulaşacak.

Moonbeam Ne İçin Kullanılır?

Moonbeam’in etkinliği, diğer blok zincirleriyle birlikte çalışabilirliğine dayanır: blok zincir ağları arasında ne kadar çok entegrasyon iletişim kurabilirse, Moonbeam kullanıcılarına o kadar fazla fayda sağlayabilir. Bu amaçla, Moonbeam aşağıdaki işlevlere sahiptir:

Ethereum Sanal Makinesi: Moonbeam, Ethereum Sanal Makinesi (EVM) üzerinde çalışan ve Solidity programlama dilinde yazılmış akıllı sözleşmelerin önemli herhangi bir kodlama değişikliği olmadan taşınmasına izin verir.

Kodlama Dilleri: Moonbeam, herhangi bir EVM bayt kodu dilini destekler. Bu, ana dili Solidity’ye ek olarak, ağın Vyper, Flint ve Javascript gibi dillerde yazılmış uygulamaları destekleyebileceği anlamına gelir.

Yüzey Uyumluluğu: Moonbeam, Substrate ekosistemi ve geliştirme araçlarıyla uyumluluk sunar. Substrate blok zinciri çerçevesi, özelleştirilmiş blok zincirleri oluşturmak için bir SDK’dır ve Polkadot ve Ethereum ağlarındaki para zincirleri tarafından belirgin bir şekilde kullanılır.

Köprü Olanakları: Moonbeam, varlıkların zincirler arasında geçişine izin vermek için halihazırda birkaç zincirler arası köprüyü entegre etti. Moonbeam’deki mevcut köprü entegrasyonları arasında cBridge, Multichain ve RelayChain bulunur.

Moonriver: Moonbeam’in test ağının adı Moonriver. Moonbeam gibi, Moonriver da eksiksiz EVM uyumluluğuna sahiptir ve öncelikle geliştiricilerin Moonbeam’de konuşlandırmadan önce dApp ve akıllı sözleşme kodlarını test etmeleri için bir ortam işlevi görür. Moonriver’ın kendi hizmet belirteci MOVR vardır ve Polkadot’un kanarya ağı olan Kusama’da çalışır.

Binance 20 komisyon indirimi

Moonbeam (GLMR) Nereden Satın Alabilirsiniz?

Moonbeam, insanların jetonlarını kullanmaya başlamalarını kolaylaştırmak için bir web sitesi oluşturdu. Jetonlarınızı hemen kullanmaya başlayabileceğiniz tek bir yerde bir borsa, cüzdan ve banka hesabı da bulunmaktadır.

Moonbeam’in hizmetlerinin en iyi yanı, bazı jetonları satın aldıktan sonra tamamen ücretsiz olmalarıdır. Jetonları doğrudan Moonbeam web sitesinden satın alabilirsiniz, yalnızca diğer kripto para birimlerinde (Bitcoin veya Ethereum) mevcut değildir. Ancak KuCoin, Binance, Pionex, Gate.io ve LBank gibi borsalarda da mevcuttur.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505