• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Qtum (QTUM) Nedir, Nasıl Alınır?

Qtum (QTUM) Nedir, Nasıl Alınır?

Qtum (QTUM) Nedir, Nasıl Alınır?

Qtum, Ethereum’un akıllı sözleşme yeteneklerini Bitcoin’in UTXO muhasebe sistemi ile birleştiren 2016 yılında kurulmuş bir blok zinciri ağıdır. Bunu, Qtum’a hem Bitcoin hem de Ethereum’dan güncellemeler uygulama avantajı sağlayan Hesap Soyutlama Katmanı adı verilen bir teknoloji ile başarır.

Qtum merkezi değildir, yani işlemleri doğrulamak için herhangi bir izin gerekmez. Sadece bir cihaza ve internet bağlantısına ihtiyaç duyan herkes bir düğümü çalıştırabilir. Qtum, önemsiz sözleşme saldırılarını caydırmak için Mutualized Proof of Stake konsensüs mekanizması kullanır. Ödüller birden fazla başarılı doğrulayıcı arasında paylaştırılır ve kısmen 500 blok için ertelenir.

Qtum, QRC-20, QRC-1155 ve QRC-721 gibi belirteç standartları için yerel desteğe sahiptir. QTUM kripto para birimi, işlem ücretleri, stake (çevrimdışı bile yapılabilir) ve yönetişim için kullanılan ağın yerel tokenidir. QTUM’u Binance’de bir kredi veya banka kartıyla satın alabilir veya diğer kripto para birimlerini kullanarak ticaret yapabilirsiniz. Qtum, Miami ve Stockholm’de ofisleri bulunan Singapur merkezlidir.

Qtum Nedir?

Qtum (Quantum olarak telaffuz edilir) 2016 yılında Ashley Houston, Neil Mahl ve Patrick Dai tarafından kuruldu. Proje, 2017 yılında bir ICO (İlk Para Teklifi) yürüttü ve o yılın Eylül ayında ana ağını başlatmadan önce 15,6 milyon dolar topladı. Qtum ağının birincil konsepti, Ethereum (ETH) ve Bitcoin (BTC) ağlarının özelliklerini birleştirmektir. Ekip, Bitcoin’in harcanmamış işlem çıktısı (UTXO) modelini aldı ve Ethereum’un akıllı sözleşme yetenekleriyle birleştirirken her iki zincirin de yukarı yönlü faydalarından yararlandı.

Qtum Nasıl Çalışır?

Qtum ağının dört önemli yönü vardır:

1. Muhasebe için bir UTXO modeli.

2. Bir Solidity akıllı sözleşme platformu.

3. Bir Hesap Soyutlama Katmanı.

4. Bir Proof of Stake konsensüs mekanizması.

Bu karışımı oluşturmak için Qtum, ağlarının işlem tabanını tamamlamak için değiştirilmiş bir Bitcoin Core istemci yazılımı kullandı. Ağ ayrıca Ethereum Sanal Makinesi (EVM) uyumludur ve kodlama dili olarak Solidity’yi kullanır.

Bu, kod ve DeFi (Merkezi Olmayan Finans) projelerini Ethereum’dan Qtum’a kolayca taşıyabileceğiniz anlamına gelir. Ayrıca, kritik güvenlik sorunlarını hedeflemek için özel Hisse Kanıtı (PoS) konsensüs mekanizması yapılmıştır.

Binance 20 komisyon indirimi

QTUM Nereden Satın Alabilirim?

Binance, QTUM satın almak için iki yol sunar. Öncelikle, seçtiğiniz fiat para birimlerinde kredi veya banka kartı ile QTUM satın alabilirsiniz. Binance’in [Banka/Kredi Kartı ile Kripto Satın Al] sayfasını ziyaret edin, ödeme yapmak istediğiniz para birimini seçin ve alt alanda QTUM’u seçin. Satın alma işleminizin ayrıntılarını onaylamak için [Devam]’a tıklayın ve diğer talimatları izleyin.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250