• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Storj (STORJ) Nedir, Nasıl Alınır?

Storj (STORJ) Nedir, Nasıl Alınır?

Storj (STORJ) Nedir, Nasıl Alınır?

Amazon veya Google’ın kullanıcılarına nasıl bulut depolama sağladığına benzer şekilde, Storj; Storage olarak telaffuz edilen, aynı zamanda kripto destekli bir bulut depolama platformudur. Platform, yazılımını çalıştıran herhangi bir bilgisayarın, dosyaları depolamak isteyenler kullanılmayan sabit disk alanı kiralamasına izin vermektedir.

Basitçe söylemek gerekirse, Storj, kullanıcı verilerini barındırmak için merkezi olmayan bir düğüm ağı kullanır. STORJ ekosistemi ayrıca, barındırılan verileri gelişmiş şifreleme kullanarak korur. Bu işlem sırasında Storj, verilerin hala ellerinde olduğuna dair kriptografik kanıt göndermesi gereken düğüm operatörlerine istekler göndermektedir. Bu kanıtın alınmasından sonra, düğümler dosyayı sürdürmek ve depolamak için ödeme almaktadır.

İlk olarak Aralık 2014’te Storj dünyaya sadece bir konsept olarak tanıtıldı. 2016 yılına kadar daha fazla gelişme ve güncellenmiş bir teknik inceleme ile Storj, bulut depolama alanına ihtiyaç duyan kullanıcıları satacak sabit disk alanı olan kullanıcılarla buluşturan bir platform olarak tanımlandı.

Storj’un Kurucuları Kimdir?

Atlanta merkezli bir yazılım geliştiricisi olan Shawn Wilkinson, blok zinciri teknolojisinin nihayetinde merkezi olmayan bir bulut depolama ağı oluşturmak için nasıl kullanılabileceğini analiz etti ve Mayıs 2014’te kurucu ortağı John Quinn ile Storj’u kurdu. Storj’un ilk teknik incelemesi 2014’ün sonlarında yayınlandı ve o zamandan beri konsept ve detaylar önemli ölçüde değişti. Storj.V3’ün şu anki sürümü, 2019’un ortasında piyasaya sürüldü.

Storj Nasıl Çalışır?

Storj’un kullanıcılarına depolama alanı sağlamak için nasıl çalıştığını anlamak için her bir süreci adım adım anlayalım.

Adım 1: Tüm nesneler şifrelenir. Storj DCS (Merkezi Olmayan Bulut Depolama), tüm dosyaları yüklenmeden önce otomatik olarak şifreler. Veriler yalnızca yükleme yapan kişinin ve kullanılmayan sabit disk alanını satan kişinin elindedir.

Adım 2: Şifrelenmiş nesneler daha sonra başka herhangi bir nesnenin parçalarından ayırt edilemeyen daha küçük parçalara bölünür. Bu aynı zamanda kullanıcılara verilerinin sürekli kullanılabilirliğini sağlar.

Adım 3: Tüm parçalar daha sonra küresel olarak dağıtılır. Bir nesnenin tüm küçük parçaları, küresel bir Depolama Düğümleri ağı üzerinde ayrı ayrı depolanır.

Adım 4: Tüm nesneler kolayca alınabilir. Kullanıcıların bu nesneyi yeniden oluşturmak için 80 parçasından sadece 29’una ihtiyacı var.

Binance 20 komisyon indirimi

Storj (Storj) Nasıl Satın Alınır?

Binance borsasını kullanarak ilk STORJ’inizi satın almak için bu üç aşamalı süreçleri kullanın;

  • Binance hesabına kaydolun: Kayıt sayfasına geçerli bir e-posta adresi ve bir kullanıcı adı girin. E-posta Kimliği doğrulandıktan sonra hesabınızın güvenliğini sağlamak için güçlü bir şifre belirleyin.
  • Hesabı doğrulayın: Binance platformunda STORJ satın almak için KYC’nizi tamamlamanız gerekir. Tek yapmanız gereken belgeleri yüklemek ve hesabınız 15 dakika içinde kurulacak.
  • STORJ satın alın: Hesap doğrulandıktan sonra, rahat ettiğiniz herhangi bir miktarda fiat para birimi yatırabilir ve kripto yolculuğunuza başlayabilirsiniz!

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505