• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Agar.io Hayatınıza Renk Katmaya Geldi!

Agar.io Hayatınıza Renk Katmaya Geldi!

 

Yaşı kaç olursa olsun bilgisayar kullanan her kişi sevdiği oyunlara ve dilediği yapımlara yönelebilmektedir. Bu anlamda çok sayıda bilgisayar ve internet tabanlı oyun görülebilir. Son aylarda fazlası ile öne çıkan tarayıcı oyunlarından birisi de  agario olmaktadır. Bu güzel, zevkli, basit ve ilgi çekici oyun aynı zamanda adeta bağımlılık yapmaktadır. Oyunun başında ilk defa geçen birisi kolay kolay ekranı terk edemez. Öyle bir yönü olan, kolay öğrenilen ve hızlı ilerlenen oyunda interaktif bir sistem aktiftir ve insanlar multiplayer şeklinde oyuna kendilerini verirler. Bu anlamda ülkemizde de dünyada da söz konusu oyuna olan ilgi hayli fazladır.

Oyunun Özellikleri ve Amacı

Oyun genelinde pek çok oyuncu ile aynı düzlemde rekabete girilirken, her oyuncu yuvarlak bir karakteri kontrol eder. İlk olarak küçük boyutlarda verilen bu yuvarlak karakter zemindeki parçaları tüketerek büyümeye başlar. Ardından ise kendinden küçük rakipleri yemeye çalışan ve yediği takdirde büyüme refleksi gösteren bu karakter oyundaki en büyük ve en iri karakter olmaya çabalar. Üstelik her bir yem alındığında ya da başkaları yok edildiğinde kişiye puan da verilir. Ekranın sağ üst köşesinde bulunan oyun tabelası ilk 10 oyuncuyu işaret eder.

Oyun Nasıl Oynanır?

En yüksek skor ve en büyük karakter olmaya çalışan oyuncular karakterlerine fare ile yön verirler. Her yöne gidebilen ve yine farenin hızı ile hız ayarı yapılan oyunda “w” tuşu ve “boşluk” tuşu da etkindir. “w” ile karakterin içinden çeşitli parçalarda yemler atılabilir. Bu yelerin amacı diğer küçük oyuncuları ana karaktere doğru çekmek ve tuzak kurmaktır. Çünkü bu şekilde karakter de kendi avlarını mideye indirecektir.

Boşluk tuşunun amacı ise karakteri iki parça haline getirmektir. Örneğin büyük bir karakterin saldırısına uğrayan asıl cismimiz hızlanıp kaçmak istiyor ya da en azından bir parçasını hayatta tutmak istiyor ise bölünecektir. İşte bu bölünme ise boşluk yani space tuşu ile mümkündür. Elbette ki bir süre sonra bölünmüş olan bu parçalar yeniden tek vücut haline gelecektir.

Oyuna başlamadan önce takma isim seçilir. İnternet üzerinden agario private server adresine giriş yaptığınızda karşınıza çıkan forma takma isminizi yazabilirsiniz. Bu şekilde oyun boyunca bu isim önünüze gelecektir. Özellikle de en iyilerin arasında yer alınca sağ üstte isminiz bulunacaktır.

Diğer yandan isim seçiminin ardından oyuncular bazı simgeler ile görünüşleri değiştirmek isterler. Bayrak simgesini alıp karakterine işleten ya da ay parçası gibi sembolleri kullanan oyuncular, tüm bu yenilikleri ise kısa kodlar yardımı ile yaparlar.

Ücretsiz olarak piyasaya sunulan bu oyun aynı zamanda akıllı cihazlar üzerinden de oynanabilir. Ancak en güzelli bilgisayar başında mouse ile hızlanıp diğer fonksiyonlar ile coşmaktır. agario play adresinde hızlı sınırsız ve ücretsiz oynayabilirsiniz.