• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Synthetix (SNX) Nedir, Nasıl Alınır?

Synthetix (SNX) Nedir, Nasıl Alınır?

Synthetix (SNX) Nedir, Nasıl Alınır?

DeFi, DeFi ödünç verme, borçlanma, verim çiftçiliği, flash krediler vb. gibi birçok yeniliğe yol açmıştır. Synthetix, Ethereum blok zincirinde sentetik varlıkların çıkarılmasını sağlayan merkezi olmayan finans protokolündeki bu tür yenilikler arasında yer almaktadır. Synthetix’i diğer geleneksel finansal piyasalardan ayıran şey, kullanıcıların gerçek dünyadaki bir varlık tarafından desteklenen sentetik varlıkları ihraç etmesi ve ticaretini yapmasıdır. Bu sentetik varlıklara “Synths” denir.

Synthetix, kullanıcıların varlık ticareti yapmalarını sağlayan merkezi olmayan bir ticaret platformudur. Ticaret hisse senetleri, kripto para birimleri, fiat para birimleri ve hatta emtiaları içerir. Synthetix, varlıkları blok zinciri üzerinde merkezi olmayan bir şekilde depolayan dağıtılmış bir varlık ihraç protokolüdür. Sentetik varlıkların/sentetiklerin fiyat hareketleri, dayanak varlık fiyatına bağlıdır. Synth’ler, kullanıcıların platformda ticaret yapabileceği tüm sentetik varlıkları temsil eder. Synthetix borsasında sentetik varlık çıkarmanın ve alım satımının nasıl çalıştığını anlamak için Bitcoin’i ele alalım. Bir kullanıcının Synthetix’te Bitcoin ticareti yapmak istediğini varsayalım, daha sonra sentetik Bitcoin (sBTC) yayınlayabilir ve Synthetix borsasında sentez ticareti yapabilir.

Synthetix’in Tarihi

Kain Warwick, Synthetix borsasını 2017’de Havven Protokolü olarak kurdu. 2018’de protokol, yerel SNX tokeninin İlk Para Teklifi aracılığıyla yaklaşık 30 milyon dolar topladı. 2020’de Synthetix borsası merkezi olmayan hale geldi ve 2021’in başlarında APPLE, TESLA vb. ABD şirket hisseleri platformda ticarete açıldı.

Synthetix Nasıl Çalışır?

Synthetix, Ethereum blok zincirinde çalışır ve iki jetona sahiptir:

  • Synthetix SNX belirteçleri: SNX, Synthetix ağındaki ana belirteçtir ve sentetik varlıklar oluşturmak için kullanılır. Synth’ler, temel varlıklara değer ve likidite sağlamak için Synthetix Network Token (SNX) tarafından teminatlandırılır.
  • Synth belirteci: Synth, platformun ikinci belirtecidir ve SNX belirteçleri kullanılarak oluşturulan sentetik varlıktır.

Platform, platformda işlem gören gerçek dünya varlıkları için gerçek zamanlı fiyat bilgisi sağlayan merkezi olmayan bir Synthetix oracle kullanır. Oracle, kripto yatırımcılarının Synth’leri elinde tutmasına ve böylece daha önce ticaret için kullanılamayan altın ve gümüş gibi gerçek dünya varlıklarına erişmesine izin verir.

Synthetix’in Özellikleri

Platform, aşağıdakiler gibi birden fazla özellik ile birlikte gelir:

  • %750 Teminatlandırma: Sistem, Synth’ler oluşturmak için %750 teminat gerektirir. Bu, 100 USD karşılığında Synth oluşturmak anlamına gelir; kullanıcının 750 USD değerindeki SNX tokenlerini teminatlandırması gerekiyor. Bu kadar büyük teminat, kullanıcıları ani piyasa hareketlerinden koruyor ve fazla likidite sağlıyor. Stake ödülleri ayrıca yalnızca %750’lik minimum teminatı koruyan kullanıcılar arasında dağıtılır.
  • Borç Odaklı Sistem: Teminatlı SNX jetonları kilitlenir. SNX belirteçlerini kilitleyerek, sistem kullanıcı üzerinde borca ​​eşit Synth’leri yakarak açılabilen bir borç oluşturur.
  • Borç Havuzu: Kullanıcının borcu, daha fazla Synth bastığında artar ve Synthetix ekosisteminin altında yatan küresel bir borç havuzu oluşturur. Bu, Synthetix ekosisteminin sonsuz likiditeye sahip olmasını sağlar.
  • Synthetix Değişimi: Kullanıcılar tarafından oluşturulan Synth’ler, %0,3’lük minimum işlem ücreti karşılığında borsada işlem görebilir. Borsa, akıllı sözleşmeler üzerinde çalışır ve sözleşmelerdeki temel koşullar karşılandığında işlemler otomatik olarak tamamlanır. Kullanıcılar tarafından oluşturulan ücretler, bir stake ödülü olarak SNX stakerlarına geri döner. Bu, SNX paydaşlarını daha yüksek teminat sağlamaya teşvik etmek için yapılır.
  • Enflasyondan Korunma: Synthetix protokolünün yaratıcıları enflasyonu da dikkate aldı ve sonuç olarak, toplam SNX arzı 2025 yılına kadar ilk 100 milyondan 250 milyona çıkacak. Synthetix, kullanıcıları yeni Synth’ler üretmeye teşvik ediyor SNX’in toplam arzındaki artış aralarında dağıtılacağından enflasyonla bile.

Artık Synthetix protokolünün tüm temellerini ve onu bu kadar kazançlı yapan özellikleri ele aldığımıza göre, karşılaştığı bazı zorluklara bakmanın zamanı geldi.

Binance 20 komisyon indirimi

SNX Nasıl Satın Alınır?

Binance hesabı oluşturduktan sonra, Ticaret bölümüne gidin ve Spot Ticaret’i seçin. Binance ana ticaret merkezine yönlendirileceksiniz. Hangi çiftlerden işlem yapabileceğinizi görmek için sol üst köşeden Synthetix veya SNX’i arayın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250