• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

En İyi Tarayıcı Oyunu

En İyi Tarayıcı Oyunu

 

Dünyanın her yanında tarayıcı oyunları oynanıyor ve bu akım giderek daha da geniş kitlelere ulaşıyor. Özellikle de basit kurallara sahip olan kolay oyunlar küçük büyük herkesin ilgisini çekerken bu açıdan bakıldığında oldukça hoş seçenekler de fark edilebiliyor. agario oyunu da son döneme damgasını vuran en iyi çalışmalardan biri olarak öne çıkıyor. Pek çok oyuncunun oynamaktan zevk aldığı bu oyunlar ciddi manada etki bırakırken söz konusu çalışma ise basit altyapısı ve bağımlılık yapan stili ile kendini gösteriyor.

Farklı Bir Oyun Tarzı

Çok sayıda tarayıcı oyunu arasında tarzı ile dikkatleri üstüne çeken bu oyunda ilk olarak fark edilen zeminin üzerinde renkli yemlerin bulunmasıdır. Her oyuncu bir karaktere sahiptir ve bu karakterler yuvarlak bakterileri andırırlar. Yerlerdeki yemler yenerek biraz büyüdükten sonra daha küçük yapılı karakterler yenebilir. Bu anlamda küçükler kaçarken büyükler de kovalayacaktır. Her yem yendiğinde ya da her küçük karakter tüketildiğinde puanlar toplanmaya başlanır. Bu puanlar birikerek belli kademelere gelinir ve ekranın sağ üst köşesinde skor tablosuna puanların yazılması sağlanır.

Büyük karakterler kendi içlerinde bu denli bir yarışa girerlerken küçük karakterler de hemen büyümek için av peşinde koşarlar. Oyunda yeşil renkli tuzaklar da bulunur. Bu tuzaklar diken gibidir ve kendisinden büyük olan karakterlerin teması ile bu karakterleri parçalara ayırabilirler. İşte bu anda rakip oyuncular bu parçalanan karakterleri sindirmeye çalışırlar. O nedenle de oyuncular her zaman için dikkatli olmak zorundadırlar. agario private server  siz kullanıcılar için açılmış kaliteli ve güzel oyunun adresi olmuştur.

Nasıl Oynanır?

Fare ile karaktere yön verilebilir ve karakter her yöne ve belirtilen hız dahilinde hareket edebilir. Bu şekilde de karakterin ilerlemesi ve diğer yemleri yiyip büyük karakterlerden kaçması sağlanır. Aynı zamanda bakteri cisimciğine benzeyen bu karakterler “w” tuşuna basıldığında kendi içlerinden yem parçalarını dışarı atarlar. Söz konusu parçaların avlanırken diğer karakterlere yem olarak atılması da sağlanabilir, dost güçlere destek olması da sağlanır. Tüm bunlar düşünüldüğünde bu tuş fazlası ile işlevseldir.

Boşluk tuşuna basan oyuncular karakterlerinin ortadan ikiye bölünmesini sağlarlar. Bu özellik biraz ilerde bulunan daha küçük rakipleri bir atılım ile yemek için kullanılabilir. Bunun yanı sıra daha hızlı şekilde büyüklerden kaçmak için de söz konusu tuş kullanılabilir. İşte tüm bunlardan dolayı da farklı fonksiyonlar öne çıkar. En nihayetinde parçalar yeniden bir araya gelerek toplanırlar. agario play sayfasından oyunun detaylarını öğrenebilirsiniz.

Oyuna girişte takma isimler seçilir ve agar.ioadresinden oyun oynanmaya başlanır. Takma isim yanında simge seçmek isteyenler de bulunur ve gerek ülke bayrakları, gerek siyasi figürler, gerek hayvan silüetleri karakterlere yansıtılabilir. Bunun için kısa kodlar kullanılır ve tüm bu kodlar son derece işlevsel olarak tercih edilirler.

Oyun ücretsiz olduğu gibi tüm akıllı cihazlarda da oynanabilmektedir.