• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Symbol (XYM) Nedir, Nasıl Alınır?

Symbol (XYM) Nedir, Nasıl Alınır?

Symbol (XYM) Nedir, Nasıl Alınır?

Web sitesine göre Symbol, işletmeler için yetkili, güvenli değer değişim sistemidir. Symbol, ürün, iş ve varlıkların güvenliğini geliştirmek için veri ve buluş akışını iyileştirerek ticaret çatışmasını biler. Symbol’ün sonucundan katmanlı mimari, blok zinciri tabanlı DLT protokolü gibi bazı temel özellikler sorumludur. Symbol, mevcut süreçlerdeki masrafları ve karmaşıklıkları azaltır ve tasarımcıları, projeleri ve şirketleri bir araya getirerek karşılıklı avantaj elde etmek ve birlikte anlaşmak için yeni kurumsal standartlar ve buluşlar için bir platform sağlar. Aşağıdakiler zengin özelliklerinden bazılarıdır:

  • Artırılmış Güvenlik: Symbol’de yerleşik güvenlik öğeleri bulunur. Symbol’ü hata ve sistem saldırılarına karşı daha sağlam hale getiren sözleşme eklenti çerçevesini içerir.
  • Geliştirilmiş Birlikte Çalışabilirlik: Sembol birlikte çalışabilir. Bu, API’lerin mevcut iş sistemleri ve operasyonları ile sorunsuz entegrasyona izin verdiği anlamına gelir.
  • Verimli: Sembol, hız ve verimlilik verir. Bu, katmanlı mimari olduğu ve eklenti çözümlerinin esnekliği, işlemeyi ve sonuç süresini iyileştirdiği ve maliyetleri azalttığı anlamına gelir.

XYM, Sembolün para birimidir ve blok zinciri için temel önem aktarım aracı olarak kullanılır.

XYM’nin Temel Özellikleri

Platformun temel özelliklerinden bazıları şunlardır:

Proof-of-Stake Plus (PoS+)

Symbol, popüler Proof-of-Stake (PoS) konsensüs algoritmasının değiştirilmiş bir versiyonu olan Proof-of-Stake Plus (PoS+) adlı yeni bir konsensüs algoritmasını kullanır. PoS+, hesaplara ağda bir önem puanı atar, işlem etkinliğini ve mevcut hisseyi hesaba katar. Aktivite faktörü, hasat ücretlerini toplamayı içerir (aşağıya bakın), böylece sağlıklı bir düğümü çalıştırmak karlı olur.

Genişletilebilir Mimari

Sembolü genişletmek kolaydır. Beklenmeyen davranışları önlemek için sanal makinedeki yeni işlevlerin titizlikle test edilmesi gereken Ethereum gibi protokollerin aksine, Symbol, kullanıcıların bağımsız eklentiler aracılığıyla yeni işlevlere katkıda bulunmalarına olanak tanır. Bu, Symbol’ün mevcut özelliklerin güvenliğini etkilemeden yeni işlem türlerini hızla desteklemesini sağlar.

Mozaikler

Symbol, hesap kısıtlamaları gibi özelliklerle oluşturulurken özelleştirilebilen amaca yönelik olarak oluşturulmuş tokenlar olan mozaiklerin oluşturulmasına olanak tanır. Mozaikler, ad alanları (Web3 kullanıcı adınız, kripto para birimi adresiniz veya web siteniz olarak hizmet edebilen insan tarafından okunabilen tanımlayıcılar), NFT’ler (sanat ve müzik dahil olmak üzere her türlü dijital varlığı temsil edebilen tahsil edilebilir jetonlar) veya STO’lar (güvenli jeton teklifleri) olabilir.

Toplu İşlemler

Esneklik ve kullanım kolaylığı arasındaki uzlaşmaya güzel bir örnek. Toplu işlemler, birden fazla işlemin bir araya getirilmesine izin vererek kullanıcılara kullanımı kolay bir şekilde son derece uzmanlaşmış, güvenli akıllı sözleşmeler oluşturma gücü sağlar.

Hasat

Symbol’de yeni bloklar oluşturma işlemine Hasat denir. Bir bloğu toplayan düğüme sahip olan hesaba hasatçı denir ve bunu yaptığı için ödüllendirilir. PoS+’da hasat olasılığı hesabın önemine göre artar.

Yetkilendirilmiş Hasat

Bir düğüme sahip olmayan hesaplar, önemini yine de bir düğüme devredebilir ve düğümün bir sonraki hasatçı olma şansını artırabilir. Ödüller daha sonra biçerdöver ve yetki verilen hasat makinesi arasında paylaştırılır, bu nedenle bu her ikisi için de faydalı bir anlaşmadır.

Binance 20 komisyon indirimi

XYM Nereden Alınır?

Bir borsadan kripto para birimi satın alırken, her zaman güvenilir bir tane seçmek gerekir. Aslında XYM satın almak için Gate.io, Binance, Bybit ve Kucoin kullanmanızı öneririz.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250