• BITCOIN/TL
    2070997,242
    % 3,31
  • ETHEREUM/TL
    100161
    % 2,45
  • RIPPLE/TL
    16.4
    % 1,38
  • BITCOIN CASH/TL
    15847.65,471
    % 3,87
  • LITECOIN/TL
    2647.28
    % 1,06
  • COSMOS HUB/TL
    269.02
    % 1,92
  • CARDANO/TL
    14.96
    % 2,71
  • TETHER/TL
    32.6
    % 0,34

Livepeer (LPT) Nedir, Nasıl Alınır?

Livepeer (LPT) Nedir, Nasıl Alınır?

Livepeer (LPT) Nedir, Nasıl Alınır?

Livepeer, hem canlı videoların hem de isteğe bağlı videoların akışını destekleyen merkezi olmayan bir akış protokolüdür. Livepeer, geliştiricilerin üzerinde uygulamalar oluşturabileceği arka uç video kod dönüştürme ve dağıtım altyapısını sağlar. Livepeer bir video akışı hizmeti değildir ve kullanıcıların video izlemek için ziyaret edebilecekleri bir web sitesi veya uygulaması yoktur. Livepeer, Netflix’e daha az, Netflix’in tüm veritabanlarını, depolamasını ve video kod dönüştürmesini yöneten şirket olan Amazon Web Service’e (AWS) daha çok benziyor.

Mevcut video kod dönüştürme ve dağıtım şirketleri genellikle merkezileştirilmiş ve pahalıdır. Birçok şirket, AWS gibi şirketlerin talep ettiği pahalı fiyatları karşılayamıyor. Ve birçok blok zinciri projesi, mevcut altyapı merkezileştirildiğinden ve zincir dışı inşa edildiğinden, bu kod dönüştürme hizmetlerini uygulamalarına entegre edemiyor. Livepeer merkezi olmayan, açık kaynaklıdır ve Ethereum blok zinciri üzerine kuruludur, böylece herhangi bir Ethereum projesinin Livepeer ve video akışını uygulamalarına kolayca entegre etmesine izin verir. Ayrıca Livepeer’in yenilikçi merkezi olmayan ağı, geleneksel video kod dönüştürme ve dağıtım pazarından daha ucuz ve daha güvenilir hizmetler sunmalarına olanak tanır.

Livepeer Nasıl Çalışır?

Livepeer Medya Sunucusu

Livepeer Medya Sunucusu (LPMS), Livepeer tarafından oluşturulan açık kaynaklı ve merkezi olmayan bir medya sunucusu ve video dönüştürücüdür.

Video kod dönüştürme, video ve ses girişlerini alma ve bunları alternatif kodlamalara, bit hızlarına ve teslim biçimlerine dönüştürme işlemidir. Her ekranın kendi formatları ve bant genişlikleri olduğundan, kaydedilen videonun herhangi bir ekranda ve cihazda oynatılabilmesini sağladığı için bu, video akışının gerekli bir parçasıdır.

Livepeer’ın Arkasında Kim Var?

Livepeer, Doug Petkanics (CEO), Eric Tang (CTO) ve Yondon Fu (Mühendislik Direktörü) tarafından ortaklaşa kuruldu.

Doug Petkancis, Pennsylvania Üniversitesi’nden bilgisayar bilimi diplomasıyla mezun oldu. Livepeer’den önce Doug, Groupon, Accenture, Wildcard ve Hyperbulic ile çalıştı. Wildcard ve Hyperbulic, Doug Petkancis’in Livepeer kurucusu Eric Tang ile birlikte kurduğu girişimci girişimlerdi. Eric Tang, daha sonra Next Jump, Clickable ve Groupon ile çalışmaya başlamadan önce, Carnegie Mellon’dan bilgisayar bilimi derecesi ile mezun oldu. Son olarak, Yondon Fu, Dartmouth’tan bilgisayar bilimleri bölümünden mezun oldu. Yondon, Livepeer’ı kurmadan önce Betterment, Sighten ve Tag için çalıştı.

Livepeer, A & B serisi turlarında 50 milyon doların üzerinde para topladı ve Tiger Global Management, Northzone, Notation Capital, Coinbase Ventures, CoinFund ve daha fazlası gibi yatırımcılar tarafından destekleniyor.

Binance 20 komisyon indirimi

Livepeer Nasıl Alınır?

Binance, dünyanın en iyi bilinen ve en büyük kripto para borsalarından biridir. Burada Livepeer (LPT) satın almanın faydaları, hem piyasadaki hareketli haberlerden yararlanmak hem de rakip borsalardan daha düşük ücretler için hızlı bir şekilde alım satım yapmanızı sağlayan artan likiditedir.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250