• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Compound (COMP) Nedir, Nasıl Alınır?

Compound (COMP) Nedir, Nasıl Alınır?

Compound (COMP) Nedir, Nasıl Alınır?

Kripto pazarına devrim niteliğinde iyileştirmeler getirmek için, Compound Finance, 2018 yılında Kaliforniyalı bir şirket olan Compound Labs Inc. tarafından, inanılmaz karlar elde etmek ve düzenli bir pasif gelir elde etmek için dijital cüzdanlarda kilitli boş kripto kullanmak amacıyla hayata geçirildi.

Tamamen Ethereum blockchain protokollerine dayanan merkezi olmayan bir kripto para ödünç verme platformudur. Platform, desteklenen varlık sayısını 11.544.302,975 tutar ve 18 pazarda faiz toplar. Başlangıçta, Compound merkezileştirildi, ancak daha sonra yerel yönetim belirteci COMP’un en son yayınlanmasından sonra imajından büyüdü ve Compound’u topluluk tarafından yönetilen bir merkezi olmayan özerk organizasyona (DAO) dönüştürmek için başlangıç ​​adımını işaret etti.

Müşteriler, Compound Protokolü kullanarak, BAT, ZRX ve WBTC gibi yaklaşık 12 Ethereum tabanlı varlığı aynı anda ödünç verebilir veya ödünç alabilir ve bundan büyük faydalar elde ederek herhangi bir resmi sıkıntıyı ortadan kaldırabilir. Platform, son zamanlarda kullanıcıların borçlanma gücünü artıran Verim Çiftçiliği olarak bilinen gelişmiş bir kripto ekonomisi başlattı. Kullanıcıların herhangi bir komisyoncu/aracının yavan müdahalesi olmadan kripto varlıklarını ödünç vermelerini ve ödünç almalarını kolaylaştırır. Her iki taraf da kriptolarından daha yüksek kar elde ettiğinden, süreç hem borç verenler hem de borç alanlar için faydalıdır. Borç verenler kripto varlıklarından faiz kazanabilirler; bu arada, aynı kripto varlıkları, bankaya gitme zorluğuyla karşılaşmadan kredi almak için borçlular tarafından kullanılabilir.

Compound kullanarak, kullanıcı Müşterinizi Tanıma (KYC), Kara Para Aklamayı Önleme (AML) veya kredi kaydı gibi uzun belgeleme süreçleriyle karşı karşıya kalmaktan kurtulur, çünkü kullanmak için bu tür doğrulama değerlendirmelerine gerek yoktur. Platform kullanıcıları yalnızca yüksek faiz oranları elde etme potansiyeline sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda kripto varlıklarını ödünç almak veya ödünç vermek için COMP jetonları ile ücretlendirilir.

Compound Nasıl Çalışır?

Compound Finans, borç veren olmanın doğrudan bir borçluya borç vermek değil, borç alanlar tarafından varlıkları ödünç almak için kullanılabilecek bir “Likidite Havuzuna” borç vermek anlamına geldiği, oldukça benzersiz bir çalışma metodolojisine sahip en iyi kripto borç verme platformudur.

Likidite Havuzu, bir Compound akıllı sözleşmeler zincirine dayanmaktadır. Akıllı sözleşme, herhangi bir aracının katılımı olmaksızın bir sözleşmeyi yürütmek için kullanılan dijital algoritmalar biçiminde alıcı-satıcı sözleşmesinin koşullarını içeren otomatik bir sözleşmedir. Bu sistem, bir borçluyu tercih edilen kripto para birimine yönlendirmek için önceden programlanmıştır. Compound incelemesine göre, platformun akıllı sözleşmeler kurulumu, borçludan borç verene faiz ödeme sürecini otomatik olarak yürütmek ve Compound Finance’in arz ve talep koşullarını hesaplayan bilgisayarlı algoritmalar yardımıyla faiz oranlarını belirlemek gibi başka amaçlar için kullanışlı oluyor. Belirli bir zamanda protokol.

Compound akıllı sözleşmeleri, faiz oranlarını tamamen otomatik bir şekilde oluşturur ve temel kuralı takip eder; bu, temel bir varlığa olan daha fazla talebin, hem borç verenler hem de borç alanlar için otomatik olarak şişirilmiş faiz oranlarıyla sonuçlanacağı anlamına gelir. Faiz oranlarındaki varlıkların arz ve talebine göre dalgalanması, borç verenleri daha fazla borç vermeye teşvik ederken, borç alanların aşırı borçlanmaya karşı motivasyonunu düşürür. Bir kullanıcı, fiyat düşüşü nedeniyle izin verilen değerden daha fazla borç alırsa, teminatın tasfiyesi gerçekleşebilir. Compound söz konusu olduğunda zaman sınırı yoktur. Kullanıcılar istedikleri zaman teminatlarından vazgeçme veya geri ödeme özgürlüğüne sahiptir.

Binance 20 komisyon indirimi

Compound (COMP) Nasıl Satın Alınır?

Aşağdaki sitelerden Compound satın alabilirsiniz;

  • Bitstamp
  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • Coinbase
  • Huobi Global

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250