• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Celsius (CEL) Nedir, Nasıl Alınır?

Celsius (CEL) Nedir, Nasıl Alınır?

Celsius (CEL) Nedir, Nasıl Alınır?

Celsius Ağı olarak da bilinen Celsius, bir akıllı telefonla erişilebilen bir fintech platformudur. Borç verme, faiz kazanma ve ödeme yapma seçenekleriyle geleneksel finansal kurumlara blok zinciri ile entegre bir alternatiftir. Akılda tek bir hedefle kuruldu: bankacılar için değil toplum için çalışan bir finansal hizmetler işi yaratmak.

Bu topluluk odaklı yaklaşım, yatırımcılar arasında büyük bir hit oldu. Celsius, tüm kazancının %80’ini kullanıcılara ödül şeklinde iade eder. Bunların çoğu cazip faiz oranları veya tasarruf avantajları ile gelir. Kalan kâr payı, kullanıcı deneyimini iyileştirmek için platforma yeniden yatırılır.

Yeniden varsayım sürecini kullanarak bunu karşılayabilir. Bu süreç boyunca, kripto fonları Celsius Ağı’nda teminat olarak tutulur ve başka bir tarafa ödünç verilir. Bu taraflar, kripto para piyasasına girmek isteyen yatırımcıları ve şirketleri içerir. Yatırımcılar, parçalanmış kaynaklardan kripto ödünç almak yerine, güvenilir bir kaynak olan Celsius Network’ten kripto ödünç alabilirler. Celsius, kripto para birimini büyük bir havuzda karıştırarak yatırımcılara hitap ediyor ve yatırım sürecini daha az stresli ve karmaşık hale getiriyor. Her yatırımcıdan kazandığı faiz de topluma geri beslenir.

Celsius ayrıca, bireylerin kripto para birimini ödünç almak için stake edebilecekleri ve karşılığında faiz kazanacakları kendi kazanç ağına sahiptir. Kullanıcılar BTC, LTC, ETH gibi seçenekler ve USDT, GUSD ve DAI gibi sabit paralar dahil olmak üzere 35’ten fazla tokeni stake edebilirler. Her bir stake edilen kripto para biriminin Yıllık Yüzde Getirisi (APR), token için piyasa talebine bağlıdır. 2020’de, birkaç token yılda %15’ten fazla kazanıyordu ve bu, bankaların sunduğu her şeyden önemli ölçüde daha yüksekti. Platform kullanıcıları ayrıca kazançlarını platformun yerel belirteci CEL’de alma seçeneğine de sahiptir. Bunu yapmayı seçtiğinizde, ödemeler %30 daha yüksek olur.

Celsius, faiz kazanmaya başlamak için minimum depozito gerektirmez. Ayrıca, belirli bir miktarda fon sağlamada başarısız olmanın herhangi bir cezası yoktur. Bu, kullanıcıların normal bir bankanın sıkıntısı olmadan daha az kısıtlama ve daha yüksek getiriden yararlanabilecekleri anlamına gelir.

Celsius Nasıl Çalışır?

CEL, 2018’de piyasaya sürüldü ve Celsius Network ödül sisteminin temelini oluşturuyor. İlk lansman sırasında, jetonların yalnızca %50’si yayınlandı. Kalan tokenlerin %25’i geliştirme ekibine gitti ve kalan %25’i akıllı bir sözleşmeye kilitlendi. CEL 10 günden fazla 1,50$ ve 3 günden fazla 3$ piyasa değerine ulaştığında tokenlerin dolaşıma girmesi planlanmıştı.

CEL, her kullanıcı grubu için Celsius Ağı’nda çeşitli işlevlere sahiptir. Kazananlar, CEL biçimindeki ödülleri kabul edebilir ve mevduatlarında %30’a kadar daha fazla ödül alabilir. Borçlular, CEL jetonları ile ödeme yaparak faiz ödemelerinde %30 indirim alırlar. CEL tokenlerini ödünç alan kurumlar ayrıca tüm faiz ödemelerinde %30 indirim alırlar.

Binance 20 komisyon indirimi

Celsius Nasıl Satın Alınır?

Şu anda Celsius satın almak zor. CEL, Celsius Ağı aracılığıyla kazanılabilir veya bir kripto borsası aracılığıyla satın alınabilir. Şu anda borsalar Bittrex Global, Bitfinex, OKEx ve FTX ile sınırlıdır.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250