• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

SKALE Network (SKL) Nedir, Nasıl Alınır?

SKALE Network (SKL) Nedir, Nasıl Alınır?

SKALE Network (SKL) Nedir, Nasıl Alınır?

SKALE Ağı, merkezi olmayan uygulama geliştirme için platformu kullanan çok sayıda geliştiricinin neden olduğu Ethereum ağ sorunlarına bir çözüm sunar. Ethereum şu anda bir Proof of Work konsensüs yönteminden, verimli ağ ölçeklenebilirliğine izin vermesi gereken bir Proof of Stake konsensüs mekanizmasına geçiyor. Bununla birlikte, Ethereum geliştiricilere ve ETH tüketicilerine süper ölçeklenebilir bir ortam sunmadan önce, SKALE Network bir Katman-2 ölçeklendirme seçeneği sunar.

SKALE, Ethereum blok zincirinin bir katmanı üzerinde bulunan, ayarlanabilir, bağımsız mini zincirlerden (genellikle “dinamik parçalar” olarak anılır) oluşan bir ağdır. Bu dinamik parçalar, belirteç aktarımlarını ve merkezi olmayan uygulamaları (dApp’ler) işleyebilir. Ağ doğrulayıcılarının rastgele seçilen bir alt kümesi, işlemleri ve durum güncellemelerini kontrol etmek için her SKALE zinciri tarafından kullanılır.

SKALE Ağı Hakkında

SKALE Ağı, Ethereum uyumlu, yüksek verimli, düşük gecikmeli, özelleştirilebilir Bizans hataya dayanıklı, elastik blok zinciri ağıdır. Bu ağ için ilk ve en önemli kullanım durumu, Ethereum Blockchain için elastik yan zincirler olacaktır. Bu bağlamda ‘Elastik Yan Zincir Ağı’ olarak bilinir.

Projenin amacı, kullanıcıların “gerçek dünya talepleri için oluşturulmuş ve sizin spesifikasyonlarınıza göre yapılandırılabilen merkezi olmayan modüler bulut” içinde DApp’ler oluşturmasını ve çalıştırmasını sağlamaktır.

SKALE Ağı Nedir?

SKALE, elastik bir ağ olarak nitelendirilen Ethereum için bir ölçeklendirme ağıdır. Geliştiricilerin, SKALE elastik yan zincirlerinden yararlanarak Ethereum ana ağından kaçınırken ağ üzerinde merkezi olmayan uygulamalar barındırmasına ve oluşturmasına olanak tanır. Merkezi olmayan girişim, gecikmeyi en aza indirmeyi ve işlem kapasitesini artırmanın yanı sıra ödemelerin mümkün olduğunca ucuza yapılmasını garanti etmeyi amaçlıyor.

Ethereum geliştirme ekibi şu anda tüm Dapp’ler, işlemler ve akıllı sözleşme etkinlikleri için daha hızlı işlemler ve ölçeklenebilirlik sağlayacak Ethereum 2.0 üzerinde çalışıyor. Ethereum, Proof of Work’ten daha verimli Proof of Stake protokolüne geçerken, SKALE uygulanabilir bir ölçeklendirme seçeneği sunar ve böylece projenin adını doğrular.

SKL’yi Benzersiz Yapan Nedir?

SKALE Network’ü diğerlerinden ayıran şey, GAS fiyatlarının arttığı ve Dapp’lerin yönetilmesi ve erişilmesi zorlaştığında, Ethereum ağ tıkanıklığı altında Dapp’leri çalıştırmak için daha düşük maliyetler sunma potansiyelidir. İşlemlerin doğrulanması ve yetkilendirilmesi söz konusu olduğunda Ethereum, herkesin bildiği gibi verimsizdir. Projenin ayırt edici özelliği, yoğun platform trafiği olduğunda doğrulama sürecini hızlandıran yüksek işlem hızına sahip olmasıdır. Saniyede 2000 işleme kadar işleyebilir.

SKALE ayrıca büyük bir depolama kapasitesi sağlar ve kullanıcıların hata veya arıza durumunda ana ağı kesintiye uğratmadan yenilikçi özellikleri test edebilecekleri ölçeklenebilir bir ortam sunar. SKALE, artan aktarım hızı, etkili ölçeklenebilirlik, yüksek aktarım hızı ve düşük gecikme süresi sağladığı için benzersiz ve önemli bir girişimdir.

Binance 20 komisyon indirimi

SKALE Network Nereden Satın Alabilirsiniz?

SKALE Network’ü çok sayıda değişim platformundan satın alabilirsiniz. Binance, SKALE Network belirteci ticaretinde en önde gelen isimdir. Diğer bazı önemli borsalar arasında Huobi, Uniswap, OKEx, CoinTiger ve FTX bulunmaktadır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505