• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Bitcoin Gold (BTG) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin Gold (BTG) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin Gold (BTG) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin Gold (BTG), en büyük ve çok tartışılan Bitcoin hard forklarından biridir. Bir hard fork, büyüyen bir müşteri tabanı nedeniyle veya geliştiriciler ve hedef farklılıkları arasındaki bir çatışma nedeniyle ortaya çıkabilir. Ancak Bitcoin Gold, “Bitcoin’i yeniden merkezi olmayan hale getirmek” için hard forku seçti. Bitcoin’i tekrar merkezsiz hale getirmek oldukça gereksiz görünüyor çünkü Bitcoin merkezsiz olacak şekilde tasarlandı.

Bununla birlikte, Bitcoin Gold’un ademi merkeziyetçilik sorunu, büyük madencilere yönelik eğilimine işaret edildi. Böylece, altı kurucu ortaktan oluşan Hang Yin liderliğindeki bir ekip, açık kaynak teknolojisinden yararlanarak Bitcoin Gold’u geliştirmeye başladı ve 2018’de blok zinciri ağını başlattı. Orantısız bir şekilde büyük madencilik operasyonlarını desteklememek amacıyla Bitcoin Gold’u geliştirdiler.

Bitcoin Gold Nedir?

BTG, Bitcoin ağının mevcut bloklarından bazılarını merkezi olmayan yönetişim için değiştirerek geliştirildiği anlamına gelen, Bitcoin temellerine dayanan bir kripto para birimidir. Yaygın GPU’lar madencilik için yeterli olduğundan özel uygulamaya özel entegre devreler (ASIC’ler) gerektirmez. ASIC madencileri madencilik yaparken tekele sahiptir, ancak herkes bağımsızlığı ve ademi merkeziyetçiliği geri yükleyen bir GPU ile madencilik yapabilir.

Bitcoin Gold Nasıl Çalışır?

Bitcoin Gold ekosistemi, iş kanıtı (PoW) algoritması olan Equihash-BTG üzerinde çalışır. Bu algoritma, ASIC makinelerini göz ardı ederek, çıkış bloğunu depolama için boş belleğe bağlar. Bu madencilik makineleri, algoritma güncellemelerini eşleştirmek için düzenli aralıklarla özel değişikliklere ihtiyaç duyacaktır. Basitçe söylemek gerekirse, ASIC makineleri tam potansiyellerine ulaşmadan ve en iyi yatırım getirisini sağlamadan önce modası geçmiş olacak. Küçük ölçekli donanım madencileri, ağı ve ödül sistemini merkezi olmayan hale getiren büyük kazananlar olarak tercih edilecektir. Anonimlik açısından, merkezi olmayan geliştiriciler topluluğu tarafından yönetilen açık kaynaklı bir proje olan Monero’ya benziyor. Ve açıkça, işlem ayrıntılarını açıkladıkları için Bitcoin ve Ethereum’dan farklıdır, oysa Bitcoin Gold gerçek cüzdan adresini açıklamaz.

Bitcoin Gold, blok boyutunu artırarak Bitcoin’den daha hızlı işlem sürelerini hızlandırdı ve tam anonimlik getirdi. BTG’ye erişmek için, bir kullanıcının belirteçleri göndermek ve almak için İnternet erişimine ihtiyacı vardır. Dijital bir para birimi olarak, Bitcoin Gold blok zincirinin dizginleri, bir banka veya Merkez bankası veya Federal Rezerv’in para politikaları yerine yönetim kurulu ve topluluk üyelerinin elindedir. Bununla birlikte, Bitcoin Gold, Bitcoin ile bazı benzerliklerini paylaşıyor. Bir para birimi işlevi görür ve araştırma, işlemler ve kripto para biriminin iyileştirilmesi için yetkin bir platform sağlar. Ayrıca şu şekilde işlev görür:

  • Bir hizmet ve mal yerleşimi
  • Dijital varlık pazarına yatırım
  • Bağımsız havale mekanizmalarının kolaylaştırıcısı
Binance 20 komisyon indirimi

Bitcoin Gold Nasıl Alınır?

Bitcoin Gold’u çevrimiçi olarak nasıl güvenli bir şekilde satın alacağınızı bilmek istiyorsanız, ilk ipucumuz önerilen borsalarımıza göz atmak. Bunu yaptıktan sonra, bu iki platformu deneyin ve Bitcoin Gold satın almak için bu basit adımları izleyin.

  1. Bu Binance incelemesine bir göz atın, bağlantımızı kullanarak siteyi ziyaret edin ve kaydolun.
  2. Cüzdanınızdan Binance hesabınıza Bitcoin gönderin.
  3. Bitcoin Gold veya BTG’yi arayın.
  4. Ne kadar jeton satın almak istediğinizi girin.
  5. İşlemi onaylayın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250