• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ravencoin (RVN) Nedir, Nasıl Alınır?

Ravencoin (RVN) Nedir, Nasıl Alınır?

Ravencoin (RVN) Nedir, Nasıl Alınır?

Bildiğimiz gibi, blockchain teknolojisi bizi şaşırtabilecek sayısız projeye yol açıyor. Bunlardan biri de Ravencoin. Ne olduğunu bilmiyorsanız, endişelenmeyin. Bu yazıda size ne olduğu ve nasıl çalıştığı hakkında her şeyi anlatacağız. Ravencoin, Bitcoin’in harcanmamış işlem çıktısı (UTXO) modeli üzerine tasarlanmış bir projedir. Bu, projelerin bazı temel benzerlikleri paylaştığı anlamına gelir. Daha teknik bir deyişle, blok zincir teknolojisi ile geliştirilmiş merkezi olmayan bir eşler arası ağdır.

Bu açık kaynak projesi topluluk odaklıdır. Bu durumda ana odak noktası, blok zincirinde gerçek dünya varlıklarının güvenli tokenizasyonu ve transferidir. Bu token ve diğer dijital para birimleri arasında küçük bir fark var. Bu, Bitcoin ve diğer kripto para birimleri için asıl amaç varlık alışverişi yapmak olsa da, Ravencoin bu amaca o kadar odaklanmıyor. Basitçe söylemek gerekirse, Ravencoin herhangi bir gerçek dünya varlığının yaratılmasına ve ticaretine izin verir. Bir ağdaki diğerlerinin yanı sıra külçe altın, mülk başlıkları ve oyun öğeleri, yazılım lisansları gibi dijital varlıklar hakkında konuşabiliriz.

Ravencoin’in Tarihi

Blockchain teknolojisi sayesinde artık online olarak hisse senedi ihraç etmek ve finansman turları yapmak mümkün. Bir blok zinciri içinde bir token üzerine kurulmuş mülkiyet başlıklarının verilmesi ve hatta seçimlerde oyların tamamen güvenli, özel ve şeffaf bir şekilde kullanılması. Ancak bu teknoloji herkes için, hatta web geliştirme bilgisi olan kişiler için bile mevcut değildir. Zorluğundan dolayı sadece alanında uzman kişilerin bulunduğu bir bölge haline gelmiştir. Sonuç olarak, kripto devriminin toplumun her kesimine ulaşma ilgisi ve kapasitesi azaldı.

Bu, Ravencoin’in yaratılmasının ana nedenlerinden biridir. Bu proje, 3 Ocak 2018’de, tam olarak Bitcoin madenciliğinin başlamasının dokuzuncu yıldönümünde doğdu. Ravencoin’i yaratan şirket, gerçek dünyada değer temsili açısından kripto para birimlerinden yararlanmak için bu tür maliyetli süreçleri bir aracı olmadan kolaylaştırmayı amaçladı.

Fark etmiş olabileceğiniz gibi, madalyonun adı Game of Thrones dünyasındaki kuzgunlara atıfta bulunuyor. Bunun nedeni, yaratıcıların, Westeros’un kuzgunlarının kaleler arasında mesajlar göndermesi gibi, Ravencoin’lerin de belirli varlıklar üzerinde sahiplik taşıyacağını iletmek istemeleridir.

Çekirdek Ravencoin geliştirme ekibinin önde gelen üyeleri arasında Bitcoin Vakfı üyesi olan ve aynı zamanda Ravencoin teknik incelemesinin yazarı olan Bruce Fenton yer alıyor. Üstüne üstlük, takıma danışman olarak hareket eder. Diğer önemli katılımcılar arasında Tron Black, Jesse Empey ve Patrick Byrne yer alıyor.

Ravencoin Nasıl Çalışır?

Ravencoin’in temel kodu, varlıkları tanıma ve bunlarla normal işlemler arasında ayrım yapabilme yeteneğine sahiptir. Bu, Ethereum’da olmayan bir özelliktir. Blok zinciri ayrıca mesajların kullanıcılar arasında iletilmesine izin vererek sözleşmeleri ve anlaşmaları dikte etmeyi ve düzenlemeyi kolaylaştırır.

Binance 20 komisyon indirimi

Ravencoin Nereden Alınır?

Her biri için farklı artıları ve eksileri olan, giderek artan sayıda kripto platformu var. Fonlarınızı güvende tutmak için güçlü bir itibara sahip güvenli ve düzenlenmiş bir platform seçmek akıllıca olacaktır. Bununla birlikte, aşağıda en iyilerini listelediğimiz için hepsini incelemeye gerek yok. Tüm süreçleri yürütmek için akıllı sözleşmelere gerek yoktur. Bunun nedeni, ana zincirin ana işlevlerini yerel olarak yerine getirmek üzere tasarlanmış olmasıdır, bu nedenle varlıkları taşımak istiyorsak gerçek kripto para birimi işlemlerine gerek yoktur.

  • Binance
  • Wazirx
  • Swapzone