• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Celo (CELO) Nedir, Nasıl Alınır?

Celo (CELO) Nedir, Nasıl Alınır?

Celo (CELO) Nedir, Nasıl Alınır?

Celo (CELO), kripto para biriminin benimsenmesini bazı ilginç şekillerde genişletmeyi amaçlayan Akıllı Telefon tabanlı bir DeFi ekosistemidir. Platform, tescilli bir ödeme altyapısı, sabit paralar, özel olarak oluşturulmuş bir blok zinciri ve gelişmiş programlanabilirliği bütünleştirir. Bu şekilde Celo, yeni nesil dapp’lerin oluşturulmasını sağlamak ve milyarlarca dolarlık küresel ödemeleri kolaylaştırmak için tasarlandı.

Celo (CELO) Hangi Sorunları Düzeltmeye Çalışıyor?

Celo’nun hafiflettiği birçok sorun var. Öncelikle platform, kripto para birimi alımı ve kullanımına ilişkin teknik sınırları ortadan kaldırır. Firma, mevcut küresel mobil altyapıdan yararlanarak, finansal araçları cep telefonu olan herkes için erişilebilir hale getiriyor.

Kullanım Kolaylığı

Projenin geliştiricileri, kripto para kullanımını basitleştirmek için büyük özen gösterdi. Ağ, yatırımcı karışıklığını çeşitli şekillerde azaltır. Etkileşimli arayüz, en popüler kullanıcı etkinliklerini kolaylaştırmak için oluşturuldu. Bu nedenle, herkes platformu kullanarak herhangi bir cep telefonu numarasına kripto para birimini kolayca gönderebilir.

Altyapı Eksikliği

Ne yazık ki bankacılık, gelişmekte olan dünyanın birçok yerinde bir seçenek değil. Bu konumlar, yerel banka şubenizi desteklemek için gereken altyapı türünü oluşturmaktan hâlâ çok uzaktır. Ancak, bu bölgelere hücresel kapsama sağlamak çok daha uygun maliyetlidir. Celo, bankayı ortadan kaldırarak ve yerine akıllı sözleşmeler koyarak bu grupları doğrudan bankacılık alanına yerleştiriyor. Kullanıcılar, Akıllı cihazları aracılığıyla bu akıllı sözleşmelerle etkileşime girer.

Satın Alma Gücü Oynaklığı

Piyasayı rahatsız eden bir diğer konu da satın alma gücü oynaklığı. Kripto para birimleri, herkesin bildiği gibi oynaktır. Bu oynaklık, satıcıların belirli madeni paraları kabul etmesini zorlaştırdı. Örneğin, bir satıcının işlemin onaylanması sırasında oynaklık nedeniyle para kaybettiğini hayal edin. Celo, bu sorunları ortadan kaldırmak için iki stablecoin sunuyor. Kullanıcılar ayrıca platformu kullanarak kendi sabit varlıklarını da basabilirler.

Mahremiyet

İlginç bir şekilde, ağ, Sıfır Bilgi kanıtlarının entegrasyonu yoluyla gizliliği artırır. Sıfır Bilgi Kanıtları, kullanıcıların herhangi bir özel veri sağlamadan kimliklerini doğrulamalarını sağlar. Protokol, piyasadaki bir dizi gizlilik madeni parasında, özellikle de Zcash’te kullanılmıştır. Mevcut finansal sistemde, üçüncü şahıslara değerli kişisel veriler sağlamanız gerekir. Bu üçüncü taraflar daha sonra bilgilerinizi sunucularda veya bulutta saklar. Ne yazık ki, saldırıya uğradıklarında, çalınan verilerinizdir.

Celo Faydaları

Kullanıcıların ağa girdiklerinde elde ettikleri birçok fayda vardır. Platformun açık ve merkezi olmayan yapısı, kapı bekçilerini ortadan kaldırır. Merkezi olmayan ekonomiye herkes erişebilir. Bu strateji, dünyadaki banka hesabı olmayanların büyük bir yüzdesinin ABD gibi gelişmiş ülkelerde bulunduğunu fark ettiğinizde mükemmel bir anlam ifade ediyor. Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC) tarafından yapılan en son Ulusal Bankasız ve Bankasız Hanehalkı Anketine göre, tüm ABD hanelerinin %6’sından biraz fazlası (14,1 milyon Amerikalı yetişkin) banka hesabı kullanmıyor.

Mobil Ölçeklenebilirlik

Celo’nun bir diğer büyük avantajı da mobil ölçeklenebilirliğidir. Platform, hiper verimli bir hafif istemci ve tam düğüm teşviklerinden yararlanan benzersiz bir yapıyı bütünleştirir. Bu teknoloji, ağa 6 milyar akıllı telefona kadar ölçeklendirme yeteneği sağlar. Ölçeklenebilirlik, kripto para piyasalarında uzun zamandır karşılaşılan bir sorun olmuştur. Bitcoin ve Ethereum gibi erken kriptolar, artan kullanıcı talebini karşılama konusunda sorunlar yaşadı. Celo, tüm cep telefonu pazarını desteklemek için sıfırdan inşa edildi.

ETH Uyumlu

Celo üzerine inşa eden geliştiriciler, tam EVM uyumluluğunun keyfini çıkarır. Bu yaklaşım, Ethereum’un şu anda dünyanın en büyük Dapp ekosistemi olduğu için ağın benimsenmesini kolaylaştırır. Bu geliştiriciler, Celo kullanıcılarına projelerini yeniden kodlamalarına gerek kalmadan Dapps’lerine erişim sağlayabilir.

Esnek

Celo, programlanabilirliğine yüksek düzeyde bir esneklik katar. Geliştiriciler, yeni kodlama öğrenmek zorunda kalmadan ağın özelliklerini Dapps’lerine entegre edebilir. Örneğin, kendi uygulamalarında ödemeleri ve muhasebeyi basitleştirmek için stabilcoins, cUSD ve cEUR platformlarını kullanmayı seçebilirler. Ayrıca arayüzü kullanarak yeni kararlı varlıklar oluşturabilirler. Benzersiz bir şekilde platform, çoklu rezerv varlıklarının oluşturulmasını destekler.

Binance 20 komisyon indirimi

Celo (CELO) Nasıl Satın Alınır?

Celo (CELO) şu anda aşağıdaki borsalarda mevcuttur:

  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250