• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Siacoin (SC) Nedir, Nasıl Alınır?

Siacoin (SC) Nedir, Nasıl Alınır?

Siacoin (SC) Nedir, Nasıl Alınır?

Kripto dünyasındaki birçok proje, kullanıcıların ekonomik hizmetlere erişmesine izin vermeye odaklanıyor. Bazı projeler ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmeye çalışır. Bu gönderi, Siacoin (SC) adlı böyle bir kripto hakkında. Daha ayrıntılı olarak bir göz atalım.

Siacoin Nedir?

Web sitesine göre, Siacoin (SC), blok zinciri platformu Sia’nın yardımcı tokenidir. Merkezi olmayan bir bulut depolama platformudur. Geleneksel bulut depolama sağlayıcılarından daha ucuz olan bir veri depolama pazarı üretir.

Başka bir deyişle, Siacoin, barındırma alanını sağlayan Sia blok zincirinin madeni parasıdır. Barındırma alanını Sia’dan kiralayan tüketiciler, Sia ağının sabit disk alanını kullanır ve dosya ve nesneleri kaydetme yeteneği için Siacoin’i ticarette harcar. Sia blok zinciri, sunucular ve konumları hakkında gelen ve giden tüm bilgilerin kaydını tutan ‘Dosya sözleşmeleri’ olarak adlandırılan bir akıllı sözleşme düzenlemesini kullanır.

Teknik incelemesine göre Sia, merkezi olmayan bir bulut depolama platformudur. Amaç, hem P2P hem de iş seviyelerinde mevcut depolama çözümlerine meydan okumaktır. Merkezi bir satıcıdan depolama kiralamak yerine, Sia’daki muadilleri birbirlerinden depolama kiralar. Sia’nın kendisi, yalnızca taraflar arasında oluşturulan ve sözleşmelerinin sınırlarını belirleyen depolama sözleşmelerini elinde tutar. Bu amaç için tıpkı Bitcoin gibi bir blok zinciri kullanılır.

Siacoin Nasıl Çalışır?

Sia ağında depolanan dosyalar, her biri monotonluk için özel bir ana bilgisayara aktarılan 30 şifreli parçaya bölünür. Yükleyiciler ve ana bilgisayarlar arasındaki düzenlemeler, Sia’nın blok zincirine kaydedilir ve akıllı sözleşmeler kullanılarak yürütülür. Siacoin, kiracıların ev sahiplerine SC coin kullanarak ödeme yaptığı ve ev sahiplerinin SC’yi teminat olarak kullandığı sistemde ödeme mekanizması olarak hizmet eder.

Belirtildiği gibi, Sia ağı, kullanıcıların verileri merkezi olmayan bir yöntemle kaydetmesine izin verir. Kullanıcılar, Siacoin’leri kullanarak ağa ödeme yaparak dosya yüklerler. Masraflar, standart bulut depolamanın talep ettiği fiyatlardan oldukça düşüktür. Ayrıca, kullanıcılar ağın çalışmasına herhangi bir rahatsızlık vermeden aynı anda birden fazla dosya yükleyebilir ve depolayabilir.

Sia, blok zincirindeki her işlevi yerine getirmek için akıllı sözleşmeler kullanır. Akıllı sözleşmeler, bir blok zincirinin merkezi olmayan hale getirilmesine izin veren kod koleksiyonlarıdır. Sia ağının bu akıllı sözleşmelerine dosya sözleşmeleri denir. Bu dosya sözleşmeleri normalde 90 gün sürer. 90 gün sonra Ev Sahibi, verilerin kaydedildiğini onaylamalıdır; bu, ev sahibinin bilgilerinin küçük bir bölümünü aktararak gerçekleştirilir. Bu kanıtlama aracına Depolama Kanıtı (PoS) adı verilir.

Sia, İş Kanıtı (PoW) mekanizmasını kullanır. Bu nedenle, Siacoin’ler kullanıcılar tarafından çıkarılabilir. Madencilik operasyonu, düğümlerin blok zinciri tarafından Siacoin verilmesi için bir işlemi onaylamasını talep ediyor. Sia’nın açık kaynak olduğunu da belirtmekte fayda var, bu da herkesin bilgileri kullanabileceğini ve değişiklik önerebileceğini ima ediyor.

Siacoin: Ölçeklenebilirlik Sorununu Çözebilir Mi?

Sia, blockchain teknolojisine sahip eşler arası bir ağ içerir. Sia’nın durumunda. Kullanıcılar, yüklemeye başlamadan önce tüm blok zincirini indirmeli ve onaylamalıdır. Doğrulamanın ardından kullanıcılar, ağdaki ana bilgisayarları içeren bir kiralama sözleşmesi yapılandırır. Sia sistemi, akıllı temaslar kullanarak hesapları dengelemek için düşünceli bir yönteme sahiptir ve aynı zamanda diğer blok zincirlerini etkileyen ölçeklenebilirlik sorunlarını ezmek için nasıl çalıştığı da budur. Bir ev sahibine her ödeme yapıldığında yeni bir işlem oluşturmak yerine, ev sahibi ile kullanıcı arasında birikimli bir sözleşme oluşturulur.

Sia, ölçeklenebilirliği bu şekilde deşifre eder. Daha önce bahsedildiği gibi, Sia blok zinciri tıpkı Bitcoin’in blok zinciri gibidir, yalnızca dosyaları daha etkili bir şekilde depolamasına ve aktarmasına izin veren değişikliklerle. Dosyalar çeşitli düğümler arasında dağıtıldığından, hiçbir düğüm bunları kullanamaz. Herhangi bir kiracının özel anahtarını almış olsalar bile, sahip oldukları tek şey kaydedilen dosyanın bir izidir.

Bu, Sia’nın Bitcoin blok zinciri gibi değişmez şekilde artırılmış bir çalışma süresi sağlayabildiğini ve aynı zamanda kullanıcıların dosyaları tutmak ve ağı kullanmak için birbirlerine güvenmek zorunda olmadıklarını garanti ettiğini gösteriyor. Kiracılar ayrıca, depolama kanıtı talep ederek potansiyel olarak savunmasız ana bilgisayarlardan korunur. Bu, ev sahiplerini çevrimiçi olduklarını ve kiracının verilerini doğru bir şekilde koruduklarını doğrulamaya ve göstermeye zorlar.

Binance 20 komisyon indirimi

SiaCoin Nereden Alınır ve Saklanır?

SiaCoin, Bittrex, Upbit veya Poloniex’ten Bitcoin veya Ethereum ile satın alınabilir. Bittrex ve Upbit, Poloniex’e kıyasla daha yüksek SC yüzdelerine sahiptir. Upbit ve Bittrex hem Bitcoin hem de Ethereum alırken Poloniex sadece Bitcoin alıyor. SiaCoin satın almak için bitcoin veya ethereum’a sahip olmanız gerekir, ardından herhangi bir borsada bitcoin veya Ethereum’unuzu Siacoin ile değiştirebilirsiniz. Bir sonraki adım, SiaCoin’inizi bir Sia cüzdanında saklamaktır. Sia, yalnızca Linux, Mac ve Windows platformlarında masaüstü cüzdanlarını destekler.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250