• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Bancor (BNT) Nedir, Nasıl Alınır?

Bancor (BNT) Nedir, Nasıl Alınır?

Bancor (BNT) Nedir, Nasıl Alınır?

Bancor (BNT), ilk madeni para teklifinde 153 milyon dolar topladıktan sonra 2017 yılında Ethereum blok zincirinde başlatılan merkezi olmayan bir borsadır. Wealthsimple gibi merkezi kripto platformlarının aksine, tamamen kod üzerinde çalışır ve bir token sahipleri ağı tarafından yönetilir.

Bancor’un borsası, otomatikleştirilmiş bir piyasa yapıcı olarak yapılandırılan ilklerden biriydi – kullanıcıların bir madeni parayı diğeriyle değiştirmek istediklerinde değiş tokuş edebilecekleri geniş kripto para birimi eşleştirme havuzlarını koruyan bir platform.

Daha büyük değişim Uniswap gibi, Bancor da ticaret yapmak için kullanıcıların eklediği ve bunlardan yararlandığı eşleştirilmiş token havuzlarını kullanır. Uniswap’ta bu çiftler ETH/SHIB veya SHIB/COMP gibi şeyler olacaktır. ETH/SHIB havuzunda yeterli SHIB yoksa, Uniswap protokolü SHIB/COMP havuzundan bir miktar alabilir. Kısa bir dengesizlik var, ancak arz ve talep yasaları devreye giriyor ve alıcılar ve satıcılar fiyatları olması gereken yere geri götürüyor.

Bancor’dan farkı, BNT jetonunun diğer tüm madeni paralar için bir ara eşleştirme görevi görmesi ve her zaman herhangi bir ticareti kolaylaştırmak için yeterli BNT’nin bulunmasıdır. Bu, Bancor havuzlarına kripto sağlayan insanlar için büyük bir fark yaratıyor: her şey BNT’ye bağlı olduğundan, tek bir token sunabiliyorlar. Tam çifti vermeye gerek yok.

Bancor’la Neler Yapabilirsiniz?

Bir likidite sağlayıcısıysanız – ve biraz kripto parası olan herkes olabilir – BNT veya havuza eklediğiniz para birimi cinsinden işlem ücretlerinden bir kesinti kazanırsınız. Bu BNT de stake edilebilir ve getirilerinizi birleştirir.

BNT, Ethereum blok zincirinde yayınlandığından, onu kabul edecek herhangi bir merkezi olmayan finans protokolünde stake edebilirsiniz. Örneğin, bir DeFi protokolü dahilinde varlıklarınızdan faiz kazanmak için BNT’nizi ödünç verebilir veya bir borsada stake edebilirsiniz. BNT’yi spekülasyon yapmak için de kullanabilirsiniz, ancak tüm kriptolar gibi BNT değişkendir, bu nedenle onu tutmak aşırı iniş ve çıkışlara maruz kalmak anlamına gelir.

Binance 20 komisyon indirimi

Bancor’u Nasıl Satın Alabilirsiniz?

Bancor’u bir kripto para birimi ticaret platformunda satın alabilirsiniz. Genel olarak üç ana tip vardır. Birincisi, Wealthsimple Crypto gibi, BNT’yi nakit olarak alıp satmanıza izin veren bir aracı kurumdur. Bunun gibi platformların bir avantajı, en azından Wealthsimple durumunda, satın alma işleminizin güvenli ve emniyetli olmasıdır.

İkinci seçenek bir kripto para birimi değişimidir. Bu şirketler alıcıları satıcılarla eşleştirir ve satın almak için nakit kullanmanıza izin verir.

Üçüncüsü, merkezi olmayan bir değişimdir (DEX) – alıcıları ve satıcıları tamamen bilgisayar koduyla eşleştiren bir blok zinciri protokolü. DEX’te kripto satın almak için fiat kullanamazsınız ve işlem ücretleri pahalı olabilir, bu DEX’ler gibi birçok kullanıcı gözetim altında değildir, bu nedenle kripto paranızın kontrolü platformda değil, kendi cüzdanınızdadır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250