• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Zilliqa (ZIL) Nedir, Nasıl Alınır?

Zilliqa (ZIL) Nedir, Nasıl Alınır?

Zilliqa (ZIL) Nedir, Nasıl Alınır?

Zilliqa (ZIL), Ethereum’un ölçeklenebilirlik ve işlem işleme sorunlarını çözmek için oluşturulmuş bir blok zinciridir. Zilliqa’nın temel özelliği, yüksek işlem hacmi gerektiren uygulamalar ve ağlar oluşturmak için iyi bir temel olmasıdır.

Zilliqa Nasıl Çalışır?

Zilliqa, yüksek işlem hacmine odaklanan bir ERC-20 blok zinciridir. Şu anda, Zilliqa blok zinciri saniyede 2.828 işlemi gerçekleştirebilir. ZIL, ağın hizmet belirtecidir ve işlem işleme için ödeme yapmak ve akıllı sözleşmelerin yürütülmesi için kullanılabilir.

Zilliqa, yüksek işlem hacmini parçalanmış bir veritabanı kullanarak gerçekleştirir. Parçalanmış bir veritabanında, ağdaki düğümler, tüm ağ yerine belirli bir parçayı destekleyen alt gruplara yerleştirilir. İşlemler her parçada gerçekleşir ve sonunda her parçadan gelen işlemler bloklar halinde toplanır ve ana zincire iletilir.

Çoğu blok zinciri ağından farklı olarak Zilliqa, bir iş kanıtı konsensüs algoritması kullanmaz. Bunun yerine Zilliqa, pratik Bizans hata toleransı (pBFT) ve çalışma kanıtının bir kombinasyonu olan bir fikir birliği algoritması kullanır.

Zilliqa’nın hibrit konsensüsünde, madencilerin yalnızca her 1,5 saatte bir beş dakika boyunca iş kanıtı konsensüsü yapması gerekiyor. Madenciler, 1,5 saatlik süre içinde onayladıkları imza sayısına orantılı olarak ödüllendirilir; bu nedenle, çoğu blok zinciri ağındaki madencilere kıyasla daha fazla madenci ödül alır. Zilliqa’nın pBFT konsensüsü hesaplama açısından yoğundur ve GPU’lar ve ASIC’ler tarafından çalıştırılamaz.

ZIL Token

Zilliqa’nın 27 Aralık 2017’den 10 Ocak 2018’e kadar süren bir ICO’su vardı. ICO sırasında Zilliqa 22.000.000 $ topladı. ZIL jetonları 25 Ocak 2018’de ERC-20 jeton standardı kapsamında piyasaya sürüldü, toplam arz 12.599.999.804 ve 8.059.460.653 ZIL şu anda dolaşımda. Zilliqa, toplam token arzının %80’inin operasyonun ilk dört yılında dolaşımda olmasını ve son %20’sinin sonraki altı yıl boyunca basılmasını bekliyor. Zilliqa, 2019’un başlarında gerçekleşmesi beklenen Zilliqa ana ağı başlatılana kadar Ethereum blok zincirinde çalışmayı planlıyor.

Neden Zilliqa?

Yüksek işlem hacmi gerektiren merkezi olmayan bir uygulama veya blok zinciri ağı oluşturmak istiyorsanız Zilliqa ilginizi çekebilir. Zilliqa, Ethereum’u rahatsız eden işlem işleme ve ölçeklenebilirlik sorunlarını çözmek için oluşturuldu. Örneğin, Ethereum blok zinciri saniyede yaklaşık 15 işlem gerçekleştirir.

Bu nedenle Zilliqa, diğer kripto ağlarından daha yüksek ölçeklenebilirlik ve daha iyi işlem işleme elde etmek için parçalanmış bir veri tabanı kullanmayı seçti. Zilliqa test ağı şu anda saniyede yaklaşık 2828 işlem gerçekleştirebiliyor ve blok zinciri, Zilliqa ağına daha fazla düğüm katıldıkça doğrusal olarak ölçekleniyor.

Binance 20 komisyon indirimi

Zilliqa (ZIL) Nasıl Satın Alınır?

Adım 1: Zilliqa’yı (ZIL) nereden satın alacağınıza karar verin.

Adım 2: Zilliqa’nızı (ZIL) nasıl saklayacağınızı düşünün.

Adım 3: Satın alma işleminizi yapın.

Adım 4: Yatırımınızı yönetin.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250