• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ruh Ateşi Brand nasıl oynanır? Kasılır?

Ruh Ateşi Brand nasıl oynanır? Kasılır?

                                               
Ruh Ateşi Brand 


Bu haftanın karakteri gerçekten illetmi illet şirretmi şirret olan Brand. Bende yazdıkça bildiklerimi sizlerle paylaştıkça hemen hemen her karakterin kendi çapında illet olduğunun farkına varıyorum. Ama Brand farklı. Siz kaçtığınızı, kurtulduğunuzu, güvenle base'e doğru yola çıktığınızı düşünebilirsiniz ama yanılıyorsunuz. Şampiyonumuz her skilli düşmanda yara açarak 4 saniye boyunca alttan alttan can sömürüyor. 

Hatta siz Brand oynuyorsanız 'tüh be kaçırdık kill'leri' diyip herşeyden vazgeçip b atarken İkide iki yaptığınızı öğrenmiş olabiliyorsunuz. 

Bir kaç item'ı tamamladıktan sonra kombosunu yaptığınız taktirde tek komboyla işini bitirebilir hatta alan etkili vuruyor olmanız sayesinde team fight'larda hemen hemen herkesi eritebilirsiniz.
Böyle bir pasifin karşısında gene saygıyla eğiliyorum. Şampiyonları alırken seçimlerinizde skill ağırlıklı bakıyorsanız önceliğinizi her şampiyonun pasiflerine vermenizi öneririm. 

Gelelim insanı kanser eden skill'lerimize:

 
Alev:  Şampiyonumuzun bütün kullandığı skill'ler 4 saniye boyunca kanatma benzeri ağır bir yara açıyor. Bu seviye can değerinin %8'i kadar artabiliyor.

 
(Q)Ateş topu:  Brand'in bu skill menzili aslında baya bir kısa. İlk başlarda 'mage şampiyonum , bu kadar yakına girersem kesinlikle erir biterim ' diyorsunuz ama bu skill'in stunını kavradığınızda işler sizin lehinize dönüyor. Hedefimiz daha önceden alev almışsa bu skill onu stunlıyor. Öyle üstünde çok ustalaşmanız gereken bir yanı yok. Sadece kaçarken veya düşman şampiyonları kovalarken bu skill'i damage niyetli değil stun niyetli kullanmaya özen göstermeniz yeterli.

 
(W)Alev sütunu:  Bu skill'imiz basar basmaz hemen kullanıma giren skillerden değil ne yazıkki. Bizi azıcık bekletiyor ama genede kayda değer gözle görünür büyük bir değişiklik olmuyor hızında. Alan etkili vurabileceğimiz karşıdaki düşmanları kanser edicek skillimiz işte bu. Tanıştırayım kendisiyle. Karşımızdaki hedef önceden alev almışsa bu skill'imizin damage'i %25 artıp ek hasar veriyor. Minyon kaçırmamak için skill kullanmayı tercih edenlerdenseniz  Alev sütunu ve sonrasında uyguladığınız E yani Yangın skill'iniz işinizi çok ama çok kolaylaştırıcaktır.Ben şahsen ilk bu skill'imizi fullüyorum.

 
(E)Yangın:  Şöyleki, bu skillimizi alan etkili kullanmak isteyip istemediğimize göre uygulamalarımız değişicektir.Eğer damage'in etraftaki şampiyonlara minyonlara sıçramasını istiyorsak öncesinde başka br skill kullanmış olmamız gerekiyor. Yukarda minyon örneğinde vermiş olduğum gibi.  Alan etkili olmasını istemiyorsak o zaman bu skill bizim kombomuzda ilk kullanıcağımız skill oluyor. 

 
(R)Volkan
:  Evet ve geldik mükemmelmi mükemmel ultimate'imize. Bu skill'imiz durmuyor arkadaşlar. Bir kullanıyorsunuz skilli sonra siz arkanızı dönüp base'e gitseniz bile o orda düşman arasında resmen sekmeye ve damage vurmaya devam ediyor. Ultimate'imiz 5 kereye kadar sekebiliyor. Eğer şampiyonlar önceden alev almışsa ve pasifimiz tetiklenmişse önceliği alev alan şampiyonlara veriyor. Her sıçrayışta verdiği damage 'te artıyor. Tabiki imkansız olmasına rağmen bu ultimate'in kötü bir fail haline geldiğinide hem çok gördüm hem çok deneyimledim. Bu yüzden teamfight'ın ultiniz için biçilmiş kaftan mükemmel bir yer olduğunu söyleyebilirim. Son vuruş hesaplamanıza canların azalmasını beklemenizede gerek yok. Kullandıgınız bir kaç skil sonrasında koyduğunuz ultimate'iniz zaten sizin tahmin ettiğinizden daha çok vurucak ve karşı tarafta daha çok yara açıcaktır. Eğer team fight yoksa ve rakiple bire bir bi mücadele içersindeyseniz ultimate'inizin minyonlara sekeceğinden , rakibin lanein çok uzağında olmadığından emin olmalısınız.

Kombomuz : (E) Yangın , (G)Ateş topu, (W) Alev sütunu . 
Team fight içersinde ise  (W) Alev sütunu, (E) Yangın , ( isteğe bağlı illede birini stunlayacağım diyorsanız gerçekten stunlanması gereken karaktere (Q) Ateş topu ve son olarakta (R) Volkan. 
bu kombolardan sonra bırakın aradan çekilin ve kendi kendilerine eriyip bitmelerini izleyin zaten.

Brand son metada artık sıkça sup olarak görebildiğimiz karakterlerden olmaya başladı. Suport olarak tabiki harcanıyor olduğunu düşünsemde pasifi ultimate'i ve stun'ı hesaba katarsak gerçekten faydalı olabiliyor. Henüz denemediyseniz kesinlikle deneyin derim. Sadece adc miz pasiflerimiz yüzünden aç susuz ve killsiz kalabiliyor 🙂

İtemlerimiz :
Önceden kesinlikle Athene'nin lanetli kadehi derdim ama bu item metadan çıkartılalı çok oluyor. Artık yerine daha faydalı item'lar alabiliriz ama bu genede sizin tercihinize kalmış bir durum.
Önceliği Morellonomikon'a verelim lütfen. Mejai'nin Ruhyiyeni , Luden'in Feryadı, Rabadon'un Şapkası , Rylai'nin Kristal Asası, Hiçlik Değneği, Liandry'nin Eziyeti ve duruma , isteğe göre Cehennem Asası 

Counterlar :
Brandin karşısında güçlü olan rakipler:
Kassadin, Leblanc, Fizz, Lux , Zed , Galio 

Brandin karşısında zayıf olan rakipler:
Annie , Ryze , Lissandra , Akali

''Burası yanacak; uçuşan küllerle ya da rüzgârın nefesiyle değil, benim intikamımla.''

–Brand

Herkese keyifli oyunlar 

Hira Özkan