• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Kadena (KDA) Nedir, Nasıl Alınır?

Kadena (KDA) Nedir, Nasıl Alınır?

Kadena (KDA) Nedir, Nasıl Alınır?

Kadena çok ilginç bir projedir. Gelişimi, blockchain’in nasıl etkileşime girdiğine ve iletildiğine bağlı olarak dünyada devrim yaratabileceği fikrine dayanmaktadır. Bu projenin temel amacı kitlesel kabule ulaşmaktır, ancak bunu yapmak için blok zincirindeki teknolojinin ve onu iş dünyasına bağlayan ekosistemin sıfırdan yeniden keşfedilmesi gerekir.

Kurucular tescilli bir blok zinciri mimarisi inşa ettiler ve blok zincirinin daha önce mümkün olmadığı düşünülen bir hız, ölçek ve enerji verimliliğinde iş için çalışmasını sağlamak için belirli araçlar yarattılar. Bu yazıda size bunun ne olduğunu ve bu projenin nasıl çalıştığını anlatacağız.

Kadena’nın Tarihi

Bu proje, JPMorgan’ın blok zinciri geliştirme ekibinin bir parçası olan eski üyeler tarafından kuruldu. Şu anda, Kadena 15 milyon dolardan fazla para topladı. Bu paranın çoğu SAFT (Gelecek Tokenler için Basit Anlaşma) şeklinde toplandı. Bu toplama, Kadena’nın Interchain Foundation’dan aldığı yaklaşık 150.000 dolarlık hibeyi ekleyebiliriz. Bu temel, Cosmos ağının arkasındaki geliştirme ekibidir. 150.000 dolar, Tendermint protokolüyle uyumlu bir Pact sürümü oluşturmak için satın alındı.

2018’in başlarında Kadena’da iki özel jeton satışı gerçekleştirildi. Bu satışlar, Futures Tokens için Basit Anlaşma (SAFT) şeklindeydi. İlk satış, Ocak 2018’de, o zamanlar her bir jeton değeri 0,5 $ olan 4,5 milyon KDA jetonunun boşaltılmasıyla toplam 2,25 milyon $’a kapatıldı. İkinci satış Nisan 2018’de yapıldı ve o sırada her bir jeton yaklaşık 0,75 dolar değerinde olan 17,2 milyon jeton satışıyla 12.9 milyon dolar daha topladı.

Kadena Nasıl Çalışır?

Kadena projesinin temel amacı, ölçeklenebilirliği optimize etmeye odaklanmaktadır. Ayrıca Kadena, Pact olarak bilinen yeni bir akıllı sözleşme diline sahiptir. Pakt, resmi doğrulama ve güncellenebilir akıllı sözleşmelerle donatılmıştır.

Nasıl çalıştığına daha sonra değinecek olsak da, yeni bir tür İş Kanıtı (PoW)  konsensüs mekanizması kullandığını bilmeliyiz. Mekanizmasına Chainweb denir. Bu mekanizma, ağ işlemlerini yürütmek için birden fazla ayrı ayrı mayınlı blok zincirinin paralel olarak çalışmasına izin verir. Bu yeni tasarım sayesinde, ikinci katmanda yeni ölçeklenebilirlik veya işlevsellik çözümlerinin uygulanmasına gerek kalmadan temel katmanda yüksek işlem hacmi sağlanır.

Projenin tüm operasyonu,  işlem performansı için temel katmanını optimize etmeye ve ikinci katman işlevselliği veya ölçeklenebilirlik çözümleri uygulamadan geliştiricilerin daha fazla benimsenmesini sağlamaya yöneliktir.

Geliştirici ekibine göre Kadena, dahili testlerine dayanarak saniyede herhangi bir işlem sınırına sahip değil. Bu, Kadena’nın yerel akıllı sözleşme dili olan Pact’ten kaynaklanmaktadır. Bu dil, Ethereum’un Solidity’sinde gözlemlenen yaygın kusurları, özellikle de dilin sonsuz döngülere duyarlılığı ve resmi doğrulama eksikliğini iyileştirmeyi mümkün kılar. Pact’in bir diğer özelliği de akıllı sözleşmelerinin, hard fork’a ihtiyaç duymadan anlık olarak güncellenebilmesidir. Geliştiricilerine göre bu dil, insanlar tarafından okunabilir ve bilgisayarlar tarafından doğrulanacak şekilde yaratılmıştır.

Binance indirim kodu

Kadena (KDA) Nasıl Satın Alınır?

Kadena (KDA) aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

  • Binance
  • KuCoin

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250