• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Spell Token (SPELL) Nedir, Nasıl Alınır?

Spell Token (SPELL) Nedir, Nasıl Alınır?

Spell Token (SPELL) Nedir, Nasıl Alınır?

Spell Token (SPELL), kullanıcıların faiz getiren kripto varlıkları (yvUSDT, yvYF, xSUSHI, yvUSDC gibi) şeklinde teminat yatırmasına olanak tanıyan bir platform olan Abracadabra.money’nin yönetim belirtecidir. Abracadabra protokolünün ekosisteminde çalışan iki ana token vardır. Spell Token (SPELL) nedir, nasıl çalışır, nasıl alınır, hangi borsada, ne kadardır vb. bilgiler yazının devamındadır.

Spell Token (SPELL) Nedir ve Nasıl Çalışır?

Abracadabra, USD ile sabitlenmiş bir sabit para olan Magic Internet Money’i (MIM) ihraç etmek için teminat olarak faiz getiren jetonları kullanan çok zincirli bir borç verme protokolüdür. SPELL, protokolden gelir elde etmek için stake edilebilen bir yönetim belirtecidir.

Abracadabra protokolünün ekosisteminde çalışan iki ana token vardır. Birincisi, platformun yönetim belirteci olan SPELL, diğeri ise MIM (Magic Internet Money). Diğer faydalarla birlikte, Spell Token’ın birincil işlevi stake yapmaktır. Ethereum platformunu kullanan diğer pek çok token gibi, SPELL de çeşitli avantajlar elde edebilmek için stake edilebilir.

SPELL Token Stake Etmenin Avantajları

İşte SPELL tokenlerini stake etmenin bazı avantajları:

  • Yönetişim: Abracadabra protokolü gerçekten merkezi olmadığı için, sahip olduğunuz Büyü belirteçlerinin sayısı, işlem ücretleri, teminat ve toplam kilitli değer (TVL) gibi çeşitli özelliklerdeki oy ağırlıklarınızın ne kadarını belirleyecektir.
  • Pasif Gelir: Spell Token stake edildiğinde, kullanıcılar platformdan işlem ücretlerinin bir yüzdesini kazanır. Bu ücretler, öncelikle MIM’i ödünç alan kullanıcılardan kazanılan faizdir. Ücretin %75’i token sahiplerine gider; %20’si likidite havuzlarına yardımcı olan yönetim hazinesine tahsis edilir ve kalan %5’lik kısım ise piyasa koşulları kötüleştiğinde risklerin azaltılmasına yardımcı olan multisig hazinede tutulur.

SPELL Piyasada Nasıl Gidiyor?

SPELL token CoinMarketCap’te 2800. sırada ve şu anda bir günde 106,413,512 ABD$ işlem hacmiyle 0,014902 ABD$’dan işlem görüyor. Raporlama sırasında, SPELL %11,86 arttı ve maksimum 210,000,000,000 SPELL coin arzı ile tamamen seyreltilmiş 3,096,276,927 ABD Doları piyasa değerine sahipti. Sadece trendlere göre hareket eden SPELL, hızlı getirileri olan iyi bir kısa vadeli kripto olarak kabul edilebilir. Ancak geçmişte gördüğümüz gibi, kriptonun gerçek değeri ancak piyasa düzeltmeyi gördükten sonra değerlendirilebilir.

Uzmanlar token konusunda iyimserler ve neler sunabileceğini görünce önümüzdeki beş yıl içinde %1600 oranında büyüyebileceğine ve bunun da 2026 yılına kadar fiyatlarını 1800 ABD Dolarına çıkarabileceğine inanıyorlar. Ancak bu varsayım ancak ralli gerçekleşirse doğru olabilir.

Binance 20 komisyon indirimi

SPELL Token Nasıl ve Hangi Borsada Satın Alınır?

Spell token, Binance, OKX, FTX, Bybit, Bitget gibi birçok kripto para borsasında listelenir ve bu borsalardan satın alınabilir. Ancak yatırım yapmadan önce borsa ve kripto para projesinin “güvenilir” olduğundan emin olmak gerekir. Yatırım için çok önemli bir noktadır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250