• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Mina (MINA) Nedir, Nasıl Alınır?

Mina (MINA) Nedir, Nasıl Alınır?

Mina (MINA) Nedir, Nasıl Alınır?

Mina Protokolü (MINA), akıllı sözleşme uyumlu bir hisse kanıtı (PoS) blok zinciri ve kripto para birimi olarak çalışır. Protokol, blok kapasitesini yalnızca 22 kilobayt boyutunda sınırlaması bakımından benzersizdir. Bu yaratıcı yaklaşım, platformun geliştiriciler tarafından “dünyanın en hafif blok zinciri” unvanını kazanmasına yardımcı oldu.

Protokol Mina Tarihi (MINA)

Mina Protokolü, 2017 yılında piyasaya girdi ve San Francisco, California’dan piyasaya sürüldü. O(1) Labs, projenin arkasındaki geliştirme ekibidir. Başlangıçta, ağa Coda Protokolü adı verildi. Konsept, iki ömür boyu arkadaş ve bilgisayar bilimci Evan Shapiro ve Izaac Meckler’in yaratılmasıdır.

Mina Protokolü mükemmel bir başlangıç ​​yaptı. Ağ, Multicoin Capital, Polychain Capital ve Coinbase Ventures’tan risk sermayesi sağlamayı başardı. Eylül 2020’de şirket, adının Coda Blockchain’e benzerliği ile ilgili bir dava ile vuruldu. Davadan sonra proje Mina Protokolü olarak yeniden adlandırıldı.

Şubat 2021’de Mina Vakfı ve Ethereum Vakfı stratejik bir ortaklık kurdu. Projenin amacı Mina’nın teknolojisini Ethereum’a entegre etmektir. İlginç bir şekilde, Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Sıfır Bilgi Kanıtlarının (zk) kullanımının uzun süredir hayranıdır. Özellikle Mina ana ağı, üç yıllık Beta testinden sonra bu yıl yayına girdi.

Mina Protokolü (MINA) Hangi Sorunları Çözer?

Mina Protokolü (MINA), piyasadaki birden fazla sorunu hafifletmek için çeşitli son teknoloji kripto para teknolojilerini birleştirir. Öncelikle platform, merkezileşmeyle mücadeleye yardımcı olur. Madencilik Merkezileştirme, uzun zamandır erken blok zinciri için bir sorun olmuştur. Gelecekte, bu sorunlar neredeyse her ağı etkileyecektir. Blok zinciri teknolojisinin doğası, bu merkezileşme için suçlamaktır. Blok zincirleri büyüdükçe madencilerin geçerli işlem geçmişinin bir kopyasını tutması gerekir.

Bitcoin gibi erken blok zincirleri, düğüm kurulumunuz sırasında indirilmesi bir gün sürebilen kapsamlı bir geçmişe sahiptir. Ne yazık ki, bu durum sonunda yalnızca birkaç seçkin madencinin bu kadar büyük miktarda veriyi güvenli bir şekilde depolamak için teknik kaynaklara sahip olduğu senaryolara yol açabilir. Mina Protokolü (MINA), ağa zincir üzerinde bir veri kısıtlaması koyarak bu endişeleri ortadan kaldırır.

Mina Protokolünün (MINA) Faydaları

Mina Protokolünü kullandığınızda kazanılan birçok fayda vardır. Birincisi, platform geliştiricilere Dapp işlevselliğini yürütmek için akıcı bir yol sağlar. Mina Protokolü, Dapp’leri daha verimli çalıştırmak için hesaplama gereksinimlerini azaltmak amacıyla sıfırdan oluşturuldu.

Mina Protokolü (MINA) Nasıl Çalışır?

Mina Protokolü, blok zincirini açık ve kitleler için erişilebilir tutma hedeflerini gerçekleştirmek için bir dizi hibrit Sıfır Bilgi kanıtından, benzersiz bir düğüm yapısından ve teknik mimariden yararlanır. Zero-Knowledge kanıtları, bir kullanıcının belirli bilgilere sahip olduğunu veya belirli bir kişi olduğunu kanıtlamasını, gerçek verilerin hiçbirini diğer tarafa ifşa etmeden sağlayan bir teknolojidir.

Binance 20 komisyon indirimi

Mina Protokolü (MINA) Nasıl Satın Alınır?

Mina Protokolü (MINA) aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

  • Uphold
  • Binance
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250