• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

0x (ZRX) Nedir, Nasıl Alınır?

0x (ZRX) Nedir, Nasıl Alınır?

0x (ZRX) Nedir, Nasıl Alınır?

0x (ZRX), kullanıcıların Ethereum Blockchain’de oluşturulan belirteçleri takas etmelerini sağlayan merkezi olmayan bir borsadır. 0x nedir, neler sunar, ZRX coin nedir, nasıl alınır, ne için kullanılır gibi soruların yanıtlarına bu yazımızda ulaşabilirsiniz.

0x Nedir?

2016 yılında Will Warren ve Amir Bandeali tarafından kurulan 0x, merkezi kripto para birimi borsalarında aracılara ihtiyaç duymadan kripto para birimlerinin güvenli bir şekilde ticaretini mümkün kılan merkezi olmayan bir borsadır (DEX). Kullanıcıların kolayca kripto para ticareti yapmalarına izin veren DEX, Ethereum ağında oluşturulan tüm varlıkları destekler. Topluluk tarafından işletilen DEX, açık kaynaklıdır ve ZRX adlı yerel bir kripto para birimine sahiptir. Otomatik piyasa yapıcı (AMM) teknolojisini kullanan platform, borsa hizmetinin yanı sıra çeşitli DeFi ürünleri de sunuyor.

0x Ne Sunuyor?

Birçok Ethereum tabanlı DEX, yalnızca ERC-20 tabanlı değiştirilebilir jetonları destekler. 0x değişimi, ERC-20 akıllı sözleşmesiyle oluşturulan değiştirilebilir belirteçlerin yanı sıra NFT’leri de destekler. Bu, kullanıcıların NFT ve yaygın kripto para birimleri ticareti yapabileceği anlamına gelir. Platform Ethereum üzerinde çalışsa da kullanıcılarına yüksek ölçeklenebilirlik ve düşük işlem ücretleri sunuyor. Geliştiriciler bir dizi akıllı sözleşmeye erişebilir. Bu koleksiyonla geliştiriciler ürünlerini platform içinde esnek bir şekilde uygulayabilirler. Çeşitli DeFi servislerini bünyesinde barındıran DEX, kullanıcılara pasif gelir elde etme imkanı sunuyor.

ZRX Coin Nedir?

2019’da piyasaya sürülen ZRX jeton, 0x merkezi olmayan borsanın yerel kripto para birimi olarak çalışan bir jetondur. Belirteç, Ethereum Blockchain üzerinde bir ERC-20 akıllı sözleşmesiyle oluşturuldu ve 1 milyar birimlik sınırlı bir arza sahip. ZRX, ağın ademi merkeziyetçiliğini sağlar ve çeşitli işlemleri gerçekleştirmek ve borsada fayda sağlamak için kullanılır. Yazma sırasında, ZRX madeni para, yaklaşık 767 milyon dolarlık piyasa değeriyle 97. en büyük kripto para birimiydi. Ek olarak, tokenin maksimum arzının %85’ini oluşturan 847,5 milyon ZRX birimi dolaşımdaydı.

ZRX Coin Ne İçin Kullanılır?

0x borsasında ZRX madeni paranın birincil kullanım durumu yönetişimdir. ZRX sahipleri, platform yönetimine katılmak ve karar verme süreçlerinde oy kullanmak için tokenlerini kullanabilirler. Ayrıca, kullanıcılar platforma teklifler de sunabilirler. Jetonun başka bir kullanım durumu ödemedir. Kullanıcı, borsada işlem yaptığında belirli bir işlem ücreti ödemek zorundadır. 0x içinde bu işlem ücretleri ZRX olarak ödenir. Bunlara ek olarak, kullanıcılar varlıklarını stake etme avantajına da sahiptir. ZRX jetonlarını belirli bir vade ile platformun piyasa yapıcılarına kilitleyen kullanıcılar, vade sonunda ek jeton ödülleri kazanırlar.

Binance 20 komisyon indirimi

ZRX Coin Nasıl Satın Alınır?

ZRX coin satın almak isteyen kullanıcılar, jetonun listelendiği bir kripto para borsasının üyesi olmalıdır. ZRX’i listeleyen borsalar arasında Binance, Bybit, FTX, 0x ve Bitget bulunur. Projeyle ilgilenen yatırımcılar, bu borsalardan birine tam üye olarak ve cüzdanlarına para yatırarak jetonu satın alabilirler.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250