• /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %
  • /TL
    %

Dash (DASH) Nedir, Nasıl Alınır?

Dash (DASH) Nedir, Nasıl Alınır?

Dash (DASH) Nedir, Nasıl Alınır?

Popüler kripto para birimi Dash, kripto topluluğuna öncekilerden daha fazla özellik ve ölçeklenebilirlik sağlamak amacıyla pazara girdi. Dash, piyasaya sürülmesinden bu yana hem topluluğunu hem de platformunu önemli ölçüde büyüttü. Bugün Dash, dünyadaki en tanınmış kripto para birimlerinden biridir.

Dash Nedir?

Dash, Bitcoin blok zincirinden bir hard fork olarak ortaya çıkan açık kaynaklı protokoldür. Madeni para, piyasaya benzersiz yaklaşımıyla ün kazanmıştır. Dash, ilk önce gizlilik ve işlem hızlarına odaklanır. Sonuç olarak, Dash işlemleri neredeyse anlıktır ve izlenmesi neredeyse imkansızdır.

Dash, özellikleri nedeniyle popüler oldu. Dash bunları tanıttığında bu özelliklerin çoğu pazarda yeniydi. Bu şekilde Dash, gizlilik madeni para sektöründe öncü güç olmaya devam etmektedir. İşte Dash’i gözünüzü dört açmanız için bir madeni para yapan özelliklerindendir.

Dash Tarihi

Dash’in tarihi 2014 yılında Xcoin adı altında başlar. Xcoin anında bir hit oldu çünkü kullanıcılara o sırada mevcut olmayan gerçek gizlilik araçları verdi. Lansmandan kısa bir süre sonra Dash’in yaratıcısı Evan Duffield, projenin gizlilik yeteneklerini daha da geliştirmesinin akıllıca olacağına karar verdi. Bu arzu, madeni paranın Darkcoin olarak yeniden markalaşmasına yol açtı.

Bununla birlikte, yeniden markalaşma, Dash’in darknet pazarlarında temel bir unsur haline gelmesine yol açtı. Bu yaklaşımdaki sınırlamaları gören Duffield, parayı yeniden markalaştırdı. Bu sefer Dash olarak değiştirildi. Dash kelimesi, “dijital” ve “nakit” kelimelerinin birleşmesinden gelir. Özellikle, 2016 yılına kadar Dash, Dark Net’te artık yaygın olarak kullanılmadı.

Dash Nasıl Çalışır?

Gerçek kripto para birimi biçiminde Dash topluluğu, merkezi olmayan özerk bir organizasyon (DAO) tarafından yönetilir. DAO’lar, eylem planlarını belirlemek için topluluk tarafından oylanan akıllı sözleşmelere dayanan platformlardır. DAO’lar kripto sektöründe kritik öneme sahiptir çünkü tüm projelerin karşılaştığı iki ana sorunu çözer – yönetişim ve finansman.

Dash Topluluğu

Dash topluluğu, ağın güvenliğini sağlamak ve projeyi güncel tutmak için kendi rollerini oynayan çeşitli farklı üyelerden oluşur. Ağdaki mesajları iletmek ve işlemleri doğrulamak gibi çeşitli eylemlerden sorumlu standart düğümler vardır. Ağın bir sonraki bileşeni madencilerdir. Bunlar, işlem bloklarını doğrulayan ve bunları blok zincirine ekleyen ağ düğümleridir.

Özellikle, madencilik çabalarından elde edilen tüm fonların %10’u Dash ekosistemine yeniden yatırılıyor. Spesifik olarak, bu fonlar yeni topluluk projeleri geliştirmeye yöneliktir. Sonuç olarak Dash, sektördeki en hareketli topluluklardan birine sahiptir. Bugüne kadar DAO, Dash Core Group, Inc. (DCG) dahil olmak üzere birden fazla destek grubu oluşturdu. Bu geliştiriciler, ekosistem içindeki sürekli gelişimi, entegrasyonları ve diğer iyileştirmeleri yönlendirir.

Binance 20 komisyon indirimi

Dash Nasıl Alınır?

Dash (DASH) aşağıdaki borsalarda satın alınabilir.

  • Uphold
  • Binance
  • KuCoin
  • WazirX

Binance %20 Komisyon indirimi kodunuz:  HX99GRW3
Binance vadeli işlemler için %10 Komisyon indirim kodunuz: 4816250