• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Audius (AUDIO) Nedir, Nasıl Alınır?

Audius (AUDIO) Nedir, Nasıl Alınır?

Audius (AUDIO) Nedir, Nasıl Alınır?

Bitcoin, altının dijital bir analogu olarak gururla konumlandırılırken, Audius projesi blok zincirinde Spotify veya SoundCloud’un geliştirilmiş bir analogu olmayı hedefliyor. Audius geliştiricileri kendilerine bir Promethean görevi belirlediler, yani sanatçılara özgürlük ve kontrolü geri vermek.

Audius, sanatçıların ve hayranlarının herhangi bir aracı olmadan doğrudan etkileşimde bulunabilecekleri, topluluk odaklı bir müzik platformudur. Platform, müzik endüstrisini demokratikleştirmeyi ve gücü kendi ellerine alan ve şarkı veya albüm satışlarından büyük paylar alan plak şirketleri veya müzik platformları gibi pahalı aracıları hariç tutmayı amaçlıyor. Bazı raporlara göre, müzik sanatçıları satışların yetersiz bir %12’sini alıyor, gerisi plak şirketinin ceplerine gidiyor. Audius, müzisyenlerin gelirlerinin %90’ını müziklerinden elde edebilecekleri adil koşullar vaat ediyor.

Audius’un Kurucuları Kimdir?

Platformun kurucuları iki bilgisayar bilimcisi, Roneil Rumburg ve Forrest Browning’dir. Çocuklar, blockchain teknolojisinin müzik endüstrisinin eksikliklerini ortadan kaldırabileceğine içtenlikle inanıyor. Ek olarak, en başından beri kripto para biriminin potansiyelini gördüler ve gelişiminin aşağısında Bitcoin’e yatırım yapanlardı. Rumburg ve Browning platform üzerinde çalışmaya 2018’de başladı. Dürüst, şeffaf ve güvenli bir müzik platformu oluşturma fikrinden ilham alarak bağış toplamaya başladılar. General Catalyst, Lightspeed ve Pantera Capital’i içeren A Serisi finansman turu sırasında geliştiriciler 5.5 milyon dolardan fazla para topladı. Platformun potansiyeli, ek bir bağış toplama turu gerçekleştiren ve 1,25 milyon dolar daha toplayan Binance Labs ekibi tarafından da not edildi. Ana ağ 24 Eylül 2019’da başlatıldı.

Audius Nasıl Çalışır?

Teknik olarak, Audius yalnızca bir müzik akışı platformu değildir. Bir müzik akışı ekosistemidir. Audius projesi, gücü müzik yaratıcılarına geri vermektedir. Audius ile müzik yaratıcıları, müzik parçaları üzerinde dağıtım, haklar ve para kazanma üzerinde tam kontrole sahiptir.

Audius ağında üç oyuncu bulunmaktadır. Onlar müzik yaratıcıları, düğüm operatörleri ve hayranlardır. Sanatçıların gelir payı, Audius ağı için ürettikleri değere bağlıdır. Audius platformunun çekirdek bölümlerine gelince, beş bölümden oluşuyor. Bunlar Audius Token (AUDIO) – Stablecoins – Artist Tokens, Content Nodes, Content Ledger, Discovery Nodes ve Governance.

Audius Token (AUDIO) – Stablecoins – Artist Tokens, paylaşılan bir ekonomi sağlayarak Audius ağında çok önemli bir rol oynar. İçerik düğümleri, kullanıcı tarafından çalıştırılır ve içeriğin barındırılmasını ve buna erişim iznini yönetir. Content Ledger ise birden fazla bileşenden oluşuyor. Ethereum blok zinciri, POA ağı ve L1 veya L2 blok zinciri ağını içerir. Tüm Audius Protokolünün merkezinde yer alır ve sisteme güç veren bir beyin görevi görür.

Audius’u Benzersiz Kılan Nedir?

Audius’ta sanatçılar, içeriklerinden para kazanılacak koşulları seçerler. Örneğin, dikkat çekmek için parçalarınızı ücretsiz olarak yayınlayabilirsiniz. Veya kullanıcıya müzisyenin medya projelerine tam erişim sağlayan bir kerelik ödeme alın. Veya şarkıları değiştirilemez jetonlar (NFT’ler) şeklinde satabilirsiniz. Platform, müzisyenlerin müzikleri üzerinde tam ve tek kontrol sahibi olmalarını sağlayarak, düğüm operatörlerinin yardımıyla güvenlik ve ademi merkeziyetçilik sağlar.

Audius’ta herhangi bir sanatçı, yaratıcılığını indirip para kazanmaya başlayabilir. Bunu yapmak için paraya aç etiketlerle sözleşme imzalamak ve milyonlarca aboneye sahip olmak gerekli değildir. Platform geliştiricileri, çok sayıda aracıyı denklemden çıkararak gücü sanatçılara geri vermek istiyor. Audius’ta gelirin %90’ı müzik yazarlarına ve %10’u düğüm operatörlerine gidiyor. Platformun müzisyenlerin gelir düzeyini düşürmediğini belirtmekte fayda var. Sanatçılara, en popüler beş parça veya en popüler beş çalma listesi gibi başarılar için SES jetonları şeklinde ek ödüller de verilmektedir.

Binance 20 komisyon indirimi

Audius Nasıl Satın Alınır?

Audius (AUDIO) aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

  • Bitstamp
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250