• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Ankara'da su sayaçları donuyor dikkat!

Ankara'da su sayaçları donuyor dikkat!

Dün gece Ankara -22 dereceyi görerek yılın en soğuk gününü yaşadı. Ankaralılar gece donarken ASKİ ise su sayaçlarının donması konusunda uyarılarda bulundu. ASKİ'den yapılan açıklamaya göre Ankara'da etkisini gösteren ayaz soğuklar nedeniyle su sayaçlarının donmaması için gerekli önlemlerin alınması tavsiye edildi.

Haber oku ankara haber merkezinden alınan bilgilere göre; Önümüzdeki üç gün boyunca Ankara'da geceleri sıcaklıkların -16 derece olması beklenirken, su abonelerinin su sayaçlarının donmaması için gerekli tedbir olarak alması gerekiyor. Vatandaşlar ise su sayaçlarının nasıl korunacağı konusunda bilgiler aramaktadır. www.ankarahaberleri06.com Su sayaçlarını tedbiren korumak isteyen insanlar için yapılması gerekenler çok basit bir takım işlemlerden ibaret. Sayacın etrafının cam yünü ile kaplanması ya da boru kılıfı gibi koruyucu önlemler alınması sayaçların patlamasını ve donmasını önlemek için yapılacaklar arasında yer alıyor.

ASKİ'de yapılan açıklamada vatandaşların bilgisizce su sayaçlarıonın donunun çözülmesini sağladıkları ve bu bilgisizlik nedeniyle bir çok saatin arızalandığını bildirdi. Ankara gündem gazetesinden alınan bilgilere göre son günlerde ASKİ'ye tam 600 saat arıza bildiriminin yapıldığı belirtilerek vatandaşların saatlerin donunu çözdürmek için ateşle ısıtması ve kaynar su dökülmesi gibi yanlış uygulamalar ile sayacın donunu çözmeye çalışmasının yanlış olduğu bildirildi. Donan ve arızalanan saatler için ise ASKİ ekipleri kesintisiz hizmet için yedi yirmi dört çalışmöaya devam ediyor. Gelen bildirimler doğrultusunda donan ve arızalanan saatlere anında müdahale eden ekipler büyük bir başarı sergileyerek Ankaralıların susuz kalmasını engellemiş oluyor. Su sayaçları donan vatandaşların Aski Genel Müdürlüğünün 306 7272 numaralı telefonunu arayarak bildirimde bulunmaları gerekiyor.

Ankara'da Hırsızlık

Muhabirlerimiz tarafından internet haber ankara haberin merkezi 06'dan alınan bilgilere göre, Ankara'nın Çankaya ilçesinde son günlerde sıklıkla araba soyulması oluyordu. Güvenlik ekipleri bu konuyu mercek altına alarak iki günde seksen araç çalan hırsızları kıskıvrak yakaladı. Hırsızlar gözlerine kestirdikleri araçların camlarını kırarak içerisinde yer alan eşyaları çalarak kaçıyorlardı. Ne bulursa alıp kaçan hırsızlar kısa süre içerisinde Ankara polisleri sayesinde yakalandı. Hırsızların bunlara benzer suçlardan daha öcne sabıkalarının olduğu tespit edilerek savcılık tarafından serbest bırakıldı.