• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Gala (GALA) Nedir, Nasıl Alınır?

Gala (GALA) Nedir, Nasıl Alınır?

Gala (GALA) Nedir, Nasıl Alınır?

Eric Schiermeyer, oyuncuların video oyunlarına yüzlerce saat ve dolar harcadıklarını fark etti, ancak günün sonunda, kullanıcıların fikirleri ve önerileri için yaptıkları işlerin veya ödemelerin hiçbirine sahip olmadılar. Schiermeyer bunu değiştirmek istedi ve merkezi olmayan bir oyun dağıtıcısı olan Gala Games’i kurdu.

Gala Games şu ana kadar iki oyun yayınladı ve sekiz oyun daha geliştirme aşamasında. Sektör trendlerine göre proje seçen bir geliştirme ekibinden farklı olarak Gala Games, bir sonraki projesine topluluk oylarıyla karar veriyor. Enjin, Axie Infinity ve Decentraland gibileri pazarı doldurduğundan, oyun dağıtıcısı kripto oyun endüstrisindeki tek kişi değil. Eşsiz oyun portföyü, kendi müzik platformu ve yaklaşan blok zinciri ile Gala Games, gerçekten benzersiz bir şey üretmek için yeterince şey yaptığını umuyor.

Gala (GALA) Oyunları Nedir?

Gala Games, oyuncuların gerçekten oynamak istediği blockchain oyunları yapma görevinde. Blok zinciri teknolojisini içeren oyunların, ister oynanmaz jetonlar (NFT’ler) oynayarak ister ticaret yaparak kripto para kazansın, geçen yıl popülaritesi patladı. Ancak Gala Games bir eğilim fark etti – yani çoğu zaman oyun deneyimine öncelik verilmemektedir.

Web sitesinin dediği gibi, bu açıkça Gala Games için bir kurucu ilkedir: “Oyunlarımızda blok zincirinin görünmez olması gerektiğine inanıyoruz. Kendilerini blockchain uzmanı olarak görseler de görmeseler de, tüm oyuncuların keyif alabileceği basit oyun mekaniği kullanıyoruz.”

Gala Games ekibi için bir diğer temel ilke, oyunculara sahiplik vermek ve ilk merkezi olmayan oyun geliştiricilerinden biri olmaktır. Oyuncuların mülkiyeti geri aldıkları oyun alanında büyük bir aksama yaşanıyor. Geleneksel oyunlarda, oyuncular hiçbir şeye sahip olmadan binlerce saat ve yüzlerce dolar harcayabilirler. İlerlemeleri ve yatırımları bir düğmeye tıklanarak ellerinden alınabilir. Bunu değiştirmek için yola çıkan Gala Games, 2019 yılında yayın hayatına başladı. Kurucu Eric Schiermeyer, aynı zamanda popüler bir mobil oyun şirketi olan Zynga’nın da kurucu ortağıydı. Schiermeyer daha önce Mafia Wars ve Farmville gibi popüler hitleri piyasaya sürmüştü. Ancak Temmuz 2019’da oyunculara oyunlarının sahipliğini veren blok zinciri tabanlı bir oyun ağı oluşturmaya karar verdi.

Gala Games, uzay gemilerinden çiftliklere kadar oyunculara oyundan kazandıkları şey üzerinde sahiplik sağlamak için NFT’leri kullanır. Bu, kontrolü ve mülkiyeti oyuncuların ellerine geri verir. Merkezi olmayan misyonuna uygun olarak Gala Games, Ethereum ağında çalıştırılıyor, bu da takımın oyunculardan hiçbir şey alamayacağı anlamına geliyor.

Gala Nasıl Çalışır?

Gala Games, bu merkezi olmayan hedefi de yol haritasına taşıyor. Topluluğun oyunlarının geliştirilmesinde söz sahibi olmasını istiyor. Bu, yerel kripto para birimi, özel NFT’ler ve oylama gücü karşılığında ağı destekleyen Gala Düğümlerini çalıştıran kullanıcılar aracılığıyla yapılıyor. Gala ağını destekleyen üç farklı konsensüs protokolünden oluşan triple-proof düğüm sistemi bulunmaktadır.

  • Proof-of-Work protokolü, sistemi çalıştıran bilgisayar gücünü sağlar. Bu protokolü çalıştıran donanım sistemleri, Gala ağının ilk destekçileri oldukları için Kurucu Düğümler olarak adlandırılır.
  • Proof-of-Stake, akıllı sözleşmeler kiralayarak belirli oyunları çalıştıran ücretli düğümler için kullanılır.
  • Depolama Kanıtı, depolama yetenekleri sağladığı için oyunların düğüm sisteminde barındırılmasına izin veren ücretsiz düğümler için kullanılır. Bu, merkezi depolama ve barındırma çözümlerine olan bağımlılığı ortadan kaldırır.

Düğüm sahipleri, platforma hangi oyunların eklenmesi gerektiğine oy verebilecek. Örneğin, geçen ay Gala Games, Betwixt adında yeni bir macera oyunu önerdi ve yalnızca Kurucu Düğümlerin oy kullanmasına izin veriyor.

Binance 20 komisyon indirimi

GALA Token Nasıl Satın Alınır?

GALA’yı aşağıdaki gibi listelenen borsalardan satın alabilirsiniz:

  • DEX: 1Inch, PancakeSwap, Uniswap,…
  • CEX: Binance, OKEx, Gate.io,…

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250