• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Convex Finance (CVX) Nedir, Nasıl Alınır?

Convex Finance (CVX) Nedir, Nasıl Alınır?

Convex Finance (CVX) Nedir, Nasıl Alınır?

DeFi sektörü her geçen gün daha da gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Nisan 2022’de, akıllı sözleşmeleri destekleyebilen hemen hemen her blok zincirinde DeFi var ve DeFi protokollerinin yalnızca Ethereum’da mevcut olmasının üzerinden uzun zaman geçti. Bu, merkezi olmayan finansmanı diğer zincirlere getirerek merkezi olmayan hale getirdiği için genellikle iyi bir şey olsa da, aynı zamanda eski, orijinal DeFi projelerinin artık oldukça fazla rekabete sahip olduğu anlamına geliyor.

Örneğin Curve Finance, defipulse tarafından kaydedildiği üzere TVL’ye göre üçüncü en büyük DeFi protokolüdür. Öyle olsa bile, projenin bunu önlemek için rekabetçi kalmasını sağlaması gerekiyor. Bu, Convex Finance (CVX) yaratılmasına yol açtı – Curve Finance üzerinde çalışan ve stake edenlerin ve likidite sağlayıcılarının daha yüksek kazanç elde etmesine yardımcı olarak onu tamamlayan bir protokol ödüllendirir ve sonuç olarak onları kalmaya ve projeyi desteklemeye devam etmeye teşvik eder.

Convex Finance Faydaları

Convex Finance, kullanıcıların aşağıdakiler gibi birkaç büyük yoldan doğrudan yararlanmalarını sağlayan belirli özelliklere sahiptir:

CRV’yi Esnetme

CRV sahipleri veCRV veya oy emanetli CRV almak için CRV jetonlarını 4 yıla kadar kilitleyebilirler. Jetonlarını ne kadar uzun süre bahis tutarlarsa, aldıkları ödüller o kadar büyük olur. Adından da anlaşılacağı gibi veCRV, kullanıcılara Curve DAO’da oy hakkı ve artı Curve platformunun ticaret gelirinin %50’sinin bir kısmını verir. Ancak Convex, CRV sahiplerinin tokenlerini Convex’in platformunda kilitlemelerine ve stake edilen depozitolarının tokenize edilmiş bir temsili olarak cvxCRV almalarına izin verir.

cvxCRV’ye sahip olanlar, Curve’den alım satım ücretlerinin yanı sıra gelişmiş RV ödemelerinin bir kısmını ve ayrıca CVX jetonunu da pay ederlerse Convex ücretlerinin yüzdesini alırlar.

Artırılmış CRV ve CVX Jetonları Kazanma

Convex, Curve likidite sağlayıcılarının, CRV jetonlarını kendileri kilitlemek zorunda kalmadan işlem ücretleri kazanmalarına ve artırılmış CRV talep etmelerine olanak tanır. Temel olarak, LP’ler CRV’lerini elinde tutarken yüksek bir artışla CRV alabilir ve bunun üzerine CVX ödülleri de kazanabilirler. CVX, Curve’nin LP’nin CRV kazançlarından bir pay kazanmak için Convex’te stake edilebilir ve stake edilen CVX ayrıca kullanıcıların ücretlerin bir kısmını cvxCRV olarak almasına neden olur.

Bu, kullanıcılar cvxCRV/CRV likidite havuzunu cvxCRV jetonlarını takas etmek için kullanırken, CRV’yi destek oluşturan sistemde tutar. Aynı zamanda, CVX’e sahip olmak, kullanıcılara Convex Finance’in veCRV’sini Curve Finance’e nasıl tahsis ettiği konusunda oy hakkı verir.

Yani, basitçe söylemek gerekirse — eğer bir CRV staker’ıysanız ve CRV’nizi Convex ile stake ederseniz, artırılmış CRV kazanırsınız. Ayrıca CRV’de Convex platform ücretlerinden bir pay kazanacak, Curve’den ticaret ücretleri kazanacak, stake edilen CRV pozisyonunuzdan çıkmanıza izin veren likit cvxCRV alacak ve ödül olarak CVX almaya başlayacaksınız.

Convex Finance (CVX) Nasıl Çalışır?

Convex Finance, Curve Finance üzerine geliştirilmiş bir DeFi protokolüdür ve CRV stakerları ve likidite sağlayıcıları dahil olmak üzere Curve kullanıcılarına daha fazla teşvik sağlamayı amaçlamaktadır. Temel olarak, Curve Finance, likidite sağlayıcılarına yerel kriptosu CRV’yi öder. Buna ek olarak, kullanıcıların oy haklarını almak için CRV tokenlerini kilitlemelerini de sağlar. Kullanıcılar CRV’yi kilitleyerek veCRV alırlar ve CRV’leri ne kadar uzun süre kilitli kalırsa (maksimum 4 yıl), veCRV kullanıcıları da karşılığında o kadar fazla veCRV alır. Ayrıca, oy haklarının yanı sıra veCRV sahipleri ayrıca Curve platformunun ticaret gelirinin %50’sinden pay alır.

Curve’de likidite sağlayıcılarına artırılmış CRV teşvikleriyle ödeme yaptığı için Convex’in devreye girdiği yer burasıdır. Kullanıcıların artırılmış CRV teşvikleri almak için yapmaları gereken tek şey, CRV jetonlarını Convex ile kilitlemektir. Başka bir deyişle, Convex Finance herhangi bir miktarda Curve LP jetonu yatırır yatırmaz, otomatik olarak artırılmış CRV kazanmaya başlarsınız. Jetonlarınızı herhangi bir ceza olmadan istediğiniz zaman geri çekebilirsiniz.

Binance 20 komisyon indirimi

Convex Finance (CVX) Nasıl Satın Alınır?

Şu anda, Convex Finance (CVX) aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Bitstamp
  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • Huobi Global

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250