• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Universal Market Access (UMA) Nedir, Nasıl Alınır?

Universal Market Access (UMA) Nedir, Nasıl Alınır?

Universal Market Access (UMA) Nedir, Nasıl Alınır?

Dondurulan varlıkların değeri, merkezi olmayan finans (DeFi) büyümesinin bir sonucu olarak 9 milyar doları aştı. Bu girişimlerin çoğu, standart finansal normlara meydan okuyor ve daha önce hayal bile edilemeyen teknolojiyi kullanıyor. Universal Market Access, ilginizi hak eden böyle bir girişimdir (UMA).

Universal Market Access (UMA), Risk Lab tarafından geliştirilen bir DeFi açık kaynak protokolüdür. UMA, Ethereum ağındaki sentetik varlıkların geliştirilmesine izin veren ve Ethereum tabanlı finansal sözleşmelerle etkileşime giren bir platformdur. Bu sentetik varlıklar, çeşitli kripto para birimlerinden oluşur.

Universal Market Access Nedir?

UMA veya Universal Market Access, sentetik varlıkların geliştirilmesini sağlayan Ethereum tabanlı bir sistemdir. 2018 yılının Aralık ayında UMA tanıtıldı.

Sentetik varlıklar, farklı temel kaynakları temsil eden ancak aynı değere sahip olan bir varlık türüdür. UMA, kullanıcıların, daha sonra Ethereum’un blok zincirinde yürütülebilecek, ekonomik teşviklerle desteklenen, kendi kendini yürüten, kendi kendini uygulayan finansal sözleşmeler tasarlamasına ve oluşturmasına olanak tanır. Ayrıca, kripto para birimi gibi dijital varlıklara dayalı kendi kendini gerçekleştiren türev sözleşmelerinin oluşturulmasına da izin verir.

Universal Market Access Kurucuları Kimdir?

Hart Lambur ve Allison Lu, Goldman Sachs ticaret katında bir araya geldi ve UMA’yı kurdu. Lambur, Columbia Üniversitesi’nden Bilgisayar Bilimleri okudu ve 2005 yılında diploma aldı. UMA’nın kurucu ortağı olmasının yanı sıra Universal Market Access protokolünü oluşturan Risk Labs’ın CEO’su ve kurucu ortağıdır.

Lambur, UMA ve Risk Labs’a katılmadan önce Columbia’da araştırma görevlisi ve Goldman Sachs’ta devlet tahvili tüccarı olarak çalıştı. Ayrıca 2017 yılında Stone Ridge Asset Management’a sattığı kişisel bir finansal izleme aracı olan Openfolio’yu kurdu ve yönetti. Allison Lu, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nden Ekonomi ve Yönetim derecesine sahiptir.

Universal Market Access Benzersiz Kılan Nedir?

UMA’yı benzersiz kılan şey, blok zincirinde sentetik kaynakların ve finansal yerleşimlerin üretimi için bir protokol geliştirmek için Universal Market Access arkasındaki temel kavramdır, herkes tarafından erişilebilir olmayı ve finansal türev piyasasını merkezsizleştirmeyi amaçlamaktadır.

Kurallar ve saklama gereksinimleri şeklinde önemli giriş engelleri olan ve insanların katılmasını zorlaştıran geleneksel finansal piyasalarla karşılaştırıldığında, UMA sözleşmeleri, herkesin herhangi bir yerden dijital türevler oluşturmasına, çalıştırmasına ve ticaretine izin veren Ethereum’un blok zinciri üzerine kuruludur. izinsiz doğası nedeniyle dünyada. Bu erişilebilirlik, finansal kurumlar yerel piyasa oyuncularını izole ederek tipik olarak gelişimin ilk aşamalarında olduğundan, dünya genelinde gelişmekte olan ülkeler için özellikle önemlidir.

Binance 20 komisyon indirimi

Universal Market Access Nereden Satın Alabilirsiniz?

UMA, çeşitli kripto para birimi platformlarında mevcuttur. UMA satın alabileceğiniz bu platformlardan bazıları şunlardır:

  • Coinbase Pro
  • Binance
  • Bilaxy
  • OKEx

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505