• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

NEM (XEM) Nedir, Nasıl Alınır?

NEM (XEM) Nedir, Nasıl Alınır?

NEM (XEM) Nedir, Nasıl Alınır?

“Yeni Ekonomi Hareketi” anlamına gelen NEM (CRYPTO:XEM), rakiplerinden hem teknolojik olarak daha gelişmiş hem de kullanımı daha kolay olacak şekilde tasarlanmış programlanabilir bir blok zinciridir. Ethereum (CRYPTO:ETH) ve diğer programlanabilir blok zinciri ağlarına benzer, ancak NEM’in benzersiz önem kanıtı sistemi de dahil olmak üzere onu diğerlerinden ayıran bazı temel özellikleri vardır.

NEM, 2017’nin sonlarında ve 2018’in başlarında kripto patlaması sırasında çok iyi performans gösterse de, hızla düştü ve toparlanamadı. Yatırımcılar, projenin hala hayatta olup olmadığını bile sorguluyor. Bu NEM kılavuzunda, nasıl çalıştığını ve geri dönüş için bir umut olup olmadığını gözden geçireceğiz.

NEM Nasıl Çalışır?

NEM bir blok zinciri platformudur ve XEM belirteci yerel kripto para birimidir. Hem maksimum tedarik hem de dolaşımdaki tedarik 8.999.999.999 XEM jetonudur. İşlemler, önem kanıtı sistemi kullanılarak NEM’de doğrulanır. Bir işlem bloğu doğrulanmaya hazır olduğunda, NEM protokolü bir önem puanı kullanarak bir harmanlayıcı (doğrulayıcı terimi) seçer. Bu puan, bir hasat makinesinin:

  • Stake: Sahip oldukları XEM jetonlarının miktarı.
  • Net transferler: Son 30 günde harcanan XEM, daha yeni işlemler daha ağırlıklı.
  • Küme düğümleri: Hasat makinesinin kimlerle işlem yaptığı. Etkinlik kümelerinin parçası olan hesaplar, aykırı değerlerden daha ağırdır.

Bir biçerdöverin hissesi, sahip oldukları mülklerdir ve hasat için minimum 10.000 XEM’dir. XEM’i aldıktan sonra, günlük %10’luk bir hak kazanılır. Diyelim ki 30.000 XEM aldınız. Bir gün sonra, 3.000 XEM kazanılacak ve 27.000 XEM kazanılmamış olacak. Ertesi gün, 2.700 XEM’e hak kazanılacak ve bu böyle devam edecekti. 10.000 kazanılmış jetona ulaştığınızda, hasat etmeye başlayabilirsiniz.

NEM, tüm hasat makinelerinin bilgi işlem güçlerini doğrulama sürecine katkıda bulunmasını gerektirmez. Bunun yerine, her hasatçı hesabını mevcut bir süper düğüme bağlayabilir. Hasatçılar esasen süper düğüme önem puanlarını sağlayarak, ona daha fazla seçilme şansı verir ve süper düğüm, işlem bloklarını doğrulamak için hesaplama gücünü kullanır.

NEM’i Benzersiz Yapan Nedir?

NEM, kurumsal kullanıma hazır olacak şekilde tasarlanmıştır. Yaygın olarak kullanılan bir bilgisayar programlama dili olan Java ile yazılmıştır ve ayrı bilgisayar programlarının birbirleriyle iletişim kurmasını sağlayan API tabanlıdır. En dikkat çekici özelliği, kullanıcıların NEM blok zincirini kullanarak gerçek dünya varlıklarını modellemesine olanak tanıyan akıllı varlık sistemidir.

Kullanıcılar, NEM’de mozaik adı verilen kendi kripto tokenlerini oluşturabilirler. Bunu yapmak için, önce bir web etki alanına benzeyen bir ad alanı kaydetmeleri gerekir. Daha sonra, dosyalara benzeyen mozaikleri ad alanı altında yayınlayabilirler. Mozaikler çok yönlüdür ve kullanıcının projesi üzerinde oy hakkı sağlamak veya bir değer deposu olarak kullanılmak gibi birçok potansiyel uygulamaya sahiptir.

NEM, diğer blok zinciri projelerine benzer işlevselliğe sahip olsa da, işlemleri doğrulamanın farklı bir yolu vardır. Birçok blok zinciri, madencilerin işlemleri onaylamak için bilgi işlem gücü harcadıklarını göstermeleri gereken Bitcoin (CRYPTO:BTC) tarafından sunulan bir iş kanıtı sistemi kullanır. Bir diğer popüler seçenek ise, doğrulayıcıların teminat olarak koydukları kripto para birimi miktarına göre seçildiği hisse kanıtıdır.

NEM, önemlilik kanıtı konsensüs algoritmasını tanıttı. Algoritma, hisse kanıtından farklıdır, çünkü en çok yatırım yapan kişilere giden en büyük katılım fırsatları yerine, belirli bir eşiğin üzerinde token sahibi olan token sahipleri, otantik ağ işlemleri oluşturmak için bir “önem puanı” ile ödüllendirilir, teşvik edilir.

Binance 20 komisyon indirimi

NEM Nasıl Satın Alınır?

Yatırımcılar için NEM satın almak için sınırlı sayıda seçenek vardır. NEM’in mevcut olduğu birkaç platform:

  • Bittrex
  • CoinEx
  • Gate.io

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250