• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Secret (SCRT) Nedir, Nasıl Alınır?

Secret (SCRT) Nedir, Nasıl Alınır?

Secret (SCRT) Nedir, Nasıl Alınır?

Secret Network, Cosmos SDK üzerine kurulmuş ve Tendermint hisse senedi konsensüs protokolünü kullanan Cosmos tabanlı bir gizlilik blok zinciridir. Secret Network, Terra ve Osmosis gibi Cosmos ekosistemindeki diğer blok zincirlerle birlikte çalışabilir kılan IBC protokolüyle uyumludur. Secret Network’ün özellikleri, blok zincirindeki verilerin genel görünümden gizlenmesini sağlayarak blok zincirlerinin sözde anonimliğini daha da ileri götürür ve böylece kullanıcılara faaliyetlerini tamamen gizli tutma yeteneği verir.

İşlem Gizliliği

Gizlilik blokajları, siber suçlar ve kara para aklama gibi yasa dışı faaliyetler için bir yuva olarak kötü bir şekilde kapandı. Bu ağlardaki işlemler özeldir; gönderen, alıcı ve işlem tutarı tamamen gizlidir – bir işlemin gerçekleştiğine dair tek genel kayıt.

Gizli Ağ, gizliliği şeffaflıkla dengelerken nasıl uyguladıkları konusunda farklıdır. İlk olarak, SCRT kripto jetonu özel bir jeton değildir, bu nedenle ağdaki düzenli işlemler, diğer gizlilik dışı blok zincirlerinde olacağı gibi tamamen şeffaftır. Secret Network’ü diğerlerinden ayıran bir diğer özellik, özel işlemler için salt görüntüleme anahtarı oluşturma yeteneğidir. Bu nedenle, kullanıcılar gizli işlemler yapma yeteneğine sahipken, işlemi çevreleyen bilgilere muhasebeci gibi üçüncü bir tarafa erişim de verebilirler. Bu, Secret Network’e diğer gizlilik blok zincirlerinin sahip olmadığı bir şeffaflık ve hesap verebilirlik katmanı sağlar.

NFT Gizliliği

Gizli Ağ ayrıca, NFT’lere daha pratik fayda sağlamak için protokollerinin gizlilik özelliklerini kullanmayı planlıyor. Fikri mülkiyet olarak NFT’lerle ilgili bir sorun, blok zincirinin şeffaflığının bir NFT’nin içeriğini tutan meta verileri tamamen ortaya çıkarmasıdır. Ve herhangi biri NFT meta verilerini görebiliyorsa, NFT içeriğinin bir kopyasını oluşturmak için herkes kopyala ve yapıştır işlevini kullanabilir. Üretken sanat NFT’lerinden veya profil resmi NFT’lerinden (PFP’ler) bahsediyor olsak da, telif hakkı yasasının NFT’ler için gri bir alandır.

Secret Network, NFT’leri özel meta veriler içermelerini sağlayarak fikri mülkiyet açısından daha uygun hale getirmek istiyor. Bu, yalnızca bir içeriğin sahipliğini temsil etmek yerine, NFT’lerin aslında sahiplerine bu içeriğe özel erişim hakkı vereceği anlamına gelir. Hem özel hem de genel meta veriye sahip NFT’ler, temsil ettikleri gerçek mülkü ifşa etmeden mülkiyet kanıtı olarak kullanılabildikleri için daha fazla fayda sağlayacaktır.

Oylama Gizliliği

Secret Network’ün en önemli yeniliği, tartışmasız oylamayı anonim hale getirme yeteneğidir. Özel oylar, demokratik toplumlarda seçimleri adil ve dürüst tutmanın en önemli parçalarından biridir, ancak herkesin işlemleri ve adresleri tamamen şeffaf olduğu için çoğu blok zincirinde bu mümkün değildir.

Bu konu özellikle merkezi olmayan özerk kuruluşlar (DAO’lar) için geçerlidir. Tüm oylama bilgilerinin blok zincirinde görünmesi, seçmenlerin DAO’daki diğerlerinin oylarından etkilendiği bir yankı odası etkisi yaratabilir. Gizli Ağ, DAO’lar içinde özel oylamayı etkinleştirebilirse, onları daha gerçekçi bir şekilde demokratik hale getirebilir ve üyeleri sadece davayı takip etmek yerine bilinçli oy vermeye zorlayabilir.

SCRT Token

SCRT, stake etme, yönetişim ve işlem ücretleri için kullanılan Gizli Ağın ana kripto parasıdır. Zcash (ZEC) ve Monero (XMR) gibi diğer gizlilik odaklı dijital para birimlerinin aksine, SCRT aslında bir gizlilik belirteci değildir. ZEC ve XMR varsayılan olarak özel iken, SCRT özel veya genel olabilir. Gizli Ağ protokolünün kullanıcıları, Bitcoin veya Ethereum’da olduğu gibi şeffaf bir şekilde işlem yapmayı seçebilir veya işlem verilerini blok zincirinde genel görünümden gizlemeyi seçebilir.

Binance 20 komisyon indirimi

SCRT Nasıl Satın Alınır?

SCRT, stake etme, yönetişim ve işler için kullanılan Gizli Ağın ana kripto parasıdır. Zcash (Zcash) ve Monero (XMR) gibi diğer (ZE) kişiselleştirme seçeneklerinin belirtildiği gibi, SCRT esas bir standarteci değildir. ZEC ve XMR varsayılan olarak özel iken, SCRT özel veya genel olabilir. Gizli ağından bir ürün, Bitcoin gibi bir şekilde bir şekilde tasarlanacaksınız.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250