• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Curve DAO Token (CRV) Nedir, Nasıl Alınır?

Curve DAO Token (CRV) Nedir, Nasıl Alınır?

Curve DAO Token (CRV) Nedir, Nasıl Alınır?

Curve, likiditeyi yönetmek için otomatikleştirilmiş bir piyasa yapıcı (AMM) kullanan stabilcoinler için merkezi olmayan bir değişimdir. Bu DeFi’nin lider AMM’si (Otomatik Piyasa Yapıcı), Curve’nin fabrikası aracılığıyla başlatılan ve Curve’nin DAO’su tarafından teşvik edilen yüzlerce likidite havuzuna sahiptir ve katılımcıların ERC-20 arasında yüksek likidite, düşük kayma, düşük ücretli işlemler sağlamak için Curve’nin tescilli formüllerine güvenmelerini sağlar.

Curve ana kullanımı genellikle alternatif görüşlere yol açmıştır; ancak, Curve anlamanın en kolay yolu, onu bir değişim olarak görmektir. Curve’un ana amacı, kullanıcıların ve diğer merkezi olmayan protokollerin, düşük ücretler ve düşük kayma ile ERC-20 belirteçlerini (örneğin DAI’den USDC’ye) değiştirmesine izin vermektir. Bir alıcı ve bir satıcıyla eşleşen çoğu borsadan farklı olarak Curve, likidite havuzları kullanır. Başarılı bir değişim hacmi elde etmek için Curve, yüksek miktarda likiditeye (token) ihtiyaç duyar ve bu nedenle likidite sağlayıcılarına ödüller sunar.

Curve havuzları, likiditeyi cari fiyatlarla yoğunlaştırarak daha etkin kullanır. İşlemler gerçekleştikçe havuz, havuz için kayıp yaratmadan iç fiyatını en yüksek likidite bölgesine yeniden ayarlar. Curve havuzları ayrıca %0.04 ile %0.40 arasında değişebilen değişken ücretlere sahiptir.

13 Ağustos 2020’de piyasaya sürülen CRV belirteci, zaman ağırlıklı oylama ve değer tahakkuk mekanizmalarına sahip bir yönetişim belirtecidir. Curve DAO Token temel amacı, Curve Finance platformundaki likidite sağlayıcılarını teşvik etmenin yanı sıra, protokolün yönetimine mümkün olduğunca çok kullanıcıyı dahil etmektir. Tokenin ayrıca likidite sağlayıcıları için uzun vadeli bir kazanç yönteminin yanı sıra bir yönetim ortamı, teşvik yapısı ve ücret ödeme yöntemi olarak işlev görme gibi başka amaçları da vardır.

Curve DAO Token’ın (CRV) Kurucuları Kimlerdir?

Curve’nin kurucusu ve CEO’su Michael Egorova’dır. Bay Micheal, kripto para birimiyle ilgili işletmelerde çeşitli deneyimlere sahip bir Rus bilim adamıdır. Daha önceki yıllarında, gizliliği koruyan altyapı ve protokoller oluşturan bir kripto para birimi şirketi olan NuCypher’ın kurucu ortağıydı ve aynı zamanda merkezi olmayan bir banka ve kredi ağı olan LoanCoin’in kurucusuydu.

Curve DAO Token (CRV) Ne İçin Kullanılır?

Esnetme

CRV artık Curve protokolünden işlem ücretlerini almak için stake edilebilir (kilitlenebilir). Topluluk liderliğindeki bir teklif, tüm ticaret ücretlerinde %50 yönetici ücreti getirdi. Bu ücretler toplanır ve TriPool için LP jetonu olan 3CRV’yi satın almak için kullanılır ve daha sonra veCRV sahiplerine dağıtılır.

Artırma

CRV için ana teşviklerden biri, sağlanan likidite ile ödüllerinizi artırma yeteneğidir. Oy kilitleme CRV, DAO’ya katılmak için oylama gücü elde etmenize ve Curve’de sağladığınız likiditede 2,5 kata kadar artış elde etmenize olanak tanır.

Oylama

CRV sahipleri veCRV’lerini oyladıktan sonra, çeşitli DAO teklifleri ve havuz parametreleri için oylamaya başlayabilirler.

Likidite Sağlamak

Curve DAO Token temel amacı, Curve Finance platformundaki likidite sağlayıcılarını teşvik etmenin yanı sıra, protokolün yönetimine mümkün olduğunca çok kullanıcıyı dahil etmektir. Curve platformundaki likidite sağlayıcıları, likidite sağlamak için $CRV alır. Bu, protokolün düşük ücretler ve son derece düşük kayma sunmaya devam etmesini sağlar.

Oy Kilitleme

CRV tutmanın en önemli teşviklerinden biri, oy kilitleme desteğidir. Her likidite sağlayıcısı, CRV’yi oylayarak kilitleyerek günlük CRV ödüllerini artırabilir.

Curve DAO Token (CRV) Nasıl Satın Alabilirim?

Curve DAO Token, son derece verimli stabilcoin ticareti ve likidite sağlayıcıları için fırsat maliyeti olmaksızın düşük riskli, ek ücret geliri için tasarlanmış Ethereum üzerinde bir değişim likidite havuzudur. CRV belirteci, stake etme ve artırma gibi çok çeşitli kullanımlar için kullanılabilir. CRV jetonları aşağıdaki adımlarla kolayca satın alınabilir.

  • Kripto ticaret platformunda bir hesap açın.
  • Fiat para biriminizin belirli miktarını hesabınıza aktarın.
  • Para yatırma işleminizin onaylanmasını bekleyin ve işlem hesabınız üzerinden CRV satın alın.

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250