• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

SushiSwap (SUSHI) Nedir, Nasıl Alınır?

SushiSwap (SUSHI) Nedir, Nasıl Alınır?

SushiSwap (SUSHI) Nedir, Nasıl Alınır?

SushiSwap, takma adlı Chef Nomi tarafından 2020 yılında kuruldu. Sushiswap olarak bilinen Sushiswap ve aynı zamanda sadece Maki olarak da bilinen 0xMaki-‘nin yaratılmasında yer alan diğer iki takma adlı kurucu ortak vardı. Üçü veya Uniswap’tan ayrılma nedenleri hakkında çok az şey biliniyor olsa da, Sushsiswap için proje geliştirme ve iş operasyonlarını yönetenler onlar ve aynı zamanda platformun kodundan da sorumlular.

Sushiswap, DEX veya merkezi olmayan değişim protokolü için otomatikleştirilmiş bir piyasa oluşturma (AMM) modelini benimser. Bu nedenle platformda sipariş defteri bulunmamaktadır; kripto alım satım işlemleri akıllı sözleşmelerle kolaylaştırılır ve fiyatlara bir algoritma tarafından karar verilir.

Sushiswap, öncelikle Uniswap’ın temel kodu üzerine kurulmuş olsa da, ikisi arasında bazı önemli ayrımlar vardır. Yani, Sushiswap havuzlarındaki tüm likidite sağlayıcıları, bir yönetim belirteci olarak ikiye katlanan SUSHI belirteçleri ile ödüllendirilir. Ayrıca, SUSHI kriptosunun sahipleri, platformda likidite sağlamayı bıraktıktan sonra bile ödüllendirilmeye devam edebilir.

Sushiswap Nasıl Çalışır?

Sushiswap, kullanıcıların çeşitli kripto para birimleri alıp satmasına yardımcı olmak için bir dizi likidite havuzu kullanır; örneğin, Sushiswap’ta USDT ve ETH paralarının eşit değerlerini taşımayı amaçlayan bir USDT/ETH havuzu var. LP’ler veya likidite sağlayıcıları, iki (veya daha fazla) kripto varlığını akıllı bir sözleşmeye kilitleyerek bu havuzlara katkıda bulunabilir.

Alıcılar, belirli bir likidite havuzunda depolanan kripto için kriptolarını değiştirebilirler. Akıllı sözleşmeler, alıcının takas etmek istediği jetonları alır ve likidite havuzundaki kripto jetonlarının dengesini sürekli olarak koruyarak kendilerine gereken jetonların eşdeğer miktarını onlara geri gönderir.

Likidite sağlayıcıları, Sushiswap platformunun mevduatları için ödül olarak aldığı ücretlerin bir kısmını alır. Ayrıca SushiBar, Sushiswap’ta, kullanıcıların xSUSHI jetonunu kazanmak için SUSHI’larını stake etmelerine olanak tanıyan ve borsa tarafından biriken tüm işlem ücretlerinden %0,05’lik bir ödül kazanmalarını sağlayan bir uygulamadır. Artık Sushiswap’ın nasıl çalıştığının temellerinin farkında olduğumuza göre, Sushi fiyat ayrıntılarına girmeden önce neden SUSHI satın almanız gerektiğini ve satın alma sürecini görelim.

Neden SUSHI Satın Almalısınız?

Sushiswap’ın yerel SUSHI kriptosu bir ERC-20 madeni paradır ve toplam 250 milyon jeton arzına sahiptir. Kasım 2021 itibariyle, blok başına 100 jetonluk sabit bir oranda yeni SUSHI madeni paraları basılıyordu. Dolaşımdaki arzı, tüm arzın yaklaşık %50’sine ulaştı ve yaklaşık 127 milyon dolaşımdaki madeni paraya ulaştı.

SUSHI kriptosu birkaç nedenden dolayı kullanışlıdır. Yeni başlayanlar için, Sushiswap ağının yönetilmesinde ve işletilmesinde önemli bir role sahiptir. SUSHI satın alan kullanıcılar, platform yönetimine katılabilir ve daha fazla geliştirilmesini tartışan tekliflere oy verebilir. Aslında, Sushiswap’taki herkes, diğer SUSHI sahiplerinin oy kullanabileceği bir SIP veya SushiSwap İyileştirme Önerisi sunabilir.

Son olarak, SUSHI sahipleri bu paraları xSUSHI havuzunda stake ederek platform ücretlerinin bir kısmını kazanabilirler. Yani esasen, Sushiswap topluluğu platformun sahibidir ve sadece SUSHI paralarına sahip olarak ve protokolün gerektiği gibi çalışmasına yardımcı olarak gelecekteki gelişim konularında gerçek bir söz sahibi olur.

Binance 20 komisyon indirimi

SUSHI Nasıl Satın Alınır?

Binance, kendisini zaten en iyi kripto değişim platformlarından biri olarak kurmuştur. SUSHI, sundukları birçok altcoinden biridir; bu nedenle, Binance aracılığıyla SUSHI satın alabilirsiniz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250