• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Decred (DCR) Nedir, Nasıl Alınır?

Decred (DCR) Nedir, Nasıl Alınır?

Decred (DCR) Nedir, Nasıl Alınır?

Decred, hem Proof of Work hem de Proof of Stake konsensüs algoritmasının avantajlarından yararlanan bir kripto para birimidir. Ayrıca, bir süre sonra keşfedeceğimiz ilginç bir arka hikayesi var. Decred, topluluğu güçlendirmeyi ve Decred ekosistemindeki işlemlerin akışını kontrol etmelerine izin vermeyi amaçlar. PoW/PoS konsensüs mekanizması ve açık yönetişimin bir kombinasyonu, herhangi bir bireyin veya bir grup kişinin ağa hakim olmasına veya işlem akışını kontrol etmesine izin vermeyecektir. Decred ayrıca gelişimlerini daha sürdürülebilir bir şekilde finanse etmek istiyor. Decred’in sloganı “Güvenli, Uyarlanabilir ve Sürdürülebilir”dir ve Decred’in ne anlama geldiğini mükemmel bir şekilde özetler.

Decred Hangi Sorunu Çözmeyi Amaçlıyor?

Decred, Bitcoin blok zincirinin verimsizliklerini çözmeyi amaçlıyor. Company Zero’ya göre, Bitcoin’in diğer şeylerin yanı sıra geliştirme fonlarının eksikliği, çekirdek geliştiricilerin çok fazla kontrolü, madencilik gücüne çok fazla güvenme gibi birçok sorunu var. Bunlar Decred’in çözmeyi amaçladığı sorunlardır.

Bitcoin blok zinciri ağının tasarımı, madencilerin Bitcoin ağı üzerinde çok fazla kontrolü elinde tutacak şekildedir. Bitcoin madencileri, işlemleri yürüten ve yeni bloklar yaratanlardır, çünkü Bitcoin blok zincirinin böyle çalışması gerekiyordu. Sorun şu ki, en büyük madencilik hash gücüne sahip Bitcoin madencilerinin elinde çok fazla güç veriyor.

Bitcoin ile ilgili problemler oldukça uzun zamandır bilinmektedir. Uzmanlar, er ya da geç, kullanıcı sayısı arttıkça Bitcoin ile ilgili sorunların ortaya çıkacağına inanıyordu. Sadece bu problemler son zamanlarda çok önemli hale geldi. Bu, Bitcoin’in sorunlarına çözüm olmadığı anlamına gelmez. Yeterli zaman ve kaynak verildiğinde, uzmanların bu sorunları çözmek için çözümler bulma olasılığı var, ancak madencilerin kabul etmeye hazır olması gerekiyor. Madenciler çözümü kabul etmeden, değişiklikleri Bitcoin ağına uygulamak mümkün değil.

Bitcoin ağı içindeki çeşitli kullanıcı gruplarının çıkarlarındaki farklılıklar nedeniyle henüz ilerleme kaydedilmemiştir. Örneğin, Bitcoin madencilerinin ilgisi, geliştiricilerin ve Bitcoin kullanıcılarının ilgisiyle aynı çizgide değil. Bitcoin madencileri, Bitcoin ağı üzerinde o kadar çok güce sahiptir ki, herhangi bir güncelleme uygulamasını engelleyebilirler. Sonra kalkınma fonlarının eksikliği sorunu var. Şimdiye kadar, Bitcoin topluluğu geliştirme faaliyetlerini gönüllü bağışlarla yönetti. Ancak bağışlar, geliştirme faaliyetleri için etkili bir yol değildir.

Ağın herhangi bir aksama olmadan çalışmasını sağlamak için sürekli ve düzenli geliştirme faaliyeti sağlamak için bir geliştirme fonu şarttır. Geliştirme ekibinin kendisi kullanıcılara ve madencilere bağımlı kalacağından, geliştirme fonlarının eksikliği tüm ağ için iyi değildir. Bitcoin ağında oylama ayrıcalıklarının olmaması, sorunları daha da ağırlaştırıyor.

Bitcoin ağının büyük oyuncular tarafından kontrol edilmesi sorunu da var. Çok sayıda küçük madenci, ağı kontrol eden bir grup büyük madenci kadar büyük bir tehdit oluşturmaz. Bir avuç büyük Bitcoin madencisi el ele verirse, Bitcoin ağının %51 veya daha fazlasını kontrol edebilirler. %51 saldırısı olarak bilinen çok korkulan bir durumla sonuçlanacaktır.

Bitcoin madenciliği, içerdiği işlem sayısına bakılmaksızın madenciler her blokta ödül aldığı için Bitcoin istemcisi üzerinde aşırı stres yaratır. Bir blokta işlem olmasa bile, madenciler ne olursa olsun ödül alacaklardır.

O zaman, henüz cevaplanması gereken başka bir büyük soru var. 21 milyon olan maksimum Bitcoin arzı bittikten sonra ne olacak? O zaman Bitcoin ağını kim yönetecek? Madenciler, madenciliğe devam etmek için herhangi bir ödül almayacaklarsa, ağı çalıştırmanın bir anlamı olmayacak. Madenciler ayrılırsa, Bitcoin ağı kendi başına kalacak ve bu da tüm BTC ekosistemini çökertmeye yetecek.

Binance 20 komisyon indirimi

Decred (DCR) Nasıl Satın Alınır?

Decred (DCR) şu anda aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250