• BITCOIN/TL
    2179431,547
    % -1,23
  • ETHEREUM/TL
    113225
    % -0,63
  • RIPPLE/TL
    19.68
    % -1,93
  • BITCOIN CASH/TL
    12413.12,597
    % -3,16
  • LITECOIN/TL
    2371.41
    % 0,09
  • COSMOS HUB/TL
    204.46
    % -2,07
  • CARDANO/TL
    13.68
    % -3,62
  • TETHER/TL
    32.79
    % -0,35

Perpetual Protocol (PERP) Nedir, Nasıl Alınır?

Perpetual Protocol (PERP) Nedir, Nasıl Alınır?

Perpetual Protocol (PERP) Nedir, Nasıl Alınır?

Perpetual Protocol, vadeli işlem benzeri sözleşmelerin değiş tokuşunda uzmanlaşmış merkezi olmayan bir değişimdir. Şaşırtıcı bir şekilde, kripto para birimlerinin yanı sıra altın, ham petrol ve fiat nakit gibi diğer emtiaların ticaretine izin verir. Perpetual Protocol prosedüründe sanal bir Otomatik Piyasa Yapıcı (vAMM) ve teminatlandırma kasası kullanılır. Bu yapılar, işlemleri yürütmeyi ve herkesin kalıcı sözleşmeler gibi karmaşık finansal araçlara erişimini sağlamayı amaçlamaktadır.

Perpetual Protocol Nedir?

Perpetual Protocol, bu hizmeti yazılı kod aracılığıyla sağlayan ve finansal aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldıran merkezi olmayan bir finans (DeFi) girişimidir. Ayrıca, Perpetual Protocol, esasen, türev piyasa işlevlerini etkileşime sokmak ve taklit etmek için oluşturulan Ethereum blok zincirinde çalışan bir programlar (akıllı sözleşmeler) koleksiyonudur. Protokolün yerel ERC-20 madeni parası PERP’dir. Katılımcılar, protokolü kontrol etmek için PERP jetonlarını kullanabilir ve jetonlarını belirli bir süre boyunca Stake Havuzuna yatırabilir. Karşılığında, sahipleri PERP ödemelerini ve işlem ücretlerini içeren bir bahis teşviki alırlar.

Perpetual Protocol Hakkında

Perpetual Protocol, Synthetix ve Uniswap gibi DeFi protokollerinin geliştirilmesine karşı bir saldırı olarak 2019 yılında geliştirildi. Ekip, kalıcı sözleşmeler için merkezi olmayan bir Ethereum değişimi geliştirmek için bu protokollerin faydalarını birleştirmek istedi. Sanal AMM (vAMM) mimarisi nedeniyle protokol, geleneksel AMM’lere kıyasla 20 kat kaldıraç, riskli yatırımlar ve daha az kayma ile başa çıkabilir.

Hem jeton takasları hem de alım satım maliyetleri için kullanılan tanınmış Otomatik Piyasa Yapıcıların aksine, vAMM, kısa pozisyonları yönetmek için yalnızca finansal aracılık amaçlıdır. Tüccarlar, merkezi bir otoriteye güvenmeden vAMM ile ticaret yapabilir ve Uniswap’a benzer şekilde piyasa tarafsızlığı ve tamamen hükümet tarafından desteklenmesi amaçlanmıştır.

Perpetual Protocol Kurucuları Kimdir?

Perpetual Protocol, bir zamanlar Tayvan’da bulunan üst düzey bir personel tarafından destekleniyordu. Ancak, projenin sürekli genişlemesi, küresel bir işgücünün katılımını gerektirdi. Yenwen Feng ve Shao-Kang Lee, Perpetual’ın kurucu ortaklarıdır. Grup ayrıca blockchain geliştiricileri, araştırmacıları ve mimarları da içeriyor. Binance Labs, Alameda Research, CMS, Three Arrows Capital, Divergence Ventures, Mechanism Capital ve Multicoin Capital projenin amacına güvenenler arasında.

Perpetual Protocol’ü Benzersiz Kılan Nedir?

Onu benzersiz kılan özellik, sanal otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı setlerinin (vAMM’ler) kullanılmasıdır. Bu, DeFi ekosisteminde kullanılan otomatikleştirilmiş piyasa yapıcı (AMM) stratejisinin bir varyasyonudur. PERP, araştırmacılara göre, henüz zincir üzerinde likidite sağlarken, yapıcı olmayan piyasalara olanak tanıyan ilk sanal AMM’dir. Bu yapıcı olmayan piyasalar, geleneksel piyasaların sermaye gereksinimlerini azaltarak yeni ve gelişen geleceklere yer açar.

Binance 20 komisyon indirimi

Perpetual Protocol Nereden Satın Alabilirsiniz?

Şu anda Perpetual Protocol (PERP) alım, satım ve ticareti için en iyi borsalar şunlardır:

  • Binance
  • tamamEx,
  • FTX,
  • HitBTC,
  • ZT

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 48162505