• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Arweave (AR) Nedir, Nasıl Alınır?

Arweave (AR) Nedir, Nasıl Alınır?

Arweave (AR) Nedir, Nasıl Alınır?

Arweave (AR), merkezi olmayan bir cihaz ağında veri depolama sunan bir Web3 protokolüdür. Diğer depolama madeni para projeleri gibi, depolamaya ihtiyaç duyan kişileri fazladan boş alana sahip kullanıcılarla eşleştirir. Arweave ile rekabet arasında büyük bir fark olsa da, o da Arweave’in tek bir ön ücret karşılığında kalıcı depolama sunduğunu iddia etmesidir.

Depolama her zaman gereklidir ve Arweave’in kalıcı depolaması, teknik olarak 200 yıllık depolamayı garanti etmesine rağmen ilgi çekici bir satış noktasıdır. Ayrıca halihazırda kullanımda ve veri koleksiyonlarını yedeklemek için İnternet Arşivi ile birlikte çalışıyor. Arweave’in ne kadar potansiyele sahip olduğu düşünüldüğünde, nasıl çalıştığını anlamakta fayda var.

Arweave’i Benzersiz Yapan Nedir?

Arweave, dünyaya “herkesin katkıda bulunabileceği veya bakımı için para alabileceği küresel, topluluğa ait bir ağ” olarak tanımladığı “Permaweb”i sağlamayı amaçlamaktadır. Arweave’in arkasındaki temel fikir, Filecoin (FIL) ve Storj (STORJ) gibi diğer depolama madeni paralarına benzer. Tüm bu projeler, herkesin kullanılmayan sabit disk alanını kiralamasına izin verir. Geleneksel depolama sağlayıcıları veri merkezlerini işletirken, depolama madeni paraları merkezi olmayan depolama ağları oluşturur.

Depolama madeni para projeleri de dahil olmak üzere çoğu depolama sağlayıcısı, aylık veya yıllık ücret alır. Arweave, kalıcı depolama için önden bir ücret alarak modeli tepetaklak ediyor. Arweave’de depolama, protokolün AR belirteçlerini kullanmak için ödenir. Buradaki bariz soru, bir hizmetin nasıl tek bir ücret karşılığında süresiz olarak depolama sağlayabileceğidir. Arweave’in çözümü sürdürülebilir bir bağıştır. Depolama ücretlerinin çoğu, faiz kazanarak büyüyen bu vakfa yatırılır. Arweave, bağışın yarattığı faizi kullanarak gelecekteki depolama maliyetlerini öder. Ancak, depolama sözleşmesinde iyi bir baskı var. Arweave, verileri en az 200 yıl veya vakfın yeterli değeri olduğu sürece saklamayı garanti eder. Hesaplamaları doğruysa, verileri kalıcı olarak depolayabilmelidir.

Arweave Nasıl Çalışır?

Çoğu kripto para birimi, verilerin bir blok zincirinde depolandığı blok zinciri teknolojisi üzerine kuruludur. Arweave, verilerin bir blok grafiğinde depolandığı, blok örgü adı verilen bir teknolojiyle bu konsepte kendi bükümünü koyuyor.

Arweave madencileri, disk alanlarını sağlayarak ve ağın verilerini çoğaltarak blok örgüyü korurlar. Veri bloklarının madenciliği ve doğrulanması, erişim kanıtı adı verilen bir sistem aracılığıyla yapılır. Erişim kanıtı sisteminde, bir madenci bir bloğu kontrol ettiğinde, önceki bir bloktan rastgele seçilmiş bir işaretleyici de içerdiğini doğrulamalıdır. Sonuç, geleneksel blok zincirlerinin ve blok zinciri şirketlerinin yaptığından tamamen farklı bir yapıdır. Blok örgüde, her blok önceki iki bloğa ve bir sonraki bloğa bağlıdır.

Arweave ayrıca, çeşitli esnek mekanizmalar aracılığıyla içerik denetimi sunarak, halka açık, kalıcı blok zinciri tabanlı veri depolamanın yasal zorluklarını da ele alır. Madenciler herhangi bir veriyi analiz edebilir ve saklamayı reddedebilir. Depolanan verilere erişim sağlayan ağ geçitleri verileri filtreleyebilir (bölgesel ağ geçitleri farklı yasal ihtiyaçlara göre farklı standartlar uygulayabilir). Arweave tabanlı uygulamalar, kullanıcılara gösterdikleri verileri filtreleyerek topluluk odaklı içerik denetimi olanağına olanak tanır. Olumlu içerik denetimine bir örnek olarak, Arweave, çocukların istismarı ile bağlantılı içeriğin dağıtımını önlemek için İnternet İzleme Vakfı ile birlikte çalışır. Birkaç ilginç Arweave uygulaması var ve Arweave bir akıllı sözleşme blok zinciri olduğundan, devam eden bir yeni uygulama akışı var. Yeni uygulamalar, web sitelerini depolamak için Arweave web arşivini; Ardrive, dosyalarınızı saklamak için ve kullanıcıların kâr paylaşım toplulukları oluşturmasına ve yönetmesine izin veren Permaweb Topluluğu.

Binance 20 komisyon indirimi

Arweave Nasıl Satın Alınır?

Arweave için satın alma seçenekleri sınırlıdır. Büyük kripto borsalarının çoğu henüz bu kripto para birimini listelemedi. Neyse ki, Arweave’i satın alabileceği birkaç yer var:

  • Bittrex
  • Okcoin
  • Crypto.com

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250