• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

yearn.finance (YFI) Nedir, Nasıl Alınır?

yearn.finance (YFI) Nedir, Nasıl Alınır?

yearn.finance (YFI) Nedir, Nasıl Alınır?

Kripto para endüstrisinin en büyük yönlerinden biri merkezi olmayan finanstır (DeFi). Merkezi olmayan finans, insanların çoğunlukla geleneksel finans kurumları tarafından sunulan finansal hizmetlerden yararlanmalarını mümkün kılmıştır. Nihai amaç, geleneksel finansal sistemin olumsuz yönleri olmadan dünyanın çeşitli yerlerindeki insanlara finansal hizmetler sunmaktır. yearn.finance, dünyanın önde gelen DeFi platformlarından biridir. Ethereum ağında kredi toplama, sigorta ve getiri üretimi sunar. Ağın yerel belirteci YFI olarak bilinir.

yearn.finance Neden İcat Edildi?

yearn.finance, insanların kripto para birimlerinden kar elde etmelerini sağlamak için tasarlanmış lider bir DeFi protokolüdür. Sahiplerin borç verme ve ticaret hizmetleri yoluyla kripto para birimi kazançlarını optimize etmelerini sağlayan bir DeFi protokolleri paketidir.

Yearn.finance, diğer birçok DeFi protokolü gibi, geleneksel finansal sistemin kusurlarını fark etti ve bunları ortadan kaldırmaya çalıştı. Bir DeFi platformu olarak yearn.finance, insanlara finansal hizmetler sunarken, bankalar ve diğer finansal kuruluşlar gibi aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldırmıştır.

yearn.finance’in birincil hedefi, tüm DeFi alanı için basit ve sezgisel bir arayüz oluşturan ürünlere sahip olmaktır. YFI belirteci, Yearn.Finance platformunun yerel madeni parasıdır. YFI, DeFi platformunun yönetim belirtecidir. Şu anda, toplam YFI token arzı 36.666’dır ve hepsi çıkarılmıştır. Ancak topluluk, yönetim kurulu tarafından kabul edilirse değişikliklerle daha fazla YFI jetonunun basılabileceğini söyledi. YFI jetonunun kıtlığı, fiyatının bu kadar yüksek olmasının nedenlerinden biridir. Her YFI jetonu şu anda 24.345 doların üzerinde işlem görüyor. Bitcoin, şu anda YFI’den daha yüksek işlem fiyatına sahip birkaç madeni paradan biridir.

yearn.finance’in Faydaları Nelerdir?

Dünyadaki en iyi DeFi kredi protokollerinden biri olan yearn.finance, kullanıcılara çok çeşitli avantajlar sunar. Onlar içerir;

Birden Fazla Gelir Akışı

yearn.finance platformunun en önemli avantajlarından biri, kullanıcılara birden fazla gelir akışı sunmasıdır. DeFi platformunda bulunan dört ana ürün, kullanıcıların stake etme, ödünç verme ve yatırım yoluyla ekstra gelir elde etmelerini sağlar. Vault, Earn, Insurance ve Zap, kullanıcıların kripto para varlıkları ile kar elde etmelerine yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Geleneksel Sistemin Dışında Finansal Hizmetler Ödünç Verme

Cryptocurrency sahipleri yatırımları nedeniyle para kazanabilirken, kişi ve kuruluşlar kredilere erişebilir. Geleneksel finansal sistemden farklı olarak, yearn.finance üzerindeki borç verme süreci ve aslında diğer DeFi borç verme protokolleri aracılara sahip değildir. Bu, insanların bu tür hizmetlere erişmesini kolaylaştırır.

Kolayca Erişilebilir

yearn.finance platformuna hem borç verenler hem de borç alanlar için erişim kolaydır. Merkezi olmayan bir platform olduğundan, geleneksel finanstaki idari darboğazlar, kullanıcılar için işleri zorlaştıracak şekilde mevcut değildir.

YFI Sahipleri İçin Yönetim Seçeneği

YFI token sahipleri ayrıca, yearn.finance DeFi protokolünün işleyişine de katılabilir. Jeton sahipleri, topluluk içindeki bazı önemli proje değişikliklerine karar verir. Bu nedenle, onlara olumlu değişiklikleri uygulama gücü vermek.

Binance 20 komisyon indirimi

Yearn.finance (YFI) Nasıl Satın Alınır?

Yearn.Finance (YFI) şu anda aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Bitstamp
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250